Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

KAPINDAYIM

Baragyal 25 Mart 2015 12:25

Kapındayım.

Seni bekliyorum.

Gözlerim keskin ol­masa da, ey adımlarının sesinde en yakıcı âhengi buldu­ğum!

Zaman ve mesâfelerin ardından ayak seslerini din­liyor, Seni nerelerden, tâ nerelerden izliyor, seçiyor, tanı­yor, görüyorum.

Ya sen, beni hatırlamak istediğin vakitler, başımı ka­pıya dayalı bekler görüyor musun?

Yoksa, iftiharla ta­hammül ettiğim, ıztırâbımın ağırlığından omuzlarına dü­şen paya dayanamaz olup da, başka taraflara mı bakı­yorsun?

Gözü gözlerini arayan bu hayâli atlıyor da, dü­şünmeden, görmeden geçmek mi istiyorsun?

Belki, evet belki…

Bilirim.

Gövdesine taş bağlayıp denize atılan bir ci­sim gibi yüze fırlamasını önlediğin tahassüslerin vardır. Belki, gönlüne yol bulmuş acılarımın da, ayağına taş bağlayıp derinlere gömmüşsündür. Yaparsın; ah sen herşeyi yaparsın.

Öyle ise, ey kanıma susamışlığının şerefini bir ne­feste içtiğim! Ben de seni taklit edeceğim. Bilirsin ki tuttu­ğunu koparan bir vahşîyim. Yemîn ederim ki, gözü sevdâsından gayriyi görmez Mecnun misâli, nasıl cümle âlemden saklanıyorsam, sana da öyle yapacağım.

İstersen, dağların bayırların, gecelerin gündüzlerin ardından uzanıp elimi tutabilirsin. İstersen, gene mesâfelerin arkasından yüzüme bakar, saçlarımı okşar, gözlerimi arayıp bulur, şu zayıf vücûdu tasarrufun pen­çesi ile yerden yere sürükleyebilirsin. Ammâ acımı göremez, tutamaz, bilemez, anlayamazsın. Çünkü yemîn et­tim, ne yapıp yapıp onu senden saklayacağım.

Başım kapıya dayalı, seni beklemeyeceğim.

Hırçın­lık, huysuzluk hattâ vefâsızlık edeceğim.

Seni düşünme­mek harâmını, kadehi elinde sabahlayan, bir ayyaş gibi doldurup doldurup boşaltacak, içtikçe içeceğim.

Varsın cümle âlem, benim senden şüphelendiğim gibi, ıztırâbımdan kaçar olduğumu sanıp korkak desin.

İsterse taşlasın, “Burada acısına dayanamayan bir mis­kin var!” diye sokak sokak dellâllar bağırtsın.

Hepsine râzıyım…

Sh: 161-162

Kaynak: Sâmiha AYVERDİ HANIMEFENDİ, Dile Gelen Taş, Kubbealtı, I. Baskı: 1999, İstanbul
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 1241  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar