Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Matematik SınavSorusu...

HayLaZ61 13 Aralık 2007 11:43

Matematik sınav sorusu...gercek Lutfen sonuna kadar okuyun.

Istanbul Üniversitesi Isletme Fakültesinin Isletme Matematigi kitabindan gerçek bir alintidir. Hiç dokunulmadan ve yorumsuz sekliyle verilmistir:Kitap Adi: Isletme Matematigi-Yazar: Prof. Dr. Müh. Yilmaz Tulunay Sayfa:173
Soru:
Amerika'ya lisansüstü çalismalar yapmak üzere giden Mehmet, iki kiz arkadas edinmistir. Mary ve Nancy.. Mehmet'e göre;
a-) Mary olgun bir kizdir ve klasiklerden zevk almaktadir. Böyle bir yerde onunla 3 saat birlikte olmak 12 $ mal olmaktadir. Diger taraftan Nancy daha çok popüler eglenceleri yeglemektedir. Onunla böyle bir yerde 3 saat birlikte olmanin maliyeti de 8 $.
b-) Mehmet'in bütçesi gönül islerine ancak ayda 48 $ ayirmasina olanak vermektedir.Ayrica, derslerinin ve çalisma kosullarinin agir olusundan dolayi, kiz arkadaslarina en fazla ayda 18 saatliksüre ve 40.000 kalorilik enerji ayirabilmektedir.
c-) Mary ile her bulusmasinda 5.000 kalori enerji harcayan Mehmet,Nancy için bunun iki katini harcamaktadir. Eger Mehmet'in Mary ile bulusmaktan bekledigi mutlulugu 6 birim ve Nancy ile de 5 birim oldugunu biliyorsak, mutlulugunu maksimize etmek isteyen Mehmet'in sosyal yasamini nasil planlamasi gerekecektir? Grafik ve cebirsel yoldan bulunuz.

BIR ÖGRENCININ CEVABI:
Sayin Hocam, Bu Mehmet serefsizi buradan Amerika'ya lisans üstü çalisma yapmaya gittide herifin s...nin derdi bize mi düstü? Biz burada tahsili birakip kariya, kiza dalsak bizi de ballandira ballandira kitaplara yazarmisin? neyse geçelim sordugunuz soruya:
a-) Bi kere bu Mehmet ****sinde iki hatuna ayri ayri zaman harcayacak g.. de, para da yok, sikarrrr. Ayrica dünya piyasalarinda saati 100 $ dan açilip minimum 50 $ kadar düsen tarifeler göz önüne alindiginda, 3 saati 12 $ yada 3 saati 8 $lik karilardan hayir gelmez. Muhtemelen Mary 68, Nancy 79 yasindadir ve ikisinin de bugüne kadar yattiklarinin haddi hesabi yoktur.Bu durumda Mehmet'in hem vakit darligi, hem kadinlarin hali, hem de para yoklugu sebepleriyle bu iki ******yla grup sexi yapmasi gerekir.
b) Mehmet'in bütçesi (bu gönül isi tabirini ben anlamadim)sevismek için ayda 48 $a yetiyorsa zaten bu o.....çocugunun masturbasyon yapmasi daha uygun olur. Böylelikle iki ay para biriktirip bu çuvallarin yerine dogru dürüst bir kariya ziplar ve ayirdigi 40.000 kalori hakkiyla harcar.Ama siz bu cevabi kabul etmeyeceginiz için söyle cevap verelim; Mehmetin bütçesi 4$yettigi için ancak grup sex yapilacagindan pazarlikla miktar iskontosu alinir ve bütçe rahatlatilir.Böylelikle ayda ayirdigi saati 3 saate bölersek 6 kez yapmis olur ve her sevismede 40.000/6= 6700 yaklasik) kalori harcar. Bu hayvan bir seferde kesintisiz 3 saat ziplayabiliyorsa zaten Amerikada kalmasi ve buralara dönmemesi hepimiz için hayirli olur.
c-) Mehmet Mary ile her bulusmasinda 5.000 kalori harciyorsa yukaridaki hesaba göre Nancy'ye sadece 6.700 - 5.000 = 1.700 kalori kalir ki bu da Nancy gibi falafos bir motoru sadece gidiklar. Bu durumda birinden 6, digerinden 5 birim zevk alan Mehmet'in mutlulugunu maksimize etmesi için kendisini de birilerine d..dürmesi gerekir.Sonuç olarak bu ise alisan Mehmet'in bundan sonraki sosyal yasantisini kasarli bir **** olarak planlamasi gerekir. Bu sayede ayda 48 $ tasarruf sagladigi gibi üste para da kazanarak bütçeyi de düzeltir.Saygilarimi arz ederim...
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 5229  Yorum 4  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 4

Yorumlar

  1. Avatarı yok
    Break
     
    Ziyaretçi 13 Aralık 2007 12:14
  2. kompetankedi - avatarı
    Tebrik ederim.
     
    kompetankedi 13 Aralık 2007 12:40
  3. Avatarı yok
    yorumm yok..
     
    Ziyaretçi 7 Şubat 2008 15:57
  4. Avatarı yok
    yorumsuz
     
    Ziyaretçi 3 Mart 2008 16:47