Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Kamu Spotu... (Lütfen okuyunuz)

kerberosss 19 Kasım 2016 19:31

"Cahiliye devrinde neler oldu da zamanımıza kadar yansıyacak etkiler meydana geldi?" sorusunun cevabını önce bilmemiz gerekir. Cihanın sultanı Efendimiz(s.a.v) gelmeden önce yaşanan bu devrin daha kasvetli ve acınası halini ahir zamanımızda yaşıyoruz.

***

Eskiden insanlar insanların kölesiydi ve pazarlarda satılırdı. Şimdi ise insanlar televizyon programlarının kölesi olmuş durumdadır. Nerede bir rating savaşı görseniz orada hep ruhları köleleşmiş insanların ön saflarda yer aldığını görüyoruz. Eskiden büyük tüccarların insanları köle gibi kullandığı devirde şimdi televizyon patronları insanları köle gibi kullanmaktadır.

***

Yaşam kalitemiz izlediğimiz ve takip ettiğimiz televizyon kanallarından ibaret. Şu zamanda ratinglerin birçoğu bilgi veren kanallardan yana olmamasından dolayı absürd programlar zihnimizi köreltmekte ve bizi aptal kutusuna bağımlı hale getirmektedir. Kitapların gizemli dünyasını televizyonun renkli ışıklarında kaybettiğimiz için duygu ve düşüncelerimiz bir kanaldan diğerine geçmek kadar basit ve sanal hale gelmiştir.

***

Cahiliye döneminde kadınlar alt tabaka insanı olarak görülmüştür. Fuhuş bir meslek gibi görülüyordu. Köle sahipleri, kölelerini bu işe zorlamaktaydı. Kadınlar babalarının veya eşlerinin miraslarından pay alma hakkına sahip değildi. Evlatlar isterlerse babalarının ölümünün ardından üvey anneleriyle evlenebiliyordu. Boşanma hakkı da tıpkı çok evlililik gibiydi. Bir erkek istediği kadar kadını boşama hakkına sahipti. Bu dönemde kız çocuğuna sahip olan soylu kişiler bunu bir utanç kaynağı olarak görmekteydi. Hatta bazı kişiler kız çocuklarını öldürmekteydi. Esir kadınların da diri diri toprağa gömüldüğü yönünde kaynaklar mevcuttur.

***

Sosyal paylaşım sitelerinde gördüğüm şu benzetme acınası halimizi gözler önüne çırılçıplak sermektedir, "Cahiliye devrinde kadınlar pazarlarda satılırdı, şimdi ise televizyonlarda..." Bu söz bence her şeyi tarif etmektedir. Nasıl bir cahiliye devrinin içinde olduğumuzun en iyi tanımı ve cahiliyenin modernizme yansımasıdır.

***

Televizyonlar içimizde saflıkları alıp fena olmayı öğretiyor. Her daim bağlı kalınan kanallarda bizim bağımlılıklarımıza göre programlar yapıyor. Yıllar öncesinde yapılan programlara baktığımızda aslında televizyonun bizim kültürümüz nasıl yansıttığını açıkça görebilirdik fakat şimdi televizyon bizim kültürümüzü lokma lokma yiyip bitiriyor.

***

Kültürümüze sahip çıkmadıkça televizyonun hayatımıza büyük absürdlükleri sokarak bizi yok etmesine her gün bir adım daha yakınlaşacağız. Hayatımızı cahiliye devrinin etkilerinden uzak tutmamız gerekir…Vesselam…
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 594  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar