Arama

Türkiye'de neden Atatürk'ü sevmeyen insanlar var, neden sevmiyorlar? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 6 Aralık 2016 Gösterim: 41.727 Cevap: 25
Ömür Özdemir - avatarı
Ömür Özdemir
Ziyaretçi
25 Ağustos 2014       Mesaj #21
Ömür Özdemir - avatarı
Ziyaretçi
Turkiyede yasayip Ataturku sevmeyen tartisan insanlar maalesef gunumuzdede hala var, en komik tartismaysa tek basinami savasti ben bunu soyleyen biriyle asla tartismiyorum cahil vardir cahil vardir herkez ogrenmek istemez, fakat konuyla ilgisi bilgisi yokken Ataturke hakaret etmektenfe geri kalmaz.!! Elin avrupalisi kiskanir elin amerikali baskani 2000 li yillar icin Ataturkun yili der elin haiti cumhurbaskani vasiyeti uzerine Ataturk icin mezar tasina yazi yazdirir elin iranlisi Allah bi ulkeye yardim etmek isterse basina m.kemal Ataturk gibi komutan getirir der birakin turkiyeyi butun dunyada arastirilan sevgi saygi duyulan kisiye ulkemizde hakaret ederler neyseki bizde bu ulkenin gencleriyiz Ataturkun emanetcileriyiz gercegi biliyoruz unutmuyor unutturmuyoruz!! Tarafli tarafsiz herkezden 'bize anlatilmayan ataturk' diye google'da bi yazi var litfen okuyun Atamiza duyulan saygiya sahit olun
Unutulmaz lider ulu onder Ataturk'e saygilarimla ne mutlu turkum diyene..
Sponsorlu Bağlantılar
kültigin - avatarı
kültigin
Ziyaretçi
27 Şubat 2015       Mesaj #22
kültigin - avatarı
Ziyaretçi
Atatürk'ü niye sevmiyorlar bu tiplerin içerisinde çok bulunduğum için söylüyorum. Sevilmeme nedenlerini benden iyi bilen biri olamaz.

Sponsorlu Bağlantılar
1- TÜRK DÜŞMANLIĞI
Türkler'e düşmanlığı olanlar Atatürk sevmezler. Şimdi sorun biz Türk'üz ama niye Türk'üz. Çünkü bizim kendi gelenek ve göreneklerimiz,dilimiz vs değil mi? Türkçe olmazsa Türk diye bir şey olmaz. Atatürk Dil Devrimi yapmıştır. Yani dilimize Arapça,Farsça ve Fransızca'dan bir çok kelime geçmiştir Osmanlı'da. Atatürk bunların yerine yeni Türkçe kelimeler uydurmuştur. Mesela ''mektep'' arapça'dır. Biz onun yerine ''okul'' kelimenisini türetmişiz.

Başka bir düşünce ise milliyetçilik akımından sonra Osmanlı'da ayaklanmayan tek bir etnik köken kalmamıştır. Yani ölüp bittiğimiz Müslüman Araplar da dahil. Yani bizde de bir milliyetçilik fikri doğdu. Türk adını taşıyan resmi dili sadece Türkçe olan Türk'ün sözünün geçtiği bir devlet kurdu Atatürk. Bu Türk olmayanların zoruna gitti. Kimisi faşist dedi kimisi ümmeti parçaladı dedi eyy arkadaşım Araplar 1900lerden beri ayaklanıyordu ümmet zaten.

Halife kaldırıldı İslam Birliği bozuldu falan diyorlar iyice halifeyi takan yoktu arkadaşlar olsa ne olur olmasa ne olur.

2-DİN DÜŞMANLIĞI
Atatürk'ü hep dinsiz göstermeye çalışırlar ha Atatürk'ün dini inancı ve ne kadar namaz kılıp kılmadığı bizi ilgilendirmez biz bunu bilmiyoruz ama Atatürk'ün İslam'a olan katkısı azımsanmayacak boyutlardadır. Kaçımız Arapça biliyoruz? Çoğumuz hayır diyecektir. Adam millet Kuran'ı anlayın diye TÜRKÇE'ye çevriltip dağıttı kuran'ı yasakladılar diye laf çıkardılar,millet ezan'ı anlasın diye TÜRKÇE'ye çevriltti ezan'ı yasakladılar dediler. İncil ilk aramice inmiştir sen biz Hristiyan'nın Arapça dua ettiğini gördün mü? Hayır. Adam Türk'üz biz diyor Türkçe öğretim diyor bunlar Arapça diyor.

Sonra çakma hocalar,üfürükçüleri asmıştır. Çocuğun mu olmuyor? Akşama gel senin malzemeyi üfleyeyim diyen çakma hocalar asıldı. Sonra ayaklanma çıkaran hocalar asıldı. Hatta bugünkü PKK'nın kökeni Şeyh Said isyanında ayaklanma başlatan adam asıldı ona bile İslam alimi dediler. Bugün Apdullah Öcalan asılsa onun içinde islam alimi demezlerse başka bir şey demiyorum.

3-ÖZGÜRLÜK DÜŞMANLIĞI
Atatürk modern Türkiye'yi kurmuştur. Laik Türkiye ile insanlar istediği gibi inancını yaşıyor. Medeni kanun bile kimse 10 tane 10 yaşında kız alıp evlenemiyor kadın oy kullanıyor vs bunlar bazılarına ters.

4-HARF DEVRİMİ.
Bazı arkadaşlara göre arap alfabesi ve arapça kutsaldır. Mesela ne olduğunu bilse bile birine arapça küfür ettiğin zaman bile mübareklendiğini zanneder. Ben Osmanlıca bilen biri olarak şunu söylüyorum. ARAP ALFABESİ TÜRKÇE'YE UYUMLU DEĞİL!

En iyi nasıl anlatırım. Şimdi 29 harfimiz var. 15 tane harfimiz olduğunu farzet. 2-3 çeşit k harfi olsun. Hanginin nerede kullanacağından emin değilsin. Sonra o k harflerinden biri aynı anda g ve y harflerini seslendirsin. Yada alfabende a,e,ı,i,o,ö olmasın bunların hepsini tek bir harf ile yaz. Zor olmaz mıydı arkadaşlar. Bence olurdu harf devrimi yapılan en iyi ve en sağlam devrimdir.
kerembt - avatarı
kerembt
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016       Mesaj #23
kerembt - avatarı
Kayıtlı Üye
Sevmiyorlar çünkü yanında savaşanları zaferden sonra onları ya tutuklamış ya da idam ettirmiştir bundan dolayı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Değerliydin doğru ama değermiydin.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ekim 2016       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Diyorlar ya Ataturk'un yanindaki insanlar vardi o zaman neden iİtanbulu fatih fethetti diyorsunuz Aksemsettin fethetti diyin belgrad savasinı Kanuni kazandi demeyin pargali ibrahim pasa kazandi deyin ebu suud efendi kazandi deyin gulunc vallahi sadece gulunc
zalım - avatarı
zalım
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016       Mesaj #25
zalım - avatarı
Kayıtlı Üye
Herkes kerkesi sevecek diye birşey yok tabiki kişiliğine aykırı gelen tavırlarından dolayı olabilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2016       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Git Atamızin Suud kralina cekti telgrafi oku ole gel Atatürk muslumandi medreseleri Hristiyanlık,teror ogretildiginden kapatti,kiyafet kanunu esitlik olsun diye,harf inkilabi Turkiyede okur yazar orani artsin diye herkez arap alfabesini ogrenemiyor
Simdi ogrenmek istiyorsan kuran kursuna git ogren

Benzer Konular

17 Nisan 2014 / Misafir Cevaplanmış
23 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
20 Aralık 2010 / Ziyaretçi Soru-Cevap
4 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
12 Ocak 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap