Arama

Kebabın tarihçesi nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Ekim 2016 Gösterim: 6.865 Cevap: 1
Ziyaretçixxx - avatarı
Ziyaretçixxx
Ziyaretçi
22 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçixxx - avatarı
Ziyaretçi
Türk yemeklerinden kebabın tarihçesi nedir?
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
Türklerde et işleme sanatı 2500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Türk mutfağının ayrılmaz bir parçasını oluşturan Döner Kebap’ın ilk izlerinin Orta Asya’da Lüle Kebap ismiyle görüldüğü ve bugünkü şekline Anadolu’da kavuştuğu varsayılmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Döner Kebap'a, henüz 18. yüzyılda, dikine dönen şişlere geçirilerek kızartılan koyun etinin bahsi geçen Anadolu seyahatnamelerinde değinilmiştir. Geleneksel olarak Döner Kebap ekmek arasında değil, tabaklarda pirinç pilavı ve acılı ezme ile sunulur. İstanbul'da yaklaşık 1960 yılından beri Döner Kebap satılmaktadır. Döner Kebap'ın ilginç yanı, aslında sanıldığı gibi bir Türk milli yemeği olmayışıdır. Aslında Alman milli yemeği demek daha yerinde olurdu. Zira istatistiklere göre Döner Kebap tüketimi, McDonald's, kızartılmış sosis gibi geleneksel fast-food tüketimini büyük farkla geçmiş durumdadır. Almanya'da bir yıl içinde toplam olarak yaklaşık 200-300 ton Döner Kebap üretilmekte ve tüketilmektedir. Efsaneye göre, Almanya'da yaygın ekmek arası Döner Kebap şekli, başkent Berlin'in Kreuzberg semtinde icat edilmiş. Günümüzde Döner Kebap Avrupa’da en çok tüketilen gıda ürünlerinden biri olma özelliğini kazanmıştır.
Son düzenleyen Baturalp; 26 Ekim 2016 00:46
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Türklerde et işleme sanatı 2500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Türk mutfağının ayrılmaz bir parçasını oluşturan Döner Kebap’ın ilk izlerinin Orta Asya’da Lüle Kebap ismiyle görüldüğü ve bugünkü şekline Anadolu’da kavuştuğu varsayılmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Döner Kebap'a, henüz 18. yüzyılda, dikine dönen şişlere geçirilerek kızartılan koyun etinin bahsi geçen Anadolu seyahatnamelerinde değinilmiştir. Geleneksel olarak Döner Kebap ekmek arasında değil, tabaklarda pirinç pilavı ve acılı ezme ile sunulur. İstanbul'da yaklaşık 1960 yılından beri Döner Kebap satılmaktadır. Döner Kebap'ın ilginç yanı, aslında sanıldığı gibi bir Türk milli yemeği olmayışıdır. Aslında Alman milli yemeği demek daha yerinde olurdu. Zira istatistiklere göre Döner Kebap tüketimi, McDonald's, kızartılmış sosis gibi geleneksel fast-food tüketimini büyük farkla geçmiş durumdadır. Almanya'da bir yıl içinde toplam olarak yaklaşık 200-300 ton Döner Kebap üretilmekte ve tüketilmektedir. Efsaneye göre, Almanya'da yaygın ekmek arası Döner Kebap şekli, başkent Berlin'in Kreuzberg semtinde icat edilmiş. Günümüzde Döner Kebap Avrupa’da en çok tüketilen gıda ürünlerinden biri olma özelliğini kazanmıştır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Baturalp; 26 Ekim 2016 00:42 Sebep: sayfa düzeni
Quo vadis?

Benzer Konular

6 Aralık 2011 / batu98 Soru-Cevap
22 Aralık 2014 / bordobereli Soru-Cevap
20 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
4 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
1 Ocak 2013 / Misafir Soru-Cevap