Bir zamanlar bende çocuktum,
Uçurtma kuyruğu hayallerim vardı.
Bir zamanlar bende ...uçuktum,
Bilye rengi yarınlarım vardı.
Eski zamanlar vardı anne,
Sen akşamları dualar öğretirdin,
Gaz lambamız, birde gecekondumuz,
Fakirdik ama, zengin rüyalarımız vardı anne.
Bir bahçemiz vardı anne,
Hani içinde soğan yetiştirdiğimiz,
Birde kuluçkaya yatırdığımız tavuklarımız,
Birde hayaller kurduğum dut ağacımız ...
Sanki . . .
BİR ZAMANLAR BENDE ÇOCUKTUM
Deniz_Yıldızı 8 Aralık 2010 21:59 (Kalbim daha fazLa KırıLmasın. canım daha fazla yanmasın ANNE.)

Çocuğun biri babasına sormuş
Deniz_Yıldızı 6 Ağustos 2010 15:51 (Kalbim daha fazLa KırıLmasın. canım daha fazla yanmasın ANNE.)
6 Ağustos 2010 21:18 ahmed tarafından güncellendi (başlık düzenlendi)
6 Ağustos 2010 21:18 ahmed tarafından güncellendi (başlık düzenlendi)
Çocuğun biri babasına sormuş : biz nasıl olduk ? diye ... baba cevap vermiş " maymunlar türeye türeye biz olduk" .. tabi çocuk babasının lafına inanmamış , annesine biz nasıl olduk demiş ... Annesi "Allah Adem Babamızla Havva Annemizi yarattı nesilden nesile biz olmuşuz demiş ... Çoçuk demişki "ama babam dediki maymunlar türeye türeye biz olduk .. annede cvp vermiş : " O babanın sülalesi beni ilgilendirmez "
)) . . .

‘Kanepenin sağlam tarafını paylaşmak’ değil midir?…
Deniz_Yıldızı 29 Temmuz 2010 23:48 (Kalbim daha fazLa KırıLmasın. canım daha fazla yanmasın ANNE.)
Mut’un bir dağ köyünde dostlarla birlikte gezerken yaşlı bir karı kocayı gördüm.. Baktım bir kanepenin üzerinde oturuyorlar…Iyice
yaklastığımda tezekten yapilmis evlerinin bahcesinde oturduklari
kanepenin bir tarafinin tamamen kırık olduğunu, kanepenin saglam
tarafina sıkışarak oturduklarını ve... sohbet ettiklerini anlad...im.Yüzlerinde bir tebessüm vardı..Kanapenin bir tarafi tamamen kırılmıştı…Evin halinden ve karı kocanin kılık kıyafetinden maddi durumlarının . . .
yaklastığımda tezekten yapilmis evlerinin bahcesinde oturduklari
kanepenin bir tarafinin tamamen kırık olduğunu, kanepenin saglam
tarafina sıkışarak oturduklarını ve... sohbet ettiklerini anlad...im.Yüzlerinde bir tebessüm vardı..Kanapenin bir tarafi tamamen kırılmıştı…Evin halinden ve karı kocanin kılık kıyafetinden maddi durumlarının . . .
Ne çabuk değişiyor canlarımız? Hiç düşündünüz mü
Deniz_Yıldızı 28 Temmuz 2010 14:26 (Kalbim daha fazLa KırıLmasın. canım daha fazla yanmasın ANNE.)
Ne çabuk değişiyor canlarımız?
Hiç düşündünüz mü Ne çabuk değişiyor canlarımız? Herhangi biri canınız oluyor bir anda... ''CANIM'' diyorsunuz birine; yalansız, sıcak ve içten... Oysa o sizi canı saymıyor ve çekip gidiyor birgün ansızın.... H...erşey güzel giderken, bir bakıyorsunuz hepsi yalanmış Sizi yarı yolda bırakmış, çekip gitmiş ...''canım'' dediğin...iz... Sevginizi, ona verdiğiniz değeri hiçe sayıp gitmiş... Ama yalnız gitmemiş, sizden önemli bir parça da almış yanına. Ondan . . .
Hiç düşündünüz mü Ne çabuk değişiyor canlarımız? Herhangi biri canınız oluyor bir anda... ''CANIM'' diyorsunuz birine; yalansız, sıcak ve içten... Oysa o sizi canı saymıyor ve çekip gidiyor birgün ansızın.... H...erşey güzel giderken, bir bakıyorsunuz hepsi yalanmış Sizi yarı yolda bırakmış, çekip gitmiş ...''canım'' dediğin...iz... Sevginizi, ona verdiğiniz değeri hiçe sayıp gitmiş... Ama yalnız gitmemiş, sizden önemli bir parça da almış yanına. Ondan . . .
"O elindeki herşeyi verdi; ben ise elimdekinin bir kısmını...
Deniz_Yıldızı 28 Temmuz 2010 12:12 (Kalbim daha fazLa KırıLmasın. canım daha fazla yanmasın ANNE.)
HZ.ALİ'NİN ağabeyi Cafer b. Ebu Talib'in oğlu Abdullah, sıcak bir günde, bir kabilenin hurmalığına inmişti.Abdullah burada dinlenirken, hurmalıkta çalışan köleye, yemek vakti üç parça ekmek geldiğini gördü. Köle ekmeklerden birini ağzına götürmek üzereydi ki, birden önünde açlığı her halinden belli bir köpek belirdi.Köle elindeki ekme...ği köpeğin önüne attı. Köpek ekmeği derhal yedi.Köle ekmeğin ikinci parçasını da attı.Köpek bunu da bir kerede sildi süpürdü.Köle bunun üzerine üçüncü parçayı da . . .