GÜNÜN SÖZÜ
_MMia_ 24 Mayıs 2011 00:20
Hayattaki "gelecek korkusu,"aşktaki "gelmeyecek korkusu"yanında hiç kalır. . . .
Yitirilmiş ne varsa-k.t.
SuDoKu 23 Mayıs 2011 20:50
Çirkin çiçeklerle dolu katil bahçelerinde dolaştım
Dalgındım
Bıçak sırtı yaşamalarım penceresizliğim
Ve öksüz düşlerim vardı ceplerimde
Uğultusuzluğumu özlemiştim
Hala bir ceylan ağlıyordu içimde
hiç yoktan vurulan..
Senin şehirlerin uyurken
Benim gözlerimi bıçakladılar.
Kör bir balıkçıyım şimdi
Denizlere sarılıyorum
Hiç görmediğim vapurlara el sallıyorum
Rüyalarım da yaşlanmıyor
. . .
uyanma diye-k.t.
SuDoKu 21 Mayıs 2011 15:04
UYANMA DİYE
saçlarını rüzgara satan kıza...
Uyanma diye açık pencereden içeri koşan sesleri yuttum
Şafak söktükçe ben diktim
Dimdiktim
Eğilmedim
Uyansan belki gidecektin
Caddelerde canhıraş kamyon sesleri
Caddelerden kırık farları topladım
Yoksa uyanacaktın
Yaz sıcağında tavla şakırtıları
Kulağından kırık zarları topladım
Bir vakit yastığından saçların aktı
Ak değil karaydı . . .
GÜNÜN FIKRASI :)
_MMia_ 21 Mayıs 2011 02:31
Temel İstanbul a gelmis, yolda yürüyormus. Bu arada 5 dakikada bir top sesi duyulmaktaymış. Merak edip sormuş. - Hemserim bu top atislari neyin nesi ? diye.- Kraliçe Elizabeth in gelmesi sebebiyle top atışı yapıldığı anlatılmış.Aradan yarım saat geçmis ve top atışları halen devam etmekteymiş. Temel yine sormuş bir baskasina - Bu top atışları neden ? diye. Aynı cevabi alınca söylenmis:
"Ula, yarim saattir bir kariyi vuramadilar!" . . .
"Ula, yarim saattir bir kariyi vuramadilar!" . . .
ÜÇ ŞEY
_MMia_ 21 Mayıs 2011 02:27
Üç ŞeY...
İçinizde bu 3 şeyi taşıyorsanız hayat güzeldir..Köy sakinleri yağmur duasına çık...mışlardı. Bütün köy ahalisi toplandı. İçlerinden sadece birinde şemsiye vardı.Bu İNANÇ tır.
Babalar bebeklerini havaya hoplatır, çocuklar gülmekten bayılır. Yere düşübileceğini akıllarına bile getirmezler. Çünkü babaları onu tutacaktır.Bu GÜVEN dir.
Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşamaya devam edeceğimize dair teminatımız yoktur. Ama yine de ertesi güne dair planlar yaparız.Bu ÜMİT . . .
İçinizde bu 3 şeyi taşıyorsanız hayat güzeldir..Köy sakinleri yağmur duasına çık...mışlardı. Bütün köy ahalisi toplandı. İçlerinden sadece birinde şemsiye vardı.Bu İNANÇ tır.
Babalar bebeklerini havaya hoplatır, çocuklar gülmekten bayılır. Yere düşübileceğini akıllarına bile getirmezler. Çünkü babaları onu tutacaktır.Bu GÜVEN dir.
Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşamaya devam edeceğimize dair teminatımız yoktur. Ama yine de ertesi güne dair planlar yaparız.Bu ÜMİT . . .