'Mevlana'nın bir sözü vardır;
Edepli edebinden susar, edepsiz de onu ben susturdum zanneder!
Ne kadar doğru bir sözdür.. Devam eder ve der ki;
İnsanoğlunda akıl noksanlığı iki türlüdür. Biri delilik, diğeri ise cahilliktir. Cahil olan edepsizlikle herkesi alt ettim zanneder oysa anlamaz ki edepli edebinden susmaktadır.."
Edep güzel ahlaktır. Güzel ahlak içiyle dışı bir istikameti düzgün olandır. Sır saklayandır.. Edepsiz insan ise haksız iken kendisini haklı . . .
Günün Sözü..
_VICTORY_ 12 Haziran 2013 17:01 (Özgür Ruh)
Çoğu şeyi kazanırken, bazı şeyleri kaybedersin. Hayatta öyle seçimler yapki kazandığın şeyler, kaybettiklerine değsin. . .
Lucius Annaeus Seneca
. . .
Lucius Annaeus Seneca
. . .
Mevlana'dan..
_VICTORY_ 11 Haziran 2013 22:00 (Özgür Ruh)
Cömertlikte akarsu gibi ol.
Şefkatte güneş gibi ol.
Kusur örtmekte gece gibi ol.
Öfkede ölü gibi ol.
Tevazuda toprak gibi ol.
Müsamahada deniz gibi ol.
Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. . . .
Şefkatte güneş gibi ol.
Kusur örtmekte gece gibi ol.
Öfkede ölü gibi ol.
Tevazuda toprak gibi ol.
Müsamahada deniz gibi ol.
Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. . . .
Ey Aşk..
_VICTORY_ 10 Haziran 2013 11:14 (Özgür Ruh)
Seni sevmem için sana dokunmam gerekmiyor...
El ele yollarda dolaşmam, insanların gözleri önünde öpüşmem gerekmiyor... Hatta öpüşmem de gerekmiyor. Gözlerinle konuşmak, gözlerimle konuşman yetiyor. Sevgini hisetmem için göstermen gerekmiyor... Kalbinin atışını görmem için ten tene olmamıza da gerek yok. Havada yayılıyor hissettirdiklerin, bedenime doluyor. Vuslat yormuyor, aşkın kendisini anlatıyor. Kuru kıskançlıklarımız, kavgalarımız da yok, saf bir sevgi sarıyor sen . . .
El ele yollarda dolaşmam, insanların gözleri önünde öpüşmem gerekmiyor... Hatta öpüşmem de gerekmiyor. Gözlerinle konuşmak, gözlerimle konuşman yetiyor. Sevgini hisetmem için göstermen gerekmiyor... Kalbinin atışını görmem için ten tene olmamıza da gerek yok. Havada yayılıyor hissettirdiklerin, bedenime doluyor. Vuslat yormuyor, aşkın kendisini anlatıyor. Kuru kıskançlıklarımız, kavgalarımız da yok, saf bir sevgi sarıyor sen . . .