Cevap Yaz Yazdır
En İyi Cevap Var|Gösterim: 55.141|Cevap: 8|Güncelleme: 1 Şubat 2017

Geçmiş vize cezaları nelerdir?

Mesaja atla
nino mırotadze
10 Kasım 2008 11:20   |   Mesaj #1   |   
nino mırotadze - avatarı
Ziyaretçi
Geçmiş vize cezaları nelerdir?
EN İYİ CEVABI kompetankedi verdi
Bu ve benzer sorularınıza cevap olarak:
http://www.calismaizni.gov.tr/baskanlik/sikcasorulansorular/ sitesinden takip edebilir ve bilgi edinebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Görevleri:

Alıntı

Yabancıların Çalışma İzinleri Daire Başkanlığı 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun 25 inci maddesi ile 09.01.1985 tarihli ve 3146 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 9 uncu maddesine (h) bendine göre; Çalışma Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuştur.

Çalışma Genel Müdürlüğünün görevleri arasında “Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunda öngörülen işleri yapmak” hükmü sayılarak, Genel Müdürlüğümüze yeni bir misyon yüklenmiştir.

Anılan Kanunla, yabancıların çalışma izinlerinin değerlendirilmesi konusunda, Hazine Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı gibi pek çok kurumun yabancılara izin verme yetkisi Bakanlığımızca devralınmıştır.

Bu devirle;

● Mevzuatı olabildiğince tek merkezde toplanmasına,
● Denetimi sağlanmasına,
● Cezai yaptırımlarla kaçak yabancı çalıştırılmasının önlenmesine,
● Bürokratik işlemleri azaltılmasına,
● Bu konuda bir veri tabanı oluşturulmasına,
● Uluslararası yükümlülüklerimizi yerine getirilebilmesine,
● Ülkemizin ve işverenlerimizin gerçek ihtiyaçları çerçevesinde yabancı çalıştırılmasına ,
imkan sağlanmıştır

Yabancıların Çalışma İzinleri Daire Başkanlığında; çalışma izin taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla sektörel bazda Şube Müdürlükleri oluşturulmuştur. Halen,

● Mevzuat ve AB Çalışmaları,
● Eğitim-Ev Hizmetleri ve Sağlık,
● Turizm,
● Doğrudan Yabancı Yatırımlar,
● Havacılık,
● Diğer sektörler (3 Şube)
olmak üzere 8 Şube Müdürlüğü olarak hizmet verilmektedir.

Ayrıca, Halkla İlişkiler Ofisi, Evrak, Arşiv, Veri Giriş birimleri de yardımcı birimler olarak hizmet sunmaktadırlar.

Uygulanan cezalar aşağıdaki gibidir.
Alıntıdaki Ek 21984
Alıntıdaki Ek 21985

Son düzenleyen fadedliver; 1 Eylül 2009 18:18
Misafir
5 Mart 2010 09:48   |   Mesaj #2   |   
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
18 ay türkiyede kaçak olarak kaldım nekadar ceza almışımdır ve yeniden türkiyeye giriş yapabilirmiyim
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir
6 Nisan 2010 03:59   |   Mesaj #3   |   
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

vize cezasi ne kadar


4senedir vizesizim kırgızistan vatandasıyım suan dısarı cıksam ne tur cezalar var
Sponsorlu Bağlantılar
ener
23 Nisan 2010 11:20   |   Mesaj #4   |   
ener - avatarı
Ziyaretçi
Link'i inceleyiniz >> Pasaport Kanunu
Son düzenleyen perlina; 7 Şubat 2017 16:49
26 Mayıs 2010 16:27   |   Mesaj #5   |   
kompetankedi - avatarı
SMD Bir Dünyalı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bu ve benzer sorularınıza cevap olarak:
http://www.calismaizni.gov.tr/baskanlik/sikcasorulansorular/ sitesinden takip edebilir ve bilgi edinebilirsiniz.

Görevleri:

Alıntı

Yabancıların Çalışma İzinleri Daire Başkanlığı 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun 25 inci maddesi ile 09.01.1985 tarihli ve 3146 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 9 uncu maddesine (h) bendine göre; Çalışma Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuştur.

Çalışma Genel Müdürlüğünün görevleri arasında “Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunda öngörülen işleri yapmak” hükmü sayılarak, Genel Müdürlüğümüze yeni bir misyon yüklenmiştir.

Anılan Kanunla, yabancıların çalışma izinlerinin değerlendirilmesi konusunda, Hazine Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı gibi pek çok kurumun yabancılara izin verme yetkisi Bakanlığımızca devralınmıştır.

Bu devirle;

● Mevzuatı olabildiğince tek merkezde toplanmasına,
● Denetimi sağlanmasına,
● Cezai yaptırımlarla kaçak yabancı çalıştırılmasının önlenmesine,
● Bürokratik işlemleri azaltılmasına,
● Bu konuda bir veri tabanı oluşturulmasına,
● Uluslararası yükümlülüklerimizi yerine getirilebilmesine,
● Ülkemizin ve işverenlerimizin gerçek ihtiyaçları çerçevesinde yabancı çalıştırılmasına ,
imkan sağlanmıştır

Yabancıların Çalışma İzinleri Daire Başkanlığında; çalışma izin taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla sektörel bazda Şube Müdürlükleri oluşturulmuştur. Halen,

● Mevzuat ve AB Çalışmaları,
● Eğitim-Ev Hizmetleri ve Sağlık,
● Turizm,
● Doğrudan Yabancı Yatırımlar,
● Havacılık,
● Diğer sektörler (3 Şube)
olmak üzere 8 Şube Müdürlüğü olarak hizmet verilmektedir.

Ayrıca, Halkla İlişkiler Ofisi, Evrak, Arşiv, Veri Giriş birimleri de yardımcı birimler olarak hizmet sunmaktadırlar.

Uygulanan cezalar aşağıdaki gibidir.
Ad:  v1.jpg
Gösterim: 1008
Boyut:  30.9 KB
Ad:  v2.jpg
Gösterim: 996
Boyut:  32.8 KB
Son düzenleyen NeutralizeR; 29 Eylül 2016 21:43
Misafir
12 Temmuz 2010 02:09   |   Mesaj #6   |   
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba eger evlı ısenız bulundugunuz ılın emnıyet mudurlugunun yabancılar subesıne evlılık cuzdanınızla basvurun ve sıze verılen cezayı para olarak odeyın 1 ay ıle 12 ay arasında ıkamet tezkeresı alabılır ve ulkede kalabılırsınız sanırım yıllık ıkamaet ucretı ceza parası yanı sıra 650 lıra aylık ıse 150 lıra cıvarında yanı hersey paraya bakıyor kolay gelsın
çıkış yolu
7 Ağustos 2010 03:12   |   Mesaj #7   |   
çıkış yolu - avatarı
Ziyaretçi
rusyada evlenecek arkadaş bende 95 te ayni senın gibi kız arkadaşım türkyede vize ihlalı vardı giriş yasağı koydılar geldık rusyada evlendık soisımi deyıştırtık yeni pasaport aldık sorınsız türkyeye girış yaptık sorın olmaz yanlız biz bimiyorduk rusyadaiken evlendıktan sonra eşım türk vadanşlık kazansın diye bir ay içnde türk kosolosuna bildırmek gerekıyormuş biz bildırmedık vatandaşlık hakını kayıp etmış dedıle ayrıyeten türk kosolusuna bildırmeden türkyeye gidersen evrakların geçersız olur çok sorın yaşarsın türk konsolkta evlilık kayıtını yap evraklarını al türk nufus müdülüğüne gütür sorın kalmaz
13 Aralık 2012 11:36   |   Mesaj #8   |   
_EKSELANS_ - avatarı
Üye
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ VE İKAMET TEZKERESİ (TÜRKİYEDE OTURMA İZNİ)

Türkiyede Yabancıların çalışma izni ve ikamet izni işlemlerinde yabancıların yurt içinden 6 aylık Turistik amaçlı ikamet tezkeresi alarak Çalışma Bakanlığına çalışma izni için başvvuru yapabilmeleri mümkün ülke farkı gözetmeksizin Türkiyede yabancılara turistik amaçlı 6 aylık ikamet tezkeresi ilgili makamlarca istenilen evraklar ve koşullar sağlanmış ise yabancı uyruklulara ülke farkı gözetmeksizin 6 aylık turistik amaçlı ikamet tezkeresi verilebiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na doğrudan çalışma izni başvurusu yapabilmek için yabancı uyruklu kişinin en az 6 aylık ikamet tezkeresi şartı aranır ister Türkiyede 6 aylık ikamet tezkeresi alarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çalışma izni için başvuru yapabilirsiniz veya Yurt dışında bulunduğunuz ülkedeki Türk konsoloslukları temsilciliklerine Çalışma Bakanlığına iletilmek üzere doğrudan çalışma izni başvurusu yapabilirsiniz.
YABANCI UYRUKLULARA ÇALIŞMA İZNİ ALIMI DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ
YABANCILARIN 6 AYLIK TURİSTİK AMAÇLI İKAMET TEZKERESİ BAŞVURUSU VE GEREKLİ EVRAKLAR
İkamet Beyanname Formu
4 adet vesikalık fotoğraf
Pasaportun aslı
Pasaportun fotokopisi(Resimli sayfa, son girişi gösteren sayfa, geçerlilik sürelerini gösteren sayfa.)
Her ay için 500$’ lık banka hesap belgesi veya döviz alım satım belgesi
Yabancı uyruklu şahıs kirada kalıyorsa Noter Tasdikli Kira Kontratı
Türk vatandaşı yanında kalıyorsa T.C.vatandaşının noterden taahhütnamesi
Yabancı uyruklu şahıs otelde kalıyorsa Rezervasyon Belgesi
Not: ikamet tezkeresi başvurularında yabancı uyruklu kişinin başvuruda Emniyet Müdürlüğü yabancılar şube birimininde yabancının kendisinin bizzat bulunması gerekir.

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ ŞARTLARI
1- Türkiyede yabancıların Çalışma Bakanlığına müracaatlarında en az 6 aylık ikamet tezkerelerinin olması
2- İkamet tezkeresi alamayıp Kendi ülkelerinden başvuru yapacak olan yabancı uyrukluların Türkiye de kaldıkları süre içinde Pasaport vize ihlali yapmamaları gerekir; Vize tarihleri geçtiğinde yurtdışına zamanında çıkmaları gerekir ve vize ihlali varsa ise cezasını yatırmaları gerekir
3- Yurt dışından başvuru yapıldığında ise Çalışma Bakanlığına süresinde evraklar teslim edilmelidir

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
1. Kuruluşun en son sermaye ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi
2. Son yıla ait, vergi dairesi veya yeminli mali müşavir onaylı bilanço ve kâr/zarar
3. Faaliyet belgesi Ticaret odasından
4. En son ay sigorta bildirgesi hizmet (Personel dökümanı) ve Tahakkuk fişi
5. 6 ad.fotoğraf
6. Pasaport ve Diploma Türkçe tercümeli noter onaylı suretleri

SEKTÖRLERE GÖRE EKLENECEK DİĞER BELGELER
- YABANCI SERMAYE ORTAK Şirketin yabancı ortaklarına çalışma izni başvurusu halinde şirket ortağının hisse oranı, şirket ödenmiş sermayesinin, şirket cirosunun ve istihdam gücünün yeterli olması gerekir.-
- YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET YABANCI PERSONEL : Kuruluş yabancı sermayeli ise, kuruluşun en son sermaye ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinin aslı veya kuruluşça onaylı örneği,
- YABANCI ÖĞRETMEN : Yabancılar çalışma izni kapsamında yabancı uyruklu öğretmen istihdam edecek Özel Öğretim Kurumları için; Kurum Ruhsatı ve Milli Eğitim Bakanlığı onay yazısı suretleri,
ULUSLAR ARASI İHALE İŞLERİNDE : Kamu kurum ve kuruluşlarınca uluslararası ihale açılmış projeleri yapma hakkı kazanmış kuruluşların (konsorsiyumlar dahil) ilgili kurum ve kuruluştan alacakları işi yüklendiklerini tevsik eden belge,
- MÜHENDİS – MİMAR : Mühendislik, mimarlık, müteahhitlik ve danışmanlık hizmetleri kapsamında yabancı uzman istihdam edecek tüzel kişiliklerde, aynı meslekte Türk mühendis/mimar/şehir plancısı istihdam edildiğini ispata dair ücret bordrosu ve yabancı ile yapılan sözleşme örneği.
- İHRACAT ŞİRKETİ : İhracat departmanlarında çalıştırılacak yabancılar için Şirketin yurt dışı ihracatının yeterli düzeyde olması
- TURİZM SEKTÖRÜ : Turizm sektöründe otel vb tesislerin yeterli derecede yerli istihdam sağlamış olması ve Turizm İşletme Belgesinin olması
- EV HİZMETLİSİ : Evinde yabancı hizmetli çalıştırılacak olacak Ailenin yeterli gelir düzeyinde olması eş çocuk aile bütünlüğünün olması neden yabancı hizmetli çalıştırılacağının mantıklı gerekçesi olmalı

- Şirketlerin dikkat edecekleri hususlar ; Şirketin neden yabancı personel çalıştırmak istediğinin makul ölçülerde izah edilebilir olması,
Yabancı çalışma izni işlemlerinde başvuruya ek belgeler
- Yabancı, ortak temsilcisi yada kilit personel ise, durumunu kanıtlayan yetkili makamlardan onaylı işverenince verilen belge,
- Vatandaşlık Kimlik Belgesi örneği,
- Türk vatandaşı bir kişi ile evli olan yabancılar için, vukuatlı nüfus kayıt örneği,
- Türk vatandaşı bir kişi ile evli olan yabancılar için noter onaylı evlenme cüzdanı sureti,
- Türk soylu olduğuna ilişkin belge,
- Mesleki eğitim diploma ve sertifika örnekleri,
- Bonservis, referans mektubu, görevlendirme yazısı, kabul yazısı gibi diğer belgeler.

ANKARA KURUMSAL DANIŞMANLIK MESLEK ETİK DEĞERLERİMİZ
Ülkemizin ekonomik refah düzeyinin iyi olması ve laik sosyal hukuk devleti olmamız çevremizdeki bir çok ülkede yaşayan yabancıları ülkemize çekmektedir.
ÖNEMLİ NOT Ülkesini seven bilinçli Türk vatandaşlığı sorumluluğumuzla ülkemize gelen yabancılara misafirperverlik geleneklerimizin gereğidir. Ancak Ülkemize faydası olmayacak bilakis sorun yaratacak yabancıların çalışma ve ikamet tezkeresi işlemlerine vesile olmamak gerekir.
Ülkemizdeki kaçak bulunan düşük ücretli yabancı iş gücü işsizliğe neden olmaktadır
Çalışma Bakanlığı ve İç işleri Bakanlığı ülkemize doğrudan sermaye yatırımı için gelenlere, öğrenim için gelenlere, uluslar arası şirketlerde çalışan yabancılara, yıllık cirosu 800.000 TL nin üzerinde olan ve en az 5 personel çalıştıran firmaların yabancı personel çalışma izni başvuruları dikkate alabilmektedir; Haklı gerekçeleri olan yabancı istihdam talepli şirketlerin işlemleri mevzuatlar çerçevesinde çözümlenmektedir
Ancak; Sevgili, arkadaş vb ilişkiden dolayı yabancı uyruklunun durumunu mevzuatlara göre uygun hale getirmek amaçlı formalitelere mevzuatlar uydurulamaz boşuna uğraşmayın, ÇÜNKÜ; Şirketinizin cirosu, istihdam gücü, mesleki kriterleri gibi unsurlar müracaatlarda zaten ciddi veya gayri ciddi durumları ortaya koymaktadır.
Ülkemizin daha refah ve müreffeh huzurlu yarınları için vatandaşlık görevlerimizi unutmayalım
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ
Ankara Kurumsal Danışmanlık İstanbul, Ankara ve İzmir şubeleri ile ülke genelinde 24 yılı aşkın süredir Yatırım teşvik işlemleri, yabancı şirket kuruluş yatırım proje ve ruhsat işlemleri, Yabancıların çalışma izni ve ikamet izni dosya hazırlama ve işlemlerin ilgili kurumlarda takibi hizmetleri vermektedir.
Saygılarımızla.

ANKARA KURUMSAL DANIŞMANLIK
Genel Koordinatör
Turgay Turan
Misafir
1 Şubat 2017 22:11   |   Mesaj #9   |   
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sizle benzer durumdayız. Nişanlım rusyadan 4 ağustosta giriş yaptı. İkamet başvurusu yaptık ancak 21 mart 2017 için randevu verildi. Ailesinden biri hasta acil dönmesi gerekiyor. Çıkarken ödeyeceğimiz cezayı nereye ödeyeceğiz bilginiz var mıdır? Kimseden bilgi alamadık.
Hızlı Cevap
Mesaj:
Cevaplanmış forumu 'Geçmiş vize cezaları nelerdir?' konusunu görüntülüyorsunuz: Geçmiş vize cezaları nelerdir?...

Kaynak:


Bu sayfalarımıza baktınız mı
paneli aç