-
-
FİLM REPLİKLERİ
The Pursuit of HappinesS bende Babam ve Oğlu etkisi yaratmıştı.
Filmin ismi gibi kendiside muhteşem hala izlemeyen varsa hemen izlemeli.
THE PURSUİT OF HAPPİNESS
-MUTLULUĞUN PEŞİNDE-
-
-
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Süt dağıtımı yıllar önce emperyalizmin ilk turuva atı olan marshal yardımlarını hatırlattı. Zengin bir ülke hayalleri. Süt içrilmesi günümüz harcamaları göz önüne alındığında bir anne babanın en ucuz olarak karşıladığ bir harcama kalemidir. Ama düşünüldüğünde durup dururken böyle bir uygulamaya ne sebep oldu? Bildiğim kadarı ile çok yaygın bir kemik hastalığı yok, yada her hangi bir gelişme bozukluğu da. Sütün tadını bilmeyen bir çocuk olmadığını da biliyorum. Çocuğun toplum pisikolojisi ile her hangi bir şeyi sorgusuz tüketebileceği de aşina. Burada toplu tüketim ve maksimum kar var sanırım. Allah çocuklarımızı esirgesin ama burada yalnış olan yalnış insanların kayığına çölde binmişiz -
-
-
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Mizah burada ya işte..
Ülkemde tarihi geçmiş sütler dağıtılıyor ve bunu bir tane farkeden öğretmen olmamış...
yıl 1950 öncesi ve böyle bir olay olsa kimse bilmeyecek bir dönemdeyiz diyesim geliyor..Öyle bir dönem değilki bozuk malı kakalayan firmalar hala işine devam edebilsin...Bunada aklım kesmedi...
Olmazda demiyorum hani...OLabilir bu çağdada..
Ama bu olay ülkemdeki bir gerçeği çok iyi açıklıyor..Hiç kimsenin farkedemidiği yada görmezden geldiği gerçek..
Normal şartlarda süt içen, sütün tadını bilen birisi bozuk sütü hemen farkeder..Düzenli olmasa bile belirli aralıklarla süt içen herkes bu farkı anlayabilecek kadar damak tadına sahiptir..
İşte mizah burada..Süt içmeyi unutmuş bir millet olduğumuzu acı şekilde öğrendik..Kimi yoksulluktan içemiyor olabilir buda doğal..
Ama imkanı olanlar dahi süt tüketmiyor bu ülkede...
Bir kutu kola 1 litre sütü masaya koyalım sütü kaç kişi alır sizce?
Karikatür iyidir
ardında gerçekler yatar mutlaka... -
-

Mantıklı