-
-
KİTAP TOP 9
Kitaplarla aram pek iyi değildir...
Yanlışda anlamayın ama kitapların birçok insanı yanlış yönlerndirdiğine inanıyorum..
Çünki hiç bir Türk okuyucusu önyargısız bir kitabı okuyamaz..
Karşı fikre dair bir kitabı okuyupda o kitabın özüne yakın insan gibi önsözünü çıkaramayacak olan okuyucunun kitabı okuması sadece göz alışkanlığı ile zihninin aritmatiğinin hızlanmasından başka birşeye yaramaz..
Bu ülkede adam gibi kitap okuyucuyum diyenler bir zamanlar top liste Orhan Pamuğu koyarlardı..çok eski sanal geçmişim vardır..Herkesi okuduğu sevdiği yazarlarda en üstte olurdu..
Ne zamanki 1.5 milyon Ermeni 30 bin Kürt öldürdük dedi listelerden adı sessizce kalktı..
O gün takdir edenler bana açıklayabilirmi?sanatçının sanatınamı değer veriyordunuz yoksa kendisinemi?
İkisi şıkdada çıkmaz sokak çıkacaktır bu kişiler için..
Ayrıca güncel olmak okumuş olmak entel dantel olmak vaktimi boş geçirmeyeyim diye okumak gibi bir amacım olmadı hiç..
Şayet kafama edebi bir eser sokup zihnmi çalıştırmak istersem önce nereden başlamam gerekiğini bilmem lazım...
Ben M.Akif ten Safahat ı ;
Mevlana dan Mesnevi yi
Necip Fazıldan Çile yi
Bedri Rahmi
Yakup Kadri
Ömer Seyfettini
Nazım Hikmet i(eserlerini okumadan Nazımcı olanlar,geçmişini bilmeden savunanlar notunu ekleyerek)
vb bir çok büyük eser sahibini okumadan
Yukarıdakileri büyük yazar addedemem..Bu onlarada haksızlık olur... -
-
-
-
YILMAZ ÖZDİL den
Değişmeyen tek şey değişim...
Ama ben bu 1930 model söylemleri ve zihniyeti doğdum doğalı duyuyorum..
Bu söylemlerin hayatta ve revaçta olduğu Türkiyede de yaşadım...
Ve bu günüde yaşıyorum...İkisinin arasındaki farkı görebilecek kadar olayların içinde yaşadım...
Öyleki millet uzay yarışı yaparken üzerine 100 gram yağ doldurulmuş altı su dolu tenekelerden bende nasiplendim..
Bu millete bunlar yapılırken aynı nutuklar için fedakarlık yapılması bekleniyordu...Burjuva her devirde keyfe kederdi..
Bu durumdan en çok parayı kazanan onlardı...Ne garipki millet açlık yokluk sefalet çekerken ülkeyi yönetebilecek tek gerçeği bu zevatla bunların kalemşörleri biliyordu...
Bakın çağlar devirler nasılda değişti??
Bu ülkede mason derneklerinden Bilderberglerden Sabetaycılardan olur almadan başbakan çıkıyor..Kapıcı çocukları bakan olabiliyor Robert kolejlerinde okumadığı halde...
Ne zordur zihin devrimi yaşayamadan bunları kabullenmek?
Biz yaşaya yaşaya öğrendik..Taa ilkokuldan başlayıp hayatın her anında öğretilem emredersin cümlesine o kada aşina edilmiştikki kandırılmıştıkki üstümüzdeki donu kaybedince anladık bunun bir dolandırıcılık yok etme masalı olduğunu....
Şimdi avam kaybettiklerini geri alıyor...
2 köşe yazrını okuyup kendi dünyasını görerek ülkey şekil vermeye çalışanlar için kolay günler geride kaldı..
Bunun en basit örneği emme basma laikçilerle vatan millet sakarya cıların milletten almış olduğu cevapda gizldir..anlayana...!!!!!

Sizin kafa asla değişmez anlaşıldı.Sizinle niye tartışıyorum ki..