Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Ç.B.A.B.V.Y Bölüm 7 / MÜSLÜMANIZ ELHAMDÜLİLLAH

KoZMiK BiLincH 15 Aralık 2009 19:49

DÜNYA’YA AÇIKLIYORUM:

“Çok Büyük Adamız Biz Var Ya..” Serisinden / Bölüm 7

- Müslüman’ız Elhamdülillah -

Nüfusumuzun % 99’u Müslüman’dır. Yani kimliklerde öyle yazıyormuş. Bende Nüfus Müdürlüğü’nün yalancısıyımMsn Happy Ama buna ilişkin elimde bazı kanıtlarda yok değil hani.

Örnek vermek gerekirse,
Ankara – Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, ülkemizde tam 79 Bin 96 tane camii bulunmaktadır. Ve bunlar her gün olmasa da, en azından Cuma günleri, kandil geceleri ve bayram sabahlarında tıka basa dolmaktadır.

Ayrıca, orta gelir düzeyli bir ülke olmamıza rağmen, her yıl 10 binlerce vatandaşımız, dişinden tırnağından arttırdıkları ile hac görevini yerine getirmek üzere, kutsal topraklara yolculuk yapıyorlar.

Bunun yanında, sayıları tam olarak bilinememekle beraber ülkemizde yüzlerce tarikat ve cemaat karışımı toplulukta bulunmaktadır. Hatta öyle ki, bu topluluklardan bir kısmı, kendilerine bağlı olan insan sayısını 100lerle 1000lerle değil, 10Binlerle ifade ediyor. Yani kabaca bir hesap yapacak olursak, Türkiye’deki milyonlarca insan, çeşitli isimlerdeki bu topluluklara bağlı olarak sürdürüyor Müslümanlığını.

İşin ilginç yanı ise, “mürit” adı verilen bu vatandaşların hemen hepsi, kendi topluluklarının başı olan ve “mürşit” adı verdikleri insanların, zamanın en büyük âlimi, hocası, şeyhi, hatta evliyası olduğunu iddia ediyor. Bu da demek oluyor ki, Türkiye’de yüzlerce evliyada var. Aslında 70 Milyon nüfuslu bir ülkede bu sayı az gibi gözükse de, sadece 81 tane şehre sahip olduğumuzu düşününce, her şehirde en az iki adet evliya olması, sayının ne kadar kayda değer olduğunu gösteriyor bize. Yani diğer İslam ülkeleri evliyayı mumla ararken, bizim ülkemizde tabir-i caizse elimizi sallasak evliyaya çarpacak. Öyle ki, Kur-an’da kıyamet zamanı yaklaştığında ortaya çıkacak olduğu haber verilen Mesih bile bizim ülkemizden çıkmıştır. Hatta biz öyle temiz kalpli bi toplumuz ki, tüm dünya dört gözle Mesih’i beklerken, biz bir değil, iki adet Mesih çıkartmayı bile başarmışızdır.
(M. Ali Ağca 1981 - Hasan Mezarcı 2000)

Evliyadan geçilmeyen, % 99’u Müslüman olan bu güzel ülkeye, şimdide farklı bir açıdan bakalım.

Türkiye’deki 384 ceza infaz kurumunda 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle 111 Bin 709 hükümlü ve tutuklu bulunuyor. Yani hırsızlık, dolandırıcılık, cinayet, adam yaralama, adam kaçırma, tecavüz, gasp, teröre hizmet etmek gibi birçok adi suçtan dolayı 111 Bin 709 vatandaşımız şu an ceza evindedir. Takdir edersiniz ki, bu sayının en az 3-4 katı kadar insan da, daha evvelden cezasını çekip tahliye olmuştur. Ama dedik ya, ülkemizde Müslüman olmayan % 1’lik gibi büyük bir çoğunlukta mevcut. Yani bu suçları işleyenler bizim tertemiz Müslüman halkımız olmayabilir. Devam edelim..

Tekel’in yaptığı resmi açıklamaya göre, yine Türkiye’de 2008 yılında 1100 Milyon litre alkol tüketilmiştir. Ayrıca sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelerden dolayı, ülkemizde her yıl ortalama 350.000 kişi yaşamını kaybetmektedir.

Ve son tespit olarak, sadece % 1’i Müslüman olmayan ülkemizde, uyuşturucu kullanımı 2008 yılında nüfusa oranla % 2,1’e yükselmiştir. Yani Müslüman olmayanların sayısının 2 katı kadar vatandaşımız, uyuşturucu bağımlısı.

Daha fazla yazmaya lüzum var mı bilmiyorum. Bu tespitlerin karşısında nasıl bir savunma yapılır onu da bilmiyorum. Sanırım kader diyip geçmek en kolayı olacaktır. Nede olsa kader, İmân’ın şartlarından biri ve biz kadere inandığımız için rahatlıkla uyuşturucu kullanıp, alkol komasına girip, küçük bir kıza tecavüz ettikten sonra öldürüp, cesedi bir çöp tenekesine atabiliriz. Öyle ya, kaderin önüne geçilmez. Kaderimizde olmasaydı yapmazdık tüm bunları değil mi?

Bu arada aklıma gelmişken, tutuklandıktan sonra Cem Garipoğlu’nun kimliğine de bakmışlar. Onun da bağlı bulunduğu din yerinde İslam yazıyormuş. E Müslüman’ız Elhamdülillah.

Kozmik BiLincH'in "Çok Büyük Adamız Biz Var Ya.." İsimli Kitabından Alıntıdır..

Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 3796  Yorum 14  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 14

Yorumlar

Sayfa 1 / 2
  1. Avatarı yok
    Müslüman’ız Elhamdülillah. Daha ne olsun.. Msn Grin

Ziyaretçi 15 Aralık 2009 19:57
  2. Avatarı yok
    Yazıık

Ziyaretçi 15 Aralık 2009 20:15
  3. Avatarı yok
    bu tarza anlatımlar kendım tarafından hoş karsılamadım acıkcası..mesıh dıyorsun... yalancı mesıhlerın cıkacagı dogru... ulkemızde cıkması bana normal gelıyo cunku ıslam degerlerını en az yıtırmıs ulke bızız..ıslamı az olan ulkelerde mesıh nasıl cıksın...anlattıgın suc oranları var..dunya genelıne baktıgında suc oranlarını bılıyomusun...kımlıgınde musluman yazar evet haklısın pekı musluman kıme denır bılıyomusun..musluman dıyınce aklına namaz kılan oruc tutan haramdan kacanmı anlıyosun..allaha ve peyganberıne ınanan herkes muslumandır kısacası kelımeı saadet getırmek yeterlı.. ayrıca peyganberler dısında herkes hata yapar.sadece peyganberler hataya musade verılmemıstır..ve hiç aklına geldımı nufusumuz kac...bır yunanıstanın nufusu ıstanbulla aynı oldugunu bılıyomusun...ya avrupa da uremenın sıfırın altına ındıgını bılıyomusun...aıle kavramının kalkdıgını bılıyomusun.. bunları yazarak nereye varmak ıstıyosun...nerde kaldı o zamn guzel bak guzel gor sanatı....kişilerın ısledıgı sucları topluma dayatamazsın...cem le olayı bıtırmıssın sadece cemmı suclu bunda suc varsa cemın babasında anasında vefat eden kızın annesınde babasında bunu böle yargılaya bılırsın....ama topluma dayatamazsın...kozmık senı tanıyom gercekte guzel bır ınsansın ama okudugun seylere dıkkat et..kım yazmıs arastır.bu yazı toplum ıcınde gergınlıkten baska bırsey olusturmaz...sen bır bıreysın bırey olarak topluma bu yazı ne katar onu dusun..topluma faydalı mıdır degılmıdır...gercekte samımı olarak bu yazılan yazıyı en ınce ayrıntısına kadar tartısırım sevıyelı olmak sartıyla...ama bana bu yazıyı yazan kısının adı soyadını da getırmen sartıyla....bu sekılde yazdım senı kırdıysam veya üzduysem
    özurdılerım...gorusmek dılegıyle...

Ziyaretçi 16 Aralık 2009 10:36
  4. seramiksır - avatarı
    efe kardeşim sana katılıyorum....
    her müslüman günahtan uzak kalabilseydi ne suç olurdu ne suçlu...
    fakat bürün bunları yapanlar müslümanlar demek doğru olmaz....
    keşke hepimiz kusursuz olabilsek..
    doğuştan suçlu olarak dünyaya gelmiyoruz.işlenen her suçun öncesi var,o suçu işlemeye götüren sebepler var....herzaman örtbas etme yolununa baş vurdukları için toplumumuzda yaşayann onca hasta insan tedavi edilmedikleri için bana göre suçludur....
    birde öfkemizi kontrol etmeyide bilmiyoruz.
    sorunları şiddetle ya da başka bir soruna yelken açarak çözmeye alışmışız...

ALLAH sonumuzu hayretsin...
    paylaşımın çok güzel.okuyanları düşünmeye sevkedecek...

seramiksır 16 Aralık 2009 10:56
  5. konçuy - avatarı
    selamün aleyküm...yazının tamamını okudum sanırım kozmik kardeşim bir takım sıkıntıları hoşnutsuzluğu dile getirmeye çalışmış...ama ben burada efe arkadaşımın söylediklerini çok beğendiğimi belirteceğim...Elhamdülillah Müslümanız ...Rabbim kadere iman demiş...yollar göstermiş kişi yanlış yolu seçerse günah doğru yolu seçerse sevap sahibi olur bunu da hatırlatırım..."kader" olacaklar bu şekilde olacaktı zaten demek değildirki! eee o zaman diğer canlılardan farkımız olur muydu? akıl neden bizde üstünlüğümüzü ifade eden bir kavram! Msn Happy düşünmeliyiz...Allah(c.c)bizlerden razı olsun!....

konçuy 16 Aralık 2009 12:50
  6. KoZMiK BiLincH - avatarı
    Şenlenmiş buralar.. E cevap vermek şart olmuş artık..

Efecim öncelikle, yazının kime ait olduğunu sormuşsun. Yazının sonunda da belirttiğim gibi, bana ait.
    Açıklamama gelince;
    Ben Türk insanı üzerindeki gözlemlerimi, mizahi-eleştirel dille ele alan bir kitap yazıyorum. Bu konu, sadece o yazılardan biridir ve diğerlerinin bir kısmıda yine günlüklerimde mevcuttur.

Güzel bak güzel gör felsefesine katılıyorum ama gözümüzün içine içine batan bazı konuları kaleme almadan da edemiyorum.

Ayrıca yazılarımda toplumun tümünden değil, genelinden bahsediyorum. Dünya ile kıyaslamam gerektiğine değinmişsin ama benim kitabımın konusu Türkiye ve Türklerle ilgili.

Son olarak, Müslüman kelimesinin ne anlama geldiğini ve görevlerini yerine getirmeyen Müslüman'nın, Müslüman sayılamayacağı gibi bi durumun söz konusu olmadığını biliyorum. Aksini iddia eden bir cümlem yok yazımda.

Benim meselem,
    -Elinde sigarası yanarken, oğluna sigaranın zararları ile ilgili nutuk çeken babayla.
    -Adalet mülkün temelidir diyip yolsuzluk yapan hukukçularla.
    -Hipokrat yemini edip, yanlış tedavi sonucu ölüme sebebiyet veren doktorla.
    -Müslümanım diyip, bu konu hakkında nutuklar atıp, uyuşturucu satan düzenbazla..

Umarım derdimi anlatabilmişimdir Msn Happy Saygılarımla..

KoZMiK BiLincH 16 Aralık 2009 23:53
    17 Aralık 2009 02:52 KoZMiK BiLincH tarafından güncellendi
  7. Avatarı yok
    Kuran-ı Kerim� de Ve Hadis-i Şeriflerde Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) (Hz

Mesih daha dünyaya inmemiştir bu 1.henüz Kıyamet alametlerinin bir kısmı gerçekleşmiş değildir.
    Geçmiş dönemlerde de olduğu gibi yani peygamber efendimiz (s.a.v) zamanında da sapkınlıklar vardı.. sırf müslümanlara has bir teori değil bu .. tüm zamanlar içerisinde sahte mesihler sahte peygamberler türemiştir.. Buradan farklı bir bakış açısı ile yaklaşırsak kötüyü görmeden iyinin kıymetini- değerini bilemeyiz.. madem kötü olmayacaktı Allah (c.c) şeytanı neden yarattı ? demek ki dünya üzerinde herşeyin zıttı -olumsuzu var .. Biz müslümanlara bunu en güzel şekilde ayırt etmek düşer..

Alıntı

Daha fazla yazmaya lüzum var mı bilmiyorum. Bu tespitlerin karşısında nasıl bir savunma yapılır onu da bilmiyorum. Sanırım kader diyip geçmek en kolayı olacaktır. Nede olsa kader, İmân’ın şartlarından biri ve biz kadere inandığımız için rahatlıkla uyuşturucu kullanıp, alkol komasına girip, küçük bir kıza tecavüz ettikten sonra öldürüp, cesedi bir çöp tenekesine atabiliriz. Öyle ya, kaderin önüne geçilmez. Kaderimizde olmasaydı yapmazdık tüm bunları değil mi?

Bu arada aklıma gelmişken, tutuklandıktan sonra Cem Garipoğlu’nun kimliğine de bakmışlar. Onun da bağlı bulunduğu din yerinde İslam yazıyormuş. E Müslüman’ız Elhamdülillah.

Diyorsun .. bu konuda ben de katılmıyorum sana ve efe 'nin söylediklerinde hak buluyorum.. her kimliğinde dini islam yazan müslüman mıdır sence? Efendimiz (s.a.v) döneminde de münafıklar vardı.. müslümanız deyip de içte farklı olan.. Bu durumdan yola çıkarsak günümüz de de modern ; din hanesinde islâm yazan bir sürü müslüman görünen münafık var .. Bu sıraladığın şeyleri yapan müslüman olamaz.. ya da müslümanım diyemez.. Bilinçli kesimin yani bu bilince varan kişilerin daha uyanık olması müslüman kimliğini hakkı ile taşımak isteyenin de dine hizmet etmesi gerekmez mi ?
    Bir anlamda düşüncelerine katılıyorum ancak.. Türkleri özellikle de müslüman kimliğini çok acımasız eleştirdiğini düşünüyorum.. Bahsettiğin gerçekler yine de dünya bazında ele alınmalı.. Biliyorsun ki ahir zamanda İslam dini büyük hızla yayılmaya başlayacak..Ve yüce Mevlâm İslâm dinini yeryüzüne hakim kılacak.. bir de bu açıdan ele alarak konuya geniş bir bakış açısı getirmeni dilerim : )
    Bu konudaki çalışmalarını daha güzelleştirmek adına yapıcı eleştriler olarak algıladığını düşünüyorum Cici teşekkürler : )

Ziyaretçi 17 Aralık 2009 08:52
  8. Avatarı yok
    cevap verdıgın ıcın tesekkur ederım.sanırım ben sana kendımı ıfade edemedım.müslümanlıgı ele almıssın..evlıya demıssın her ılde iki tane oldugunu sölemıssın..var yada yok bunu bılemem fakat bu yazdıgın kıtap hiç hoşlanmadım belırteyım önce..bırıncısı ahıret zamanın evlıyası kımdır bır onu arastır..benım bıldıgıme duyduguma gore öle bır zamn gelecekkı bes vakıt namaz kılan oruc tutan kışı evlıya olacak...ve peyganberımız şöle demıstır..benım en sevdıgım ummetım ahıret zamanında yasayan ummetımdır..unutma ahıret zamanı...bırde mızah demıssın orda cok takılı kaldım kalmamın sebebı ne zamndır terör, cınayet,tecavuz ve tecavuz cesıtlerı,kacırma,yarlama vs vs bunlar mızah oldu..asıl olay burda acıga cıkıyo bu soledıklerın mızah olabılırmı.sence olayı basıtlestırmıyomusun .yanı meşrulaştırmıyomusun olayları..olayları ne zamn mızahlaştırırsan bır okadarda suca bakılmanın agır olmasını dusurmesıyle bır okadarda basıtlestırmezmı.gözune neden guzellıkler batmazda kotulukler batar.sence sen guzel bakmayı bılıyomusun.tumunden degıl genelden bahsetmıssın genel ne demek tümü ne demek.ıkısıde aynı anlam da degılmı..kozmık varsen bu kıtaptan vazgec..muslumanlıgı mızah eleştırı olayı yapma.. muslumanlık gerckte iyi bılıyosan eleştırecek hıç bır yanı yoktur..senı hadısı serıf kıtapları okumaya davet edıyom. onları oku bu soledıgın hersey aklından sılıncek..bu anlattıkların suc oranları içki tuketımı muslumanlıga zarar verır bırak tam anlamıyla yasamıyoz muslumanlıgı barı temız kalmasını saglayalım bızden sonra gelenlere temız bırsey bırakalım..bu yukarda yazdıgın seyı torunun okursa ne der..elınde sıgara baba demıssın bak bu guzel..adelet mulkun temelı demıssın eger kelıme anlamını bılse hukukcu yaparmı..hıpokrat demıssın bılıyomusun canı hıpokrat almaz azraıl ne iş yapar onu arastır...heryerde ölum olacaktır ama kımsenın aklına azraıl gelmıyo.. allah emretmese o kısı ölurmu bunlarda takılı kalma...muslumanım dıyıp uyusturucu demıssın sorarım sana bır musluman uyusturucu satarmı yada satan kısı musluman olurmu...tesekkur ederım tekrardan..

Ziyaretçi 17 Aralık 2009 09:15
  9. seramiksır - avatarı
    efe nasrettin hoca gibi olacağım fakat,çok doğru sözler etmişsin ....
    ama kozmik kardeşim de aslında yanlışı örnek gösterirken doğruyu da ifade etmiş asıl olması gerekeni vurgulamış.kişinin bakış açısına göre değişiyor tabi.herkes senin kadar ince fikirli olmayaliyor tabi...
    sen ve seni gibi kişilerde bunu açıklamalı ki yazılan konularda daha çok dikkat çekmeli.

ben her ikinize de çok teşekkür ediyorum.

seramiksır 17 Aralık 2009 10:47
  10. Avatarı yok
    ne çok kuyruk acısı olan varmış Msn Happy) yorum yapmıyacağım Msn Happy

Ziyaretçi 17 Aralık 2009 12:21
Sayfa 1 / 2