Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

İşte Galatasaray ve Fenerbahçe’yi Birleştiren Genç

The Unique 17 Ekim 2008 09:56

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası Anıl Aydın, iyileşmesi için gereken uygun iliğin bulunmasını bekliyor. bolgec


İZMİR
17.10.2008 09:33:01





IHA 20081017 27857 resim sopasi
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde lösemi tedavisi gören fanatik cimbomlu Anıl Aydın (24), Galatasaray'ın ünlü taraftar grubu UltraAslan'ın kendisi için başlattığı ilik bağışı kampanyasından güzel bir haberin çıkmasını bekliyor.

Galatasaray'ın ünlü taraftar grubu UltraAslan'ın Anıl Aydın için "Dayan Koca Adam" sloganıyla başlattığı ilik bağışı kampanyası, insanların gösterdiği duyarlılık sayesinde önce sarı-kırmızılı tribünlere daha sonra da sanal aleme taşındı. UltraAslan-Uni temsilciliği yapmış olan ve Mayıs 2007'den bu yana lösemi ile mücadele eden Anıl Aydın için Fenerbahçeli taraftarların internet sitesi antu.com da Fenerbahçelilere destek çağrısında bulundu.

Hastalığı süresince kendisine destek veren herkese teşekkür eden Anıl Aydın, "Hedeflediğimiz şeye ulaştık. Önemli olan benim ismim değildi önemli olan bu hastalığın var olması ve bir şeyler yapılmasının şart olması. Bu hastalığın bilincinde değiliz çoğumuz, duyarsız kalıyoruz ya da korkuyoruz. Amacımız ilik olayının sadece birkaç hastane ile sınırlı kalmaması ve birçok hastaneye yayılıp insanların mağdur olmaması. Bu amaca yaklaştığımızı hissettikçe moral buluyorum, seviniyorum" dedi.
Fenerbahçeli taraftarların verdiği desteğe ilişkin duygularını ifade eden Aydın, şunları söyledi: "Bizim çıktığımız yol, sevdamız aynı hedefimiz aynı. Sadece üzerimizdeki formaların rengi farklıydı. Böyle bir durumda o formayı bir 10 dakikalığına çıkardıkları için duyarlılıklarına teşekkür ediyorum. Beşiktaşlı arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Onlardan da biri benim durumuma düşseydi emin olun ben de seve seve o formayı çıkarır o hastaneye koşardım."

Anıl'ın hastalığı süresince Türkiye'nin dört bir yanından kendisini yüzlerce annenin aradığını ifade eden anne Nazan Aydın, gösterilen duyarlılığa teşekkür etti. Oğlunun iyileşeceğine inandığını belirten Nazan Aydın, şöyle konuştu:

"Ben inanıyorum bu insanların duaları, güzel dilekleri Anıl'ı yaşatacak. Anıl gibi binlerce çocuğu yaşatacak. Tek sıkıntımız var. İlik konusunda vericilerimizin ulaşabileceği bir hastane yok, hastane bulamıyoruz. İstanbul ve Ankara alıyor. Biz istiyoruz ki İzmir de çok alsın, çünkü çok talep var. Bir sürü arayan var, otobüse dolup gelen gençlerimiz var. Fakat Ege Üniversitesi 10-20 tane alabilecek kapasitedeymiş. Biz zamanla yarışıyoruz, böyle bir lüksümüz yok. Lütfen Türkiye'deki bütün tıp fakülteleri duyarlı davransın."

Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda ne yapacaksa bir an önce yapması gerektiğini anlatan Nazan Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Artık bu hastalık var, biz bunu gizleyemeyiz. Bu Anıl olmuş bir başkası olmuş hiç önemli değil. Önemli olan başkaları Anıl'ın yaşadığı acıyı yaşamasınlar."
Türkiye'de tıp fakültelerinin yetkililerine seslenen anne Nazan Aydın, vericilere yardımcı olunması konusunda duyarlılık beklediklerini ifade etti. Galatasaray camiasına ve diğer takımlara teşekkür eden Nazan Aydın, çok büyük bir aile olduklarını ve bunun kendilerine güç verdiğini dile getirdi.

ELİF YILDIRIM -İZMİR

Kaynak
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 5833  Yorum 1  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 1

Yorumlar

  1. Avatarı yok
    Taraftarımıza Allahtan acil şifalar diliyorum.Öncelikle insanlık adına,destek olan herkese teşekkürler
     
    Ziyaretçi 17 Ekim 2008 10:17