Arama

Kitap okumanın yararları nelerdir? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 19 Nisan 2017 Gösterim: 392.545 Cevap: 37
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ekim 2011       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kitap okumak beyin gücünü geliştirir. İnsanların cümlerleri doğru telaffuz etmesine yardımcı olur. Kitap ,anlama ve anlatma kabiliyetini güçlemdirir.
Bir yetişkin ne kadar kitap okursa o kadar soruları hızLI okur ve anlar. Çevremize baktığımızda cahil kitap okumayan insanların ne kadar bilgisinin zayıf olduğunu anlarız. Kitap okumak genel kültür bilgisini de arttırı aynı zamanda...
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2011       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tam bir kitap delisiyimdir. kitapçıya girdiğimde kendimi kaybederim. kitap almaya gittiğimde küçük çocuğun, çikolata reyonunda nasıl hepsini istiyorum diyerek bütün reyonu almaya kalkıyorsa ben kitapçıya gittiğimde aynen öyle hepsini tek tek elime alırım. yanımdakiler birini al diyerek elimdeki diğer kitapları rafa koyuyorlar. çıkarken bile vitrine bakarak gidiyorum eve. yol boyunca aldığım kitabı poşetten çıkarıp bakarım.

Sponsorlu Bağlantılar

şimdi gelelim senin soruna kardeşim. biraz aptalca gelebilir bu davranışım sana. ama bir kitap okumaya başla eğer doğru kitaplardan da başlamışsan okumaya benden beter bile olabilirsin. kitaplar kimsenin sana söylemediği, anlatmaya cesaret edemediği herşeyi anlatırlar. sen nezaman istersen yada ne kadar istersen gerçek arkadaşta böyle olur.

sessizdirler dıdı dıdı etmezler senden birşeyde istemezler hep bilgi veren taraftırlar. ben anlatamam sen okursan anlarsın. birkaç kitap oku yeter

fakat tek tavsiyem tek tip değil farklı türdeki kitapları oku. bu en önemli kuraldır.

birkaç kitap yazıcam içlerinden seçersin:
1- alacakaranlık serisi ( vampir-aşk konulu)
2- adsız çocuk (çocuk istismarı üzerine yazılmış gerçek bir hikaye)
3-fareler ve insanlar (klasik olmuş kitaplardan incedir. dostluk üzerine)
4- suç ve ceza (en iyi ceza vicdan azabıdır- biraz uzun ilk etapta biraz sıkabilir ama güzel)
5-olasılıksız (bilimkurguya benzer inalnılmaz sürükleyicidir)
6- simyacı ( şiddetle önereceğim kitaplardan)

aklıma şimdilik bunlar geliyor ama çok çabuk sıkılıyorsan, ilk etapta dergi alarak başlayablirisn. ilgi alanına göre alırsın . içeriğinde kısa kısa yazılar olduğu için okuması daha kolay.
bilim teknik
genç beyin
yada tasarım mimarlıkla ilgili gibi birşeylerde olabilir

umarım faydalı olmuştur


Kaynak: Kitap okumanın yararları nelerdir?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ocak 2012       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

kipat ogumanın faydelerii nalardur?

Kitap okumanın faydaları mesala senin şu türkçeni düzeltir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Şubat 2012       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İnsanlar bir toplum yani sosyal çevre içerisinde yaşamaktadır. Bizler yaşamımızı, meslek hayatımızı, öğretim hayatımızı sürdüreceğiz, iletişimde bulunacağız. Bizim başarımızın ölçüsü toplumun onun beğenmesiyle ölçülecektir. Bu nedenle sosyal çevrenin tanınması ve beklentilerinin bilinmesi başarılı olmamızı etkileyecektir. Sosyal çevreyi ve insanları tanımanın en kısa yolu okumaktır.
TurkGucu - avatarı
TurkGucu
Ziyaretçi
10 Nisan 2012       Mesaj #25
TurkGucu - avatarı
Ziyaretçi
Kitap okumak insana yararlıdır.İnsanı geliştir.Onun geniş bir hayal dünyasına sürükler.Eğlenirken öğrenirsin de.Peki bunu neden anlayamadığımızı söyleyeyim, insanlar zamanla büyür ve birşeyler öğrenir.Bu öğrendiklerini ya okuldan yada aileden zannederler fakat bu bilgilerinin yarısı kitaplardan gelir.Kitap okumayan kişi yetişmez başkalarından bilgi öğrenme süreci, zamanı artar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ağustos 2012       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dünyayı kalem,mürekkep ve bir parça kağıt yönetir.
Berka - avatarı
Berka
Ziyaretçi
28 Eylül 2012       Mesaj #27
Berka - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
krem adlı kullanıcıdan alıntı

uzun zamandır kitap okuyorum öyle br şey görmedim vallah.lütfen bana biraz yardımcı olabilirmüsiniz

Kitap okumak zekanı açar, sen farkına varamazsın. Sınavlarda hızlı okuyabilir, soruları daha çabuk kavrayabilirsin. Beynin sana gelip "hacı, zekam gelişti" demez, zamanla farkına varırsın.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Kasım 2012       Mesaj #28
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KİTAP OKUMAK ZAMANIMIZI BİLİNÇİLİ BİR ŞEKİLDE KULLANMAKTIR.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2012       Mesaj #29
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kitap okumak insana ilham verir , kafa dinletir , derslerimizde yardımcı olur. Bazen kitap okumak istemeyiz , televizyon izlemek , bilgisayarda oyun oynamak isteriz onları yaparsanız elinize hiç bir şey geçmez onları bir kenara bırakıp elimize bir hikaye alsak iki sayfa oksak da bundan çok şeyler öğrenebiliriz . Mesela o iki sayfadan bilmediğimiz kelimeleri bulup sözlükten bakarız ve bilgi hazinemiz çoğalır . televizyon izlemek , bilgisayarda oyun oynamak ..vb. şeylerden daha iyidir .
HayaLPeresT - avatarı
HayaLPeresT
VIP VIP Üye
31 Ocak 2013       Mesaj #30
HayaLPeresT - avatarı
VIP VIP Üye
Kitap okumanın faydaları

kitap 254x300Okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Sahip oldukları bilgilerin %60’ını bu yolu kullanarak edinen gelişmiş ülke toplumları, günümüzde daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların bir çoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Bu toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler. Oysa okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi mutlaka gereken bir alışkanlıktır.
Kitap Okumak Neden Önemlidir? Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır. Boş zamanlarını, çoğu zaman hiçbir yararlı bilgi aktarmayan televizyon karşısında geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendiren bu kişiler, edindikleri bilgi ve kültür sonucunda aynı zamanda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olurlar. Tüm bu özellikler, kişilerin öncelikle kendileri için okumaları gerektiğinin çok önemli bir göstergesidir. Okuyarak kendini geliştiren kişiler ise elbette çevrelerinde gelişen olaylara da hakim olacak ve toplum içinde eğitim seviyesinde zamanla bir ilerleme sağlanacaktır.
Okuyarak Zaman Kazanmak Genellikle iş sonrası veya evde televizyon karşısında amaçsızca, kanal kanal dolaşarak boşa geçirilen zamanlar, kitap okuyarak geçirilebilecek en verimli zamanlardır. Bunun yanı sıra otobüs, tren, taksi ve uçak gibi ulaşım araçlarında seyahat ederken zorunlu olarak geçen boş zamanlar da kitap okuyarak değerlendirilebilecek anlardır. Özellikle bekleme yapılan yerlerde kitap okumak, geçirilen zamanı hem zevkli hale getirecek hem de kişinin yeni bir şey daha öğrenmesine vesile olacaktır. Bu konuda gelişmiş ülkelerin çizdiği tablo oldukça etkilidir. Sahip olunan her boş anda yanlarında bulunan kitabı okuyan Batılılar, kitap okuma alışkanlığının en güzel örneklerini sergilemektedirler.
Doğru Kitap Nasıl Seçilir? Okuma alışkanlığı ile ilgili tüm bu ayrıntıların yanı sıra özellikle dikkat edilmesi gereken bir nokta, okunacak kitabın seçilmesinde özen gösterilmesidir. Bir yıl içerisinde basılan binlerce kitabın arasında elbette faydalı eserlerin yanı sıra kitap olarak değerlendirilemeyecek yayınlar da vardır. Tüm bu kitapların arasında okunacak doğru kitapları seçmek ise ancak kişileri doğru yönlendirmek ile mümkündür. Öncelikle okunacak eserlerin okuyacak kişiye heyecan vermesi ve kişinin kitabı zevk alarak okuması önemlidir. Çünkü aksi özelliklere sahip kitaplar, kişileri şüpheci ve ümitsiz bir ruh haline sürükler. Karanlık ve iç karartıcı konuların anlatıldığı kitaplardan ise kaçınmak gerekir.Okuyan kişinin gelişmesinde faydalı olacak içeriklere sahip kitaplar, aynı zamanda kişileri vesveseden uzak tutar ve ye’se düşürmez. Puslu olmayan bir zihne sahip olacakları için de doğru ile yanlışı çok daha kolay ve hızlı şekilde ayırt edebilirler. Ayrıca hikmetli, kolay anlaşılır ve samimi üsluptaki kitaplar, okuyan kişilerde çok daha hızlı etki uyandırır. Bu da her okuyan kişinin bilgileri kolay anlamasını ve öğrendiklerinin aklında kalmasını sağlar. Unutulmamalıdır ki; şeytanın oyunu olan zararlı akımlar insanlara her an telkin edilirken, karanlık ve iç karartıcı kitaplar okunması bu saptırıcı akımların işini kolaylaştıracaktır. Oysa asıl önemli olan bu zararlı akımların ve davranışların gerçek yüzlerini ortaya çıkaracak kitaplar okumak ve herkesi bu tarz kitapları okuması için teşvik etmektir. Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan, şüpheli izahlara dayanan, yalan ve safsatalarla dolu olan yazılar elbette kişilerde olumsuz etkilere neden olur. Bu olumsuz etkiler ise ancak bilimsel gerçeklere dayanan, okuyan kişiyi yormayan, yalın anlatımlı ve kolay anlaşılabilen kitapların okunması ile engellenebilir.
Kitap Güzel Bir Hediyedir Kitabı, güncel bilgilere sahip olmak için okunması gereken dergi ve gazetelerden ayıran en önemli özellikleri kalıcılığı ve her zaman başvurulacak bir kaynak olmasıdır. Dergi ve gazetelere oranla çok daha detaylı bilgiler içeren kitap, doğru seçim yapıldığında okunduğu her dönem yarar sağlayacak bir kaynaktır. Bu da okuyan kişinin ardından, sonraki nesillerin de kitaptan faydalanmasını sağlar. Günümüzde yaygın olan bir başka kanı da kitaplara ayrılacak maddi kaynakların (sözde) çok daha eğlenceli alanlar için kullanılabileceğidir. Bunun yanı sıra insanlara, kitap için harcanacak her kaynağın çok olduğunun düşündürülmesi, insanları kitap okuma alışkanlığından gün geçtikçe daha da uzaklaştırmaktadır. Oysa içki, sigara, kumar ve sınırsız eğlence hayatı gibi zararlı alışkanlıklara çok rahat bir şekilde gereken maddi kaynak ayrılmaktadır. Üstelik bu miktar, kitaba verilecek olanın kat kat fazlasını bulabilmektedir.

Kaynak
Son düzenleyen perlina; 10 Şubat 2017 23:46

Benzer Konular

3 Aralık 2014 / Misafir Edebiyat
17 Ekim 2016 / Misafir Cevaplanmış
7 Mart 2017 / ThinkerBeLL Bilgisayar
3 Aralık 2013 / ceza460 Soru-Cevap
22 Eylül 2011 / Misafir Soru-Cevap