Arama
Günlük Kontrol Paneli
Varsayılan Kategorisi olmayan mesajlar

Fatih Niye Üstün?

_VICTORY_ 5 Ekim 2011 13:00 (Özgür Ruh)

Napolyon, S. Helen adasında sürgün bulunduğu sırada ‘Fatih mi yoksa siz mi büyüksünüz? Sorusunu soranlara şöyle cevap vermişti:
Büyüklükte ben onun çırağı bile olamam. Çünkü ben, kılıçla zaptettiğim yerleri henüz hayattayken geri vermiş bir bedbahtım. O ise; fethettiği yerleri nesilden nesile intikal ettirmenin sırrına ermiş bir bahtiyardır. . . .
Silent storM
_VICTORY_ - avatarı

Bu kategoride: Varsayılan
Gösterim 6990   Yorumlar 1  

Yavuz Sultan Selim'in Kaftanı

_VICTORY_ 5 Ekim 2011 12:52 (Özgür Ruh)

Sekiz ay süren Mısır seferi sona ermiş, dönüş yolculuğu başlamıştır. Yavuz Sultan Selim dönüşte hocası Anadolu Kazaskeri İbn-i Kemal’in yanında bulunmaktadır. Hem yol almakta hem de hocasına merak ettiği meseleleri sorup onun ilminden faydalanmaktadır. Ordu ilerlerken bir ara çamurla kaplı bir sahadan geçilir. Bu arada hiç beklenmedik bir hadise olur ve Kemalpaşazade...’nin atının ayağı sürçer. Yerden sıçrayan çamurlar Yavuz’un kaftanını kirletir. Herkesin yüreği ağzına gelmiş,
. . .
Silent storM
_VICTORY_ - avatarı

Gösterim 4210   Yorumlar 1  

Aşk..

_VICTORY_ 1 Ekim 2011 22:09 (Özgür Ruh)

"Aşığa bir anlık ayrılık, bir yıl gibi gelir. Bir yıllık vuslat bile onca bir hayalden ibarettir. Aşk susuzdur, susuzu arar. Bunlar geceyle gündüz gibi birbirinin ardına düşmüşlerdir. Gündüz geceye aşıktır, onsuz olamaz. Fakat bakarsan görürsün ki gece, ona, ondan ziyade aşıktır.."

(Mevlâna Celaleddin Rûmî) . . .
Silent storM
_VICTORY_ - avatarı

Gösterim 698   Yorumlar 0  

01/10/2011

_VICTORY_ 1 Ekim 2011 22:00 (Özgür Ruh)

"Bütün dostları gezdim gördüm; dili muhafaza etmekten daha iyi dost göremedim. Bütün elbiseleri gördüm; iffet ve sakınmaktan daha iyi elbise görmedim. Bütün malları gördüm; kanaatten daha iyi mal görmedim. Bütün iyilikleri gördüm; nasihatten daha iyisini görmedim. Bütün yemekleri görüp tattım; sabırdan lezzetlisini görmedim.."

(Hazreti Ömer) . . .
Silent storM
_VICTORY_ - avatarı

Gösterim 662   Yorumlar 0  

Söz Söyleyen...

_VICTORY_ 29 Eylül 2011 10:57 (Özgür Ruh)

"Söz söyleyen kemal sahibi olursa, marifet ve hakikat sofrasını serdi mi, o sofrada her türlü yemek bulunur. Herkes orada gıdasını bulur."

Hz. Mevlana

. . .
Silent storM
_VICTORY_ - avatarı

Gösterim 890   Yorumlar 1