Arama

Profesyonel futbolcu olmak için ne yapmalıyım? - Sayfa 8

En İyi Cevap Var Güncelleme: 28 Ocak 2018 Gösterim: 340.542 Cevap: 170
LioneLMessi - avatarı
LioneLMessi
Ziyaretçi
17 Mayıs 2010       Mesaj #71
LioneLMessi - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba Ben 14 yasımdaym Ve Bir Sorunm war . Ben ÇocukLqmdan Beri FutboLCu Olmak İstiyorm . Daha önce hiç kLüp yüzü görmedm ama kLübe qitmeyi antreman yapmayı top oynamayı çok sewiyorum . Ve en önemLisi FutboLcu Olmayı Çok İstiyorum . Bnm Hayatm Hep SokakLrda Geçti Dier ArkLarm kLüp e Gitti ben aiLeme Sordm Hep Seneye Seneye DediLr . Biliyormki onLar beni göndermicek bir kLüb e AkLılları FikirLeri Hep Ders Ders Ders . Artk Dier Arklarmn Hepsi Bnden ii Oynuo . Bnm Sorunm İse kLüb e gitmeden Kendi Başına Bir ProfesyoneL FutboLCu nasL oLr ? . Biliyorum Bu Çok Zor Ama Sznde Bi Görüşünüzü aLrsam Sevinirim abiLer .
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
17 Mayıs 2010       Mesaj #72
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Ad:  Futbolcu Olmak.jpg
Gösterim: 12020
Boyut:  46.4 KB
Soruya direkt meslek tanım ve bilgileri olarak cevap vereceğim. Profesyonel anlamda futbolcu olmanın ve futbol oynayabilmenin koşulları ayrıntılı olarak şöyledir:

Sponsorlu Bağlantılar

TANIM


Kafa veya ayak vuruşları ile topu karşı kaleye atma kuralına dayanan ve onbirer kişiden oluşan iki takım arasında oynanan futbol oyununu kurallara bağlı olarak gerçekleştiren sporcu kişidir.

GÖREVLER

- Dayanıklılık, hız, fizik-kondisyon ve psikolojik olarak karşılaşmalara hazırlanır.
- Spor eğitimcisi (Antrenör) veya teknik direktörün hazırladığı antrenman programları çerçevesinde bireysel ve takım antrenmanlarına katılır.
- Maç takviminde (Fikstür) belirtilen şehiriçi ve şehirdışı maçlara katılır.
- Bedensel sağlığını korur ve fiziksel sakatlıklarının tedavisini yaptırır.
- Futbolun ve sporcunun belirlenmiş ve yazılı hale getirilmiş oyun ve disiplin kurallarına uyarak oyun stratejisini uygular.
- Takım arkadaşlarıyla antrenman içi ve dışında uyumlu ilişkiler geliştirir,
- Teknik direktör/ antrenör/ kulüp yöneticileri/ idari kadro/ sporcu arkadaşlarıyla iyi diyalog sağlar. Kadro dışında kaldığında takımına destek verir ve fiziksel ve psikolojik olarak kendini sürekli iyileştirir.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER

- Çalışma aletleri, kondisyon aletleri, ağırlık, oyun topları ve çeşitli spor araç - gereçleri,
- Spor aksesuar ve giysileri (Eşofman, şort, tişört, yağmurluk, tozluk vb)

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER


Futbolcu olmak isteyen kimselerin.
- Spora ve özellikle futbola ilgili ve yetenekli,
- Bedensel olarak güçlü ve dayanıklı,
- Göz, ayak eşgüdümü gelişmiş,
- Çevik,hızlı ve sportif zekaya, spor ahlakına ve disiplinine sahip,
- Hırslı, azimli ve sabırlı
- Dikkatli ,
- Ruhsal sağlığı yerinde olan kimseler olmaları gerekmektedir.
Not: Yaş olarak futbola başlama yaşının geçmemiş olması gereklidir.(İdeal başlama yaşı 5-7 dir.)

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI


Futbolcular; genellikle açık futbol sahalarında antrenman ve müsabaka yapmaktadır. Antrenman ve maçlar tüm mevsimlerde gerçekleştirilmektedir. Çalışma ortamı zaman zaman çamurlu, soğuk, sıcak, tozlu, stresli ortamlar olup bu koşullara dayanıklı olmaları gerekmektedir. Profesyonel futbolcular için seyahat gerektiren yoğun kamp dönemleri vardır. Genellikle düzenli ve disiplinli gündelik yaşam sürmeleri futbolculardan beklenmektedir. Futbolcular; diğer sporcu arkadaşları, antrenör, teknik direktör, klüp yöneticileri, idareciler, masörler, malzemeciler vb kişilerle iletişim içindedirler.


ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI


Futbolcular amatör ve profesyonel liglerdeki spor kulüplerinde futbol oynamakta ve transfer sonucu kulübünü değiştirmektedir. Futbolcunun genellikle sahada oynadığı yer doğrultusunda (santrefor, defans oyuncusu vb) transferi gerçekleşir. Profesyonel ve amatör futbolcu olmasına göre futbol kariyeri şekillenir. Futboldaki yeteneği ve çeşitli maçlarda kendini göstermesi ve iyi bir futbol kulübün alt yapısında başlangıç yapması, futbol kariyerini sürekli iyi yere getirir. İyi bir futbol kariyeri, sakatlık, takımının küme düşmesi, sezon sırasında performansında düşme ve/veya kendini yeterince gösterememe sonucu daha alt kümelerde futbol oynamasını beraberinde getirebilir.
Ancak son yıllarda lisanslı menejerlik sisteminin gelişmesiyle futbolculara ait bilgiler çeşitli yurtiçi-yurtdışı spor kulüplerine duyurulmakta ve futbolcunun bir kulüple anlaşması sağlanmaktadır. Amatör kümeden profesyonel kulübe transfer olabileceği gibi profesyonel 1.lig takımından 2.lig takımında da oynayabilir. Futbolcunun futbol sezonu içinde gösterdiği performans transfer durumunu etkilemektedir. Ayrıca futbol maç ve antrenman esnasında sakatlanma riski çok olan bir spor olduğundan sakatlanma sonucu transfer yapamama, spordan sürekli veya belirli bir süre uzak kalma riski çalışma yaşamını olumsuz etkilemektedir.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER


Meslek eğitimi;
- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan “Futbol Eğitim Kursları” nda,
- Amatör ve profesyonel futbol kulüplerinin alt yapıları için oluşturulan futbol okullarında
- Belediyelerin düzenlediği futbol kurslarında,
- Çeşitli kuruluş ve üniversitelerin futbol kursu organizasyonlarında verilir.
Ancak; bu eğitime kısa süreli katılanların ötesinde bir futbol kulübü bünyesinde yeteneğinden dolayı futbolcu olmak için seçilen ve sporuna bir kulüp bünyesinde devam eden ve lisanslı olarak spor yaşantısını sürdüren kişiler “Futbolcu”olarak adlandırılır.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI


Amatör ve profesyonel futbol kulüplerinin alt yapı seçmelerine ve çeşitli kurumların futbol kurslarına katılabilmek için genellikle en az 7 yaşında olmak ve sağlık raporu (Spor Yapmasında Sakınca Yoktur Belgesi) ile başvurmak gerekmektedir.
Ancak bir kulübe bağlı olarak futbol sporunu devam ettirecek yani Lisans almak isteyen amatör futbolcuların 10 yaşını bitirmiş olması şarttır. İlk kez lisans (Filiz) çıkartacak amatör futbolcunun tescil işlemlerinde aşağıdaki belgelerin futbol federasyonuna sunulması zorunludur:
a) Kulüp ve futbolcu taahhütnamesi
b) 18 yaş altı futbolcular için veli muvafakatnamesi
c) Nüfus Hüviyet Cüzdanının aslı (Fotoğraflı) ile birlikte arkalı önlü fotokopisi
d) En fazla bir yıl önce çekilmiş iki adet renkli fotoğraf
e) Fotoğraflı sağlık raporu
f) Her sezon Federasyonca tespit edilecek lisans işlemi ücretinin yatırıldığına dair belge
Bu belgeler kulüpler tarafından hazırlanarak, Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüklerine, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) aracılığı ile teslim edilir. Tescil ve lisans işlemleri Futbol Federasyonu Bölge Müdürlükleri tarafından yapılır.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Futbol eğitimi, en az 5- 7 yaş arasında başlamalıdır. Eğitimde fizik kondisyon, motor koordinasyon, futbol oyun kuralları öğretilir. Eğitimin süresi futbol yaşamı boyunca devam eder. Takım oyunu içerisinde dayanıklılık, taktik, kondisyon gibi çeşitli güç hız, spor zekası geliştirici antrenmanlara yer verilir.
Futbol okuluna katılan öğrencilere sporu ve özellikle futbolu sevdirmek ve futboldaki temel hareketleri öğreterek branşa yönelik fiziksel gelişmelerini ortaya çıkartmak hedeflenmektedir.
Sporcu adaylarının daha düzenli ve disiplinli yaşamalarının yanında, sosyal yaşamda daha başarılı olmaları için kayıt esnasında veli tarafından doldurulacak olan anket formlarında öğrencinin beslenme alışkanlığı, uyku düzeni ve okuldaki ders durumuna kadar birçok bilgi edinilmektedir. Bu veriler sporcu adayının dosyasına kayıt edilerek gelişmeler grup antrenörleri tarafından yakından takip edilmektedir. Kısacası antrenör, sporcu adaylarına ait bir çok bilgiyi bilerek çalışmakta ve böylece sporcu adaylarının pedagojik gelişimlerini de yakından takip etmektedir.Futbol kulüplerinin futbol altyapı spor okulunda eğitim gören futbolcu adaylarına Futbol Altyapı Takımları’na seçilme şansı tanınmaktadır.Ancak kimi büyük futbol takımı bir işletmeye dönüşerek açılan futbol okullarında çocukların spor yapmalarını desteklemekte ve öğrenciler bu futbol okullarına aylık bir ücret ödeyerek devam etmekte ve sadece çok yetenekli çocuklar alt yapı için seçilmektedirler.
Futbol altyapı spor okullarının genellikle amacı; örf ve adetlerine bağlı, yaratıcı düşünceye sahip, taktiksel anlayışı yüksek, azimli, süratli, çabuk, dayanıklı, teknik, kuvvetli ve rakibe, hakeme, seyirciye saygılı sporcular yetiştirmektir.

MESLEKTE İLERLEME


Alt yapıda PAF Takım, Süper Genç Takım, Genç Takım, Yıldız Takım, Minik Takım olarak kariyerlerini sürdüren futbolcular yaş ve oyun gücüne göre Amatör ligden Profesyonel üçüncü lig, ikinci ve birinci lig takımlarında oynayarak ve transferleri gerçekleşerek yükselebilirler. Futbol sonrası eğitim alarak Antrenör, Teknik Direktör, Teknik ve İdari Menejer, Spor Yöneticisi veya yetenekleri doğrultusunda basında Spor Yorumcusu veya Spor Yazarı olabilirler.
Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu her yıl futbolcu yetiştirme tazminatlarını belirleyerek klüplere ekonomik katkı sağlamaktadırlar.Yetiştirme tazminatları;
- Birinci Kategori: Türkiye Profesyonel Birinci Süper Ligi Kulüpleri,
- İkinci Kategori: Türkiye Profesyonel İkinci Ligi A Kategorisi Kulüpleri,
- Üçüncü Kategori: Türkiye Profesyonel İkinci Ligi B Kategorisi Kulüpleri,
- Dördüncü Kategori: Türkiye Profesyonel Üçüncü Ligi Kulüpleri ve Amatör Liglerde Yer Alan Kulüpler olarak dört grupta verilmektedir.
Futbolcu yetiştirme tazminatı; mücadele eden takımlarda yetişen futbolculara kategorisine göre farklı olacak şekilde ve Euro cinsinden ve kulüpler tarafından ödeme günündeki Merkez Bankası Döviz Satış Kuru üzerinden Yeni Türk Lirası şeklinde yapılmaktadır

BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU



EĞİTİM SÜRESİNCE

Spor kulüpleri bünyesinde açılan futbol okullarına kayıt olan öğrencilerden aylık ücret almakta, ancak altyapı oyuncusu olduğunda sporcunun verdiği ücret kesilmektedir.
Eğitime ilk başlandığında kulüpler ve/veya organizasyonlar sporcu adayına spor malzemeleri vermektedir.

EĞİTİM SONRASI

Lisanslı amatör futbolcuların konaklama, malzeme, sigorta ve antrenman giderleri kulüp tarafından karşılanmaktadır. Ancak profesyonel olarak futbol oynadığında ise; tüm bunların yanında ayrıca kulübünden aylık,transfer ücreti ve prim alır ve bu konuda yazılı bir anlaşması da bulunur.
Profesyonel liglerde oynayan futbolculara yapılacak ödemeler sözleşmede gösterilir. Futbolcuya yapılacak olan ödemeler ikiye ayrılır:
a) Aylık Ücret: Futbolcuya sözleşme süresince geçerli aylık ücretin mesleki faaliyetine karşılık olmak üzere sözleşmede belirlenmesi zorunludur. Aylık ücret ilgili dönem için belirlenmiş asgari ücret tutarından az olamaz ve her ayın son günü ödenir.
b) Transfer Ödemeleri: Taraflar, tip sözleşmede belirlenmesi zorunlu olan aylık ücret dışında, para veya değeri para ile ölçülebilen (aylık ödemeler, maç başı ödemeler, ev, araba, v.s.) transfer ödemelerini sözleşmede belirleyebilirler. Transfer ödemelerinin ödeme zaman ve şekilleri sözleşmede belirtilir. Transfer ödemelerinin ödeme zamanı sözleşmede belirtilmemiş ise, her ayın son günü tüm ayı kapsayacak şekilde ödenir.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER


- İlgili Eğitim Kurumları
- Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Bilgi Merkezi
- Bünyesinde Meslek Bilgi Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri
- Türkiye Futbol Federasyonu
- Amatör ve Profesyonel Futbol Kulüpleri
- Gençlik ve Spor Müdürlüğü
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen NeutralizeR; 16 Mayıs 2016 22:18
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Ibrahim H. T. - avatarı
Ibrahim H. T.
Ziyaretçi
25 Mayıs 2010       Mesaj #73
Ibrahim H. T. - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba ben 1994 dogumluyum ve Isvicre de dogup büyüdüm. Futbola 5 yasindayken, yasadigim kentin kulübünde basladim ve orta saha oyuncusuyum. 12 yasimdayken `Team Graubünden` e transfer oldum ve u13- u14 orda oynadim. Beni herkes cok yetenekli buluyordu ve futbolda gelecegimin parlak oldugunu söylüyorlardi. Sonra `Team Südostschweiz` u-15 e Transfer oldum. Orda da cok iyi bir sezon gecirdim ve Team Lichtenstein den teklif geldi, ama secmelerden 2 hafta önce sakatlaninca beni secmediler.
Sonra `Team Graubünden` e geri döndüm ve 1993lü lerle oynamaya basladim. Ama sakatliklarim tam gecmemisti. Su an 3 aydir antrenmanlara gitmiyorum.

Sorum su: Yaz tatilinde Türkiyedeki kulüp lerde sansi mi denemk istiyorum ve hangi takimlarin alt yapisi professionell futbolcu yetisdirmege müsait?

SAYGILARIMLA
IBRAHIM HAKAN T.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Haziran 2010       Mesaj #74
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 13 yaşındayım ve okulun en iyi oyuncusuyum 6. sınıfa gidiyorum ve duran tupları çak iyi kullanıyorum.1 kere erzurum alt yapısında oynamıştım
orda 10 numarayı giyiyordum en iyi forvet dim ama ben burda oynamak istemedim daha iyi bir takımda oynamağı seçtim ve şu anda fb,bjk,gs gibi büyük takımlar da oynamak isterim ama ben erzurum ilini aşkaşele sehrinde oturuyorum bu saydığım takımlara gitmem biraz zor olur nolur takım teknik trektörleri ve başkanların bu siteye bakarak bana şans vermelerini isterim aşkalede oturuyorum
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Daisy-BT; 8 Haziran 2010 19:46 Sebep: Adres bilgisi silindi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Haziran 2010       Mesaj #75
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

selam aleykum herkese 20 yasindayim baya bi kulublerde oynadim her maca cikdigimda caba veriyorum goze batmak icinde kimse olmuyo bunun icin naapmaliyim nerde oynamaliyim goze batmak icin

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben 14 yaşındayın benim yaşadıgın yerden topçu çıkmaz diyorlar ama ben futbolcu olmak için trabzon spor lisesini okumak için hazırlanıyorum oroda futboluma devam etmek istiyorum çok yetenekli oldugumu söyluyorlar zaten okulda ve klüpte massi diye çagırıyorlar profosyenel futbolcu olmak için ne yammaliyimMsn Happy

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben 13 yaşındayım ve okulun en iyi oyuncusuyum 6. sınıfa gidiyorum ve duran tupları çak iyi kullanıyorum.1 kere erzurum alt yapısında oynamıştım
orda 10 numarayı giyiyordum en iyi forvet dim ama ben burda oynamak istemedim daha iyi bir takımda oynamağı seçtim ve şu anda fb,bjk,gs gibi büyük takımlar da oynamak isterim ama ben erzurum ilini aşkaşele sehrinde oturuyorum bu saydığım takımlara gitmem biraz zor olur nolur takım teknik trektörleri ve başkanların bu siteye bakarak bana şans vermelerini isterim aşkalede oturuyorum


Futbolcu olmak üzere sitemize başvurmayınız.

Bu konuda çok fazla umutlu ya da hayalci olmayın. Yakınınızdaki bir klubün alt yapıdan futbolcu yetiştirme olanağı varsa küçük yaşta ailenizle birlikte başvurun, size yol göstereceklerdir. Bir başka yol da, oynadığınız bir mahalle takımında dikkat çekerek çağrılmanızdır. Ama unutmayın ki sporun her dali aynı zamanda eğitim de gerektirir. Eğtiminizi ihmal etmeyin ve ayrıca spor, futbolcuların hayatı, ilgilendiğiniz sporun tarihçesi vb. konularında kitaplar bulup okuyun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ediz kaptan - avatarı
ediz kaptan
Ziyaretçi
16 Haziran 2010       Mesaj #76
ediz kaptan - avatarı
Ziyaretçi
bakın arkadaşlar ben 6 yaşında başladım futbola şuan 15 yaşındayım profesyonel olmak için küçük yaştta başlaman lazım ama sana destek veren bir ailen ve akrabaların olması gerek ben şuan fenerbahçe altyabıda oynuyorum tırnağımda batık var diye 1 hfta gidemedim ama futbol sorumluluk ve istek gerektiren bir oyun iyi futbolcu olmak stiyorsanız ben yapacağım yani öz güveniniz olması gerek .. inşllah olursunuz ama altyapıya giderseniz okulu bırakmak zorundasınız gibi hissedersiniz ama bırakmayın yada bırakın inşlah olursunuz
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ÖZCAN ERSAGUN - avatarı
ÖZCAN ERSAGUN
Ziyaretçi
30 Haziran 2010       Mesaj #77
ÖZCAN ERSAGUN - avatarı
Ziyaretçi
BEN İYİ BİR TAKIMDA FUTBOLÇU OLMAK İSTİYOM KLÜPEDE GİDOYM HOCAM İYİ OYNUYON DEYİYOR AMA BEN KEDİM KÖTÜ OYNADIMI SANIYOM
BU NEDENİ KALİBA HEYCANDAN OLUYOR MAÇ YAPARKEN BİLE YÜREİM AĞRZIMA GELİYOR BU HEYCANIMI BİR YENE BİLSEM VE ŞU KORKU VOLE ÇEKÇEM AMA KORKOMADAN ÇEKEMİYOMM!! BUNLARA SİNİR KAPİYOM ALLAHADAN YARDIM İSTYOM AMA OLMUYOR İŞTE BU DA KALİBA BİLGİSAYARA ÇOK OTURUYOM VE KENDİM ANIM TERİYLE GELMEDİN HEP BİLGİSAYARIN BAŞINDA OTURDUM İÇİN BUNLAR OLUYOR ARTIK BK AZALTÇAM AMA BIRAKSAM BİLE DIŞARI ÇIKIP ANTIRANA YAPAMIYOM ARKADAŞIM İLE ÇÜNKÜ BİZİM MAHLEDE DEDİLER VAR HEMEN TOPU ÇALIYORLAR BİZDE ANÇAK ZOR ZORUA BAŞKA BİYERDE OYNUYORUZ ARTIK İNSANALRA İNLASNLIKTAN ÇIKTI NERDEYSE BİR FULBOL OYNUCAMA AMA ONA BİLE ZOR DIŞARDA OYNOM ANÇAK KÜLÜBE GİNDENÇE OYNUYA BİLİYOM !!!! ARTIK ÖZÜRLÜK İSTİYORUZ !!! ALLAHIMA
YALVARÇAM SİZDE FALZA BK OTURMAYIN KENDİ ALIN TERİNİZ İLE İYİ OYNAYIN SORANRA ALLAHA DUA EDEK
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ANKARAGÜCLÜ36 - avatarı
ANKARAGÜCLÜ36
Ziyaretçi
7 Temmuz 2010       Mesaj #78
ANKARAGÜCLÜ36 - avatarı
Ziyaretçi
PROFESYONEL FUTBOLCU OLMAK İÇİN ALLAH VERGİSİ YETENEĞİN OLMASI GEREKİR VE KADERİNDE OLMASI GEREKİR ALLAH VERGİSİ YETENEĞİN YOKSA BOŞ BEN AMATÖR FUTBOLCUYDUM 14 YAŞINDA BAŞLADIM ŞUAN 16 YAŞINDAYIM VE SÜPERLİG TAKIMINDAN BİRİNDEYİM BENDE YETENEKLİYİM GÖRMÜYORLAR DİYORDUM AMA GÖRÜLÜYORSUN EĞER YETENEKLİYSEN ŞUAN AMATÖR KULÜPDEYSENİZ PROFESYONEL OLMAK İÇİN ÇALIŞMAK ÇOKK ÇALIŞMAK GEREKİR :::::AMA DEDİĞİM GİBİ ALLAH VERGİSİ YETENEK ŞART::::::::::::::::::::::::::::::
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Temmuz 2010       Mesaj #79
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bn bayan futbolcuyum.adım buket.12 yaşındayım.boy 1.55,kilo 46.şu anda trabzonspor yaz spor okullarında erkeklerle oynuyorum.erkekler arasında defans,kızlar arasında ofansa dönük orta saha oynuyorum.bireysel yetenek değil takım oyuncusuyum.antremanları asla aksatmam.asla kem küm etmem.kızlar arasında cafu gibiyim.enerjim tükenmez.jeneriklik goller atarım kritik anlarda.tak9m arkadaşlarımla ii geçinirim.futbolcu olck arkdaşlara tavsiyem.ii beslenip ii uyuyun.takımla ii geçinin.inanın.uğraşın.bana da olmaz dienler şimdi parmak ısırıyolar,senin gibisi kolay kolay olmaz.önün açık diolar.bu dediklerim kızlar arasındaki oyunum için geçerli.ümit kesmeyin.bide bana kendimi geliştirmem için tavsiyede bulunun.gol atıyom ama hızlı şut çekemiom bide hemen yoruluom.yardımlarınızı bekliyorum.yolunuz açık olsun
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Temmuz 2010       Mesaj #80
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BAYAN FUTBOLCU OLABILMEK ICIN DEMI 6 YASINDA BASLAMAK GEREKIYOR???


alıntı yapmaya çalıştım beceremwedim.sevgili meslektaşım,aynı kaderi paylaşıyoruz.çok geç fln dienlere aldırma.bayan milli futbol takımımızın kaptanı bilgin defterli de 13 yaşında futbola BAŞLAMIŞ!internetten hayatının fln araştırıp bilgi edinebilirsin.ümidini kesme.!bir de engellerde yılma!BAYANDAN DA FUTBOLCU MU OLUR?diyen geri kafalı zihniyetlere sakın aldırma.ha bir de boy yaş kilo il ilçe ad soyad bilgiileri verirsen sana daha çok yardımcı olabilirim.bu arada adım buket
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

27 Şubat 2013 / ocean97 Soru-Cevap
8 Eylül 2014 / Misafir Soru-Cevap
19 Temmuz 2015 / bhriyeee Soru-Cevap
28 Haziran 2014 / KOŞU Soru-Cevap