Arama

Yengeç Burcu ve Arkadaşlık İlişkileri

Güncelleme: 21 Ağustos 2009 Gösterim: 18.135 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu ve Arkadaşlık (22 Haziran-22 Temmuz)
Yönetici Gezegeni: Ay
Sponsorlu Bağlantılar
Türü: Dişi, negatif
Grubu: Su, öncü
Yengeç'ler az sayıda ama içten arkadaşları olmasından hoşlanırlar. Onlara yardım ettiklerini bilip, karşılığında saygı ve beğenilerini kazanmakta hoşnut olurlar. Arkadaşlarını entelektüel ayırım yaparak değil duygularıyla seçerler. Eğer bir Yengeç'e kanınız kaynamışsa büyük bir olasılıkla aynı şeylere ilgi duyuyor, aynı görüşleri paylaşıyorsunuz demektir. Önemli olan Haziran-Temmuz doğumlu bu kişilerin duygularının coşkulu olmasıdır.
Yakın arkadaşlarıyla öyle ince bir bağları vardır ki, saatlerce konuşmaları gerekmeyebilir. Arkadaşının varlığını iletişim kavramını aşırı bir biçimde, sanki sözcüğün tam anlamıyla "emer" ler, fakat değişik tanıdıklarla söyleşiden hoşlanırlar. Şaşılacak derecede geveze ama ilgi çekici olabilirler.
Yengeç'ler huysuzdurlar. İyi tanımayanlar için kırıcı olabilirler. Bir günleri çok ender diğerine uyar. Huyları bulundukları yere, birlikte olduğu kişilere ve dahası havaya göre bile değişir. Buna karşın Yengeç'ler göründüklerinden çok daha derin insanlardır. Gerçek arkadaşları bu yönlerini beğenir ve onları oldukları gibi severler.
Yengeç'lerle yakın arkadaşlık biraz bunaltıcı olabilir. Çok sevimli ve yardım sever olmalarına karşılık Yengeç'ler aşırı koruyucu, arkadaşlarını iyiliği için aşırı kaygılı olma eğilimindedirler. Bu kaygının yöneltildiği kişi, tutsak olduğunu ve kişisel varlığının baskı altına alındığını sanır. Yengeç'ler vermeye en fazla çalıştıkları sırada daha çoğunu istiyor olabilirler. Bu çok duygusal insanlar, sevgiye çok gereksinim duyarlar. Arkadaşları ayrılma zamanının geldiğine karar verip ara verdiklerinde bile incinirler. Yengeç'ler kendini beğenmiş ve bencil olmamalarına karşın, oldukça gururludur. Bu da onların beğenilmeleri ve sürekli olarak değerlerinin karşılık görmesi anlamına gelir. Bu zor olmaz; çünkü onlar sevilmeye değer kişilerdir. Alıngandırlar. Kolaylıkla güvenir. Yeterli ilgiyi toplayamazlarsa somurtur. Ya da sessizliğe gömülürler. Arkadaşlarının kendilerini küçümsediklerini hissetmek onlara dayanılmaz acılar verir. Kendi değerlerini alçakgönüllülükle kabul ederler.

MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
21 Ağustos 2009       Mesaj #2
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
Arkadas olarak yengec

Sponsorlu Bağlantılar
Yengec'ler az sayida ama icten arkadaslari olmasindan hoslanirlar. Onlara yardim ettiklerini bilip, karsiliginda saygi ve begenilerini kazanmakta hosnut olurlar. Arkadaslarini entelektuel ayirim yaparak degil duygulariyla secerler. Eger bir Yengec'e kaniniz kaynamissa buyuk bir olasilikla ayni seylere ilgi duyuyor, ayni gorusleri paylasiyorsunuz demektir. Onemli olan Haziran-Temmuz dogumlu bu kisilerin duygularinin coskulu olmasidir.

Yakin arkadaslariyla oyle ince bir baglari vardir ki, saatlerce konusmalari gerekmeyebilir. Arkadasinin varligini iletisim kavramini asiri bir bicimde, sanki sozcugun tam anlamiyla "emer" ler, fakat degisik tanidiklarla soylesiden hoslanirlar. Sasilacak derecede geveze ama ilgi cekici olabilirler.

Yengec'ler huysuzdurlar. Iyi tanimayanlar icin kirici olabilirler. Bir gunleri cok ender digerine uyar. Huylari bulunduklari yere, birlikte oldugu kisilere ve dahasi havaya gore bile degisir. Buna karsin Yengec'ler gorunduklerinden cok daha derin insanlardir. Gercek arkadaslari bu yonlerini begenir ve onlari olduklari gibi severler.

Yengec'lerle yakin arkadaslik biraz bunaltici olabilir. Cok sevimli ve yardim sever olmalarina karsilik Yengec'ler asiri koruyucu, arkadaslarini iyiligi icin asiri kaygili olma egilimindedirler. Bu kayginin yoneltildigi kisi, tutsak oldugunu ve kisisel varliginin baski altina alindigini sanir. Yengec'ler vermeye en fazla calistiklari sirada daha cogunu istiyor olabilirler. Bu cok duygusal insanlar, sevgiye cok gereksinim duyarlar. Arkadaslari ayrilma zamaninin geldigine karar verip ara verdiklerinde bile incinirler. Yengec'ler kendini begenmis ve bencil olmamalarina karsin, oldukca gururludur. Bu da onlarin begenilmeleri ve surekli olarak degerlerinin karsilik gormesi anlamina gelir. Bu zor olmaz; cunku onlar sevilmeye deger kisilerdir. Alingandirlar. Kolaylikla guvenir. Yeterli ilgiyi toplayamazlarsa somurtur. Ya da sessizlige gomulurler. Arkadaslarinin kendilerini kucumsediklerini hissetmek onlara dayanilmaz acilar verir. Kendi degerlerini alcakgonullulukle kabul ederler.

Benzer Konular

8 Şubat 2013 / MaRCeLLCaT Burçlar
21 Ağustos 2009 / MaRCeLLCaT Burçlar
21 Ağustos 2009 / MaRCeLLCaT Burçlar
21 Ağustos 2009 / MaRCeLLCaT Burçlar
21 Ağustos 2009 / MaRCeLLCaT Burçlar