Arama
Günlük Kontrol Paneli

Seninle buluşmak, benim hayatımdır;

Baragyal 31 Ocak 2013 21:57

''Ey benim gönlümün huzuru, rahatı;
ey benim gönlümü kıran, perişan eden aziz varlık !
Ey hiçbir suçum yokken kendini benden çeken sevgili!
Sen gittin, benden uzaklaştın ama gönlümden dışarı çıkmadın, gönlümden uzaklaşamadın! Çünkü sen, bir mum gibisin;
gönlüm, canım da senin fenerin!
Benim canım, senin canın; senin canın da benim canım! Hiç kimse iki bedende bir can görmüş müdür?
Seninle buluşmak, benim hayatımdır; senden ayrılmak da ölümümdür!''
. . .
Siner, Siz’û ve Mâze
Baragyal - avatarı

Bu kategoride: Varsayılan
Gösterim 808   Yorumlar 0  

Muhteşem Süleymanın Adaleti

Baragyal 20 Ocak 2013 22:56

İsviçre 27 Eyaletten oluşuyor.Her birinin farklı anayasaları var.Bayrak konusunda anlaşamadıkları için haç işareti yapmışlar bayraklarını...Beylikler şeklinde yönetiliyorlar ama bir konuda hemfikirler; Muhteşem Süleyman Dünya üzerindeki Adalet ve Hukuk sahibi 4 kişiden biri...

Biz aramızda tartışaduralım, Atalarımızı yerden yere vurmaya devam edelim, başkaları bizim Atalarımızı sahiplenip, onlarla gurur duysun.

İsviçre Kanuniye bu değeri,1546 yılında vermiş.İsviçre'nin
. . .
Siner, Siz’û ve Mâze
Baragyal - avatarı

Gösterim 928   Yorumlar 0  

Osmanlı Devletine Matbaa neden geç girdi ?

Baragyal 10 Ocak 2013 12:23

Aşağıdaki yazı bir makale etrafında, tarafımdan derlenerek hazırlanmıştır.

Osmanlı Devletine Matbaa neden geç girdi ? Bu konu, özellikle bir takım çevrelerce suistimal edilerek, Osmanlı Devletinin geri kalma sebeblerinden birine bağlanmakta ve türlü yakıştırmalar olmaktadır. Tüm bu tartışmalara, gerekçeleri ile birlikte bir yanıt vermek yerinde olacaktır.

Bilindiği üzere Osmanlı Devletinde 1727'de İbrahim Müteferrika tarafından kurulan, Matbaa Türk/ İslam dünyasının . . .
Siner, Siz’û ve Mâze
Baragyal - avatarı

Gösterim 1374   Yorumlar 1  

OSMANLI İMPARATORLUĞU_lütfen okuyalım

Baragyal 9 Ocak 2013 12:39

Lütfen okuyalım ve paylaşalım

Aşağıda 1972 yılında Liseler'de tarih dersinde okutulan bir tarih kitabına Reddiye yazdım

Reddiye yazdığım kitap bu:
Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, lise III. Tarih kitabı, Yıl: 1972, sayfa;11
kitaptan aktarım

" İşgal karşısında Osmanlı Hükümeti : Osmanlı Devletinin başında bulunan, kendisini ve tahtını korumaktan başka bir şey düşünmeyen padişah ve etrafındaki devlet adamları, dar görüşleri, akılsızca hatta . . .
Siner, Siz’û ve Mâze
Baragyal - avatarı

Gösterim 872   Yorumlar 0  

yetmişbin melek

Baragyal 28 Aralık 2012 19:32

Malik bin Yesar'dan rivayet edildiğine göre Resulullah(sav) şöyle buyurdu:

“Her kim sabahladığında üç kere: "Eûzu billahis semiyyil aliymi mineşşeytanirracim (Kovulmuş şeytanın şerrinden hakkıyla işiten ve her şeyi bilen Allah’a sığınırım).” Dedikten sonra Haşr suresinin sonundan üç ayet okursa, Allahü Teâlâ o kişiye akşama kadar duâ etmek üzere yetmiş bin melek görevlendirir. O gün ölürse, şehit olarak ölür. Akşamladığında bunları okuyana da aynı derece vardır.
. . .
Siner, Siz’û ve Mâze
Baragyal - avatarı

Gösterim 4508   Yorumlar 3