”Kaptan’ın Seyir Defteri”
-- ÖZ-LEMEK --
Karanlıktı her yer. Yalnızdım.
Kimseye ihtiyaç duymuyordum.
Çünkü zaten hiç bir zaman kimsem olmamıştı benim. Tek tabanca yaşıyordum ve hiç şikâyet dilekçesi yazasım gelmiyordu.
Sonra dar gelmeye başladı dünyam. Sığamadım bulunduğum yere.
Dedim ya yalnızdım diye, toplanacak tasım tarağımda yoktu. Aldım başımı, kaçtım gördüğüm ilk aydınlığa. Ciğerlerim yandı biraz. Ağladım…
Doğdum… . . .
Kaptan'ın Seyir Defteri'nden - ÖZ'LEMEK!
KoZMiK BiLincH 31 Mart 2010 15:40
31 Mart 2010 16:56 ahmed tarafından güncellendi (başlık düzenlendi.)
31 Mart 2010 16:56 ahmed tarafından güncellendi (başlık düzenlendi.)
Ç.B.A.B.V.Y Bölüm 9 / SEVDİK Mİ TAM SEVERİZ..!
KoZMiK BiLincH 30 Mart 2010 20:41
DÜNYA’YA AÇIKLIYORUM:
“Çok Büyük Adamız Biz Var Ya” Serisinden / Bölüm 9
- Sevdik Mi Tam Severiz -
Biz öyle bir milletiz ki, kalbimize sığdıramayıp taşırdığımız, damarlarımızda dolaştırdığımız, bünyemizde yaşattığımız duygu, sadece sevgi olarak kalmaz. İşin başında illa seçici davranıp, imkânsızı severiz.
Sonra sevda olur sevgimiz.
İmkânsıza sevdalandık ya bir kere, derdi-çilesi kararttı ya içimizi hani; sevdamızda içimize ayak . . .
“Çok Büyük Adamız Biz Var Ya” Serisinden / Bölüm 9
- Sevdik Mi Tam Severiz -
Biz öyle bir milletiz ki, kalbimize sığdıramayıp taşırdığımız, damarlarımızda dolaştırdığımız, bünyemizde yaşattığımız duygu, sadece sevgi olarak kalmaz. İşin başında illa seçici davranıp, imkânsızı severiz.
Sonra sevda olur sevgimiz.
İmkânsıza sevdalandık ya bir kere, derdi-çilesi kararttı ya içimizi hani; sevdamızda içimize ayak . . .
Kaptan'ın Seyir Defteri'nden -- DEĞERLERİN FARKINA VAR
KoZMiK BiLincH 3 Mart 2010 19:06
--DEĞERLERİN FARKINA VARMAK--
Nedir değerli olan?
Neye göre değer kazanır varlıklar?
Tıpkı çakıl taşları gibi altına rastlasaydık sokaklarda, acaba bu kadar değerli olur muydu altın? Ya da çok zor bulunsaydı çakıl taşı, kuyumcularda altın yerine çakıl satılmaz mıydı?
Bir aile düşün ki varı yoğu iki odalı, küçük mutfaklı, arada tüten sobalı evi. Bu evin reisi, yağmurlu bir sabahta işe gitmek için otobüs durağında beklerken, kendine ait bir . . .
Nedir değerli olan?
Neye göre değer kazanır varlıklar?
Tıpkı çakıl taşları gibi altına rastlasaydık sokaklarda, acaba bu kadar değerli olur muydu altın? Ya da çok zor bulunsaydı çakıl taşı, kuyumcularda altın yerine çakıl satılmaz mıydı?
Bir aile düşün ki varı yoğu iki odalı, küçük mutfaklı, arada tüten sobalı evi. Bu evin reisi, yağmurlu bir sabahta işe gitmek için otobüs durağında beklerken, kendine ait bir . . .
Ç.B.A.B.V.Y Bölüm 8 / FELAKET TV HASTASIYIZ
KoZMiK BiLincH 20 Aralık 2009 21:47
DÜNYA’YA AÇIKLIYORUM:
“Çok Büyük Adamız Biz Var Ya..” Serisinden / Bölüm 8
- Felaket TV Hastasıyız -
Sen hiç alım gücü olduğu halde, televizyonu olmayan bir ev gördün mü? Gördüysen eğer, o evde yaşayanların imzalı resimlerini alır mısın benim için?
Bunu kimse inkâr edemez, seviyoruz televizyonu.
Ancak bu konunun benim gündemime gelme sebebi, televizyona karşı olan sevgimiz değil, izledikten sonra onun bizde açığa çıkardığı rahatsızlıklardır. . . .
“Çok Büyük Adamız Biz Var Ya..” Serisinden / Bölüm 8
- Felaket TV Hastasıyız -
Sen hiç alım gücü olduğu halde, televizyonu olmayan bir ev gördün mü? Gördüysen eğer, o evde yaşayanların imzalı resimlerini alır mısın benim için?
Bunu kimse inkâr edemez, seviyoruz televizyonu. Ancak bu konunun benim gündemime gelme sebebi, televizyona karşı olan sevgimiz değil, izledikten sonra onun bizde açığa çıkardığı rahatsızlıklardır. . . .
Ç.B.A.B.V.Y Bölüm 7 / MÜSLÜMANIZ ELHAMDÜLİLLAH
KoZMiK BiLincH 15 Aralık 2009 19:49
DÜNYA’YA AÇIKLIYORUM:
“Çok Büyük Adamız Biz Var Ya..” Serisinden / Bölüm 7
- Müslüman’ız Elhamdülillah -
Nüfusumuzun % 99’u Müslüman’dır. Yani kimliklerde öyle yazıyormuş. Bende Nüfus Müdürlüğü’nün yalancısıyım
Ama buna ilişkin elimde bazı kanıtlarda yok değil hani.
Örnek vermek gerekirse,
Ankara – Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, ülkemizde tam 79 Bin 96 tane camii bulunmaktadır. Ve bunlar her . . .
“Çok Büyük Adamız Biz Var Ya..” Serisinden / Bölüm 7
- Müslüman’ız Elhamdülillah -
Nüfusumuzun % 99’u Müslüman’dır. Yani kimliklerde öyle yazıyormuş. Bende Nüfus Müdürlüğü’nün yalancısıyım
Ama buna ilişkin elimde bazı kanıtlarda yok değil hani. Örnek vermek gerekirse,
Ankara – Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, ülkemizde tam 79 Bin 96 tane camii bulunmaktadır. Ve bunlar her . . .