Arama

Endonezya'nın yeme-içme özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 16 Ağustos 2016 Gösterim: 10.715 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Endonezya'nın yeme-içme özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?
EN İYİ CEVABI _AERYU_ verdi
Endonezya mutfağı çok değişik tatlarla bezenmiş bir mutfaktır
Ülkenin en önemli yiyeceği pirinçtir. Endonezya topraklarında yetişen pirinç, hem taraçalı görüntüsü ile göz ziyafeti çektirirken hem de Endonezya halkının “Tanrının bir armağanı olarak” nitelendirdikleri ana yemekleridir. Endonezya mutfağının olmazsa olmazı, değişik şekillerde yapılan pirinç yemekleridir. Endonezya yemeklerini diğer mutfaklardan ayıran bir diğer özellik ise; birçok baharatı karıştırarak elde etmiş oldukları değişik karışımlardır.
Sponsorlu Bağlantılar

Endonezya’da aslında her bölgede yapılan değişik yemekler vardır. Çünkü her bölgede farklı baharatlar ve meyveler yetiştiği için, aynı gibi görünen yemeklerin içine kattıkları değişik aromatik baharatları ile farklı tatlar oluşturuyorlar. Bali adalarında bulunan 13 bitkinin karışımı olan “Balinese Spice Mixi” (yabani zencefil) yemeklerine karıştırarak farklı lezzetler elde ediyorlar.

Endonezya’da meyvelerin ve deniz ürünlerinin ayrı bir yeri vardır. Endonezya, egzotik meyvelerin en değişik çeşitlerini bulabileceğiniz bir ülkedir. Hindistan cevizini de birçok yemeklerinde farklı tatlar vermesi için kullandıklarını söylenebilir.

Endonezya’da her adasında bulacağınız farklı tatlarda ki yemeklerin, tadına bakmadan dönmeyin. Adaların turistik olarak gelişmiş olmasının sonucunda oteller, tatil köyleri ve bunların beraberinde açılan dünyaca ünlü restoranlarda birçok Endonezya yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Ama oldu da! Egzotik yemekler hoşunuza gitmezse her yerde kolaylıkla tadına alışık olduğunuz yemeklerin bulunduğu farklı restoranlar bulabilirsiniz.

BAKINIZ Endonezya ve Endonezya Tarihi

Son düzenleyen Safi; 16 Ağustos 2016 02:33
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Kasım 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YEME & İÇME :Endonezya mutfağı çok değişik tatlarla bezenmiş bir mutfaktır. Ülkenin en önemli yiyeceği pirinçtir. Endonezya topraklarında yetişen pirinçler size bir yandan tarlalarda ki taraçalı görüntüsü ile göz ziyafeti çektirirken, bir yandan da Endonezya halkının "Tanrının bir armağanı olarak" nitelendirdikleri ana yemekleridir. Endonezya halkı, birçok baharatı karıştırarak elde etmiş oldukları değişik karışımlarla Endonezya mutfağını diğer ülke mutfaklarından ayırmaktadır. Endonezya`da her bölgede farklı baharatlar ve meyveler yetiştiği için, her bölgenin kendine has yemekleri vardır. Mesela Bali adalarında bulunan 13 bitkinin karışımı olan "Balinese Spice Mixi" (yabani zencefil) yemeklerine karıştırarak farklı lezzetler elde ediyorlar. Tabii ki de Endonezya`da karışımlarla elde edilmiş soslarla yapılan yemeklerin dışında tropikal meyvelerin değişik çeşitlerini bulabileceğiniz bir ülkedir.
Endonezya`da her adasında bulacağınız farklı tatlarda ki yemeklerin tadına bakmadan dönmeyin. Adaların turistik olarak gelişmiş olmasının sonucunda oteller, tatil köyleri ve bunların beraberinde açılan dünyaca ünlü restoranlarda Endonezya yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Ama oldu da! egzotik yemekler hoşunuza gitmezse, Endonezya`da kolaylıkla tadına alışık olduğunuz yemeklerin bulunduğu restoranları da bulabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
1 Kasım 2012       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Endonezya mutfağı çok değişik tatlarla bezenmiş bir mutfaktır
Ülkenin en önemli yiyeceği pirinçtir. Endonezya topraklarında yetişen pirinç, hem taraçalı görüntüsü ile göz ziyafeti çektirirken hem de Endonezya halkının “Tanrının bir armağanı olarak” nitelendirdikleri ana yemekleridir. Endonezya mutfağının olmazsa olmazı, değişik şekillerde yapılan pirinç yemekleridir. Endonezya yemeklerini diğer mutfaklardan ayıran bir diğer özellik ise; birçok baharatı karıştırarak elde etmiş oldukları değişik karışımlardır.

Endonezya’da aslında her bölgede yapılan değişik yemekler vardır. Çünkü her bölgede farklı baharatlar ve meyveler yetiştiği için, aynı gibi görünen yemeklerin içine kattıkları değişik aromatik baharatları ile farklı tatlar oluşturuyorlar. Bali adalarında bulunan 13 bitkinin karışımı olan “Balinese Spice Mixi” (yabani zencefil) yemeklerine karıştırarak farklı lezzetler elde ediyorlar.

Endonezya’da meyvelerin ve deniz ürünlerinin ayrı bir yeri vardır. Endonezya, egzotik meyvelerin en değişik çeşitlerini bulabileceğiniz bir ülkedir. Hindistan cevizini de birçok yemeklerinde farklı tatlar vermesi için kullandıklarını söylenebilir.

Endonezya’da her adasında bulacağınız farklı tatlarda ki yemeklerin, tadına bakmadan dönmeyin. Adaların turistik olarak gelişmiş olmasının sonucunda oteller, tatil köyleri ve bunların beraberinde açılan dünyaca ünlü restoranlarda birçok Endonezya yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Ama oldu da! Egzotik yemekler hoşunuza gitmezse her yerde kolaylıkla tadına alışık olduğunuz yemeklerin bulunduğu farklı restoranlar bulabilirsiniz.

BAKINIZ Endonezya ve Endonezya Tarihi
Son düzenleyen Safi; 16 Ağustos 2016 02:32

Benzer Konular

13 Aralık 2016 / Misafir Cevaplanmış
1 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
28 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
23 Nisan 2011 / Misafir Soru-Cevap
19 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap