Arama

Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 7 Aralık 2017 Gösterim: 41.882 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Aralık 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çalıkuşu ile ilgili soru örnekleri verir misiniz?
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
Çalıkuşu kitabı soru ve cevapları
1- “Çalıkuşu” romanında Feride'nin annesi öldükten sonra, babası onu bakmaları için nereye, kimin yanına göndermiştir?
Sponsorlu Bağlantılar
A) İstanbul'daki Sor mektebine
B) İstanbul’a Gül misal dadının yanma
C) İstanbul'a büyükannesinin yanına
D) Tekirdağ'a Ayşe teyzesinin yanına
E) İstanbul'a Besime teyzesinin yanına

2- Feride'ye "Çalıkuşu" ismini ilk defa kim takmıştır?
A) Babası
B) Sör mektebindeki bir öğretmen
C) Kâmran
D) Müjgan
E) Büyükannesi

3- Feride'ye "Çalıkuşu" ismi niçin takılmıştır?
A) Ağaç diplerinde uyuduğu için
B) Kuş yuvalarını düzeltmeyi sevdiği için
C) Çok haşarı olduğu için
D) Okulun bahçesindeki kuru ağaca çıkarak daldan dala atladığı için
E) Çok konuştuğu için

4- Aşağıdakilerden hangisi Feride'yi Anadolu'da öğretmenlik yapmaya iten sebeplerden biri değildir?
A) Farklı maceralar peşinde koşmak istemesi
B) Kâmran'la evlenmekten vazgeçmesi
C) Tanıdıklarından uzaklaşmak istemesi
D) Kâmran'ın onu Avrupa'da aldattığını öğrenmesi.
E) Kâmran'ın onu Anadolu'da bulamayacağını düşünmesi

5- Feride, Anadolu'ya gittiğinde ilk olarak hangi göreve atanmıştır?
A) Edebiyat öğretmenliğine f
B) Fransızca öğretmenliğine
C) Tarih öğretmeliğine
D) Coğrafya ve resim öğretmenliğine
E) Müzik öğretmenliğine

6- Zeyniler köyündeki okul kapatılınca Feride, Anadolu'daki bir kız mektebinde hangi göreve başlamıştır?
A) Musikî öğretmenliğine
B) Coğrafya ve resim öğretmenliğine
C) Fransızca öğretmenliğine
D) Tarih öğretmenliğine
E) Edebiyat öğretmenliğine

7- Feride'nin günlüğü Kâmran'ın eline nasıl geçmiştir?
A) Tesadüfen Kâmran tarafından Feride'nin odasında bulunmuştur.
B) Feride'nin teyzesi tarafından Kâmran'a verilmiştir.
C) Feride'nin kocası Hayrullah Bey tarafından bizzat Kâmran'a verilmiştir.
D) Feride'nin büyükannesi tarafından Kâmran'a verilmiştir.
E) Hayrullah Beyin vasiyeti üzerine Müjgan tarafından Kâmran'a ulaştırılmıştır.

8- Feride neden Doktor Hayrullah Beyle evlenmeyi kabul etmiştir?

A) Hayrullah Bey varlıklı biri olduğu için
B) Hayrullah Beye vefa borcu olduğu için
C) Kâmran'ı unutmak için
D) Kuşadası'nda çıkan dedikodulara son vermek için
E) Yaşamına Anadolu'da devam etmek istediği için

9- Feride’nin babasının mesleği nedir?
A) Esnaf
B) Çiftçi
C) Öğretmen
D) Subay
E) Doktor

10- Kamran’la ilişkisi olan İsviçre’deki hasta kızın adı nedir?
A) Müzeyyen
B) Makbule
C) Münevver
D) Selma
E) Nagehan

CEVAP ANAHTARI
1-C 2-B 3-D 4-A 5-D 6-C 7-E 8-D 9-D 10-C
Son düzenleyen Safi; 7 Aralık 2017 22:01
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Nisan 2012       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KİTABIN KONUSU:
Evleneceğinden önceki gün Feride nişanlısı Kâmran’ın daha önceden kendisini aldattığını öğrenir. Bunun üzerine Feride kaldığı teyzesinin evini terk eder ve Fransız Lisesi’nde aldığı eğitime güvenerek Anadolu’da öğretmenlik yapmaya karar verir. Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde öğretmenlik yapar. Bu görevi sırasında Feride Anadolu insanının sorunlarıyla karşı karşıya gelir. Genç ve güzel bir kadın olan Feride gittiği yerlerde rahata eremeyecek sürekli yapılan dedikodular nedeniyle günleri üzüntü içinde geçecektir.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Safi; 7 Aralık 2017 22:01
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Çalıkuşu kitabı soru ve cevapları
1- “Çalıkuşu” romanında Feride'nin annesi öldükten sonra, babası onu bakmaları için nereye, kimin yanına göndermiştir?
A) İstanbul'daki Sor mektebine
B) İstanbul’a Gül misal dadının yanma
C) İstanbul'a büyükannesinin yanına
D) Tekirdağ'a Ayşe teyzesinin yanına
E) İstanbul'a Besime teyzesinin yanına

2- Feride'ye "Çalıkuşu" ismini ilk defa kim takmıştır?
A) Babası
B) Sör mektebindeki bir öğretmen
C) Kâmran
D) Müjgan
E) Büyükannesi

3- Feride'ye "Çalıkuşu" ismi niçin takılmıştır?
A) Ağaç diplerinde uyuduğu için
B) Kuş yuvalarını düzeltmeyi sevdiği için
C) Çok haşarı olduğu için
D) Okulun bahçesindeki kuru ağaca çıkarak daldan dala atladığı için
E) Çok konuştuğu için

4- Aşağıdakilerden hangisi Feride'yi Anadolu'da öğretmenlik yapmaya iten sebeplerden biri değildir?
A) Farklı maceralar peşinde koşmak istemesi
B) Kâmran'la evlenmekten vazgeçmesi
C) Tanıdıklarından uzaklaşmak istemesi
D) Kâmran'ın onu Avrupa'da aldattığını öğrenmesi.
E) Kâmran'ın onu Anadolu'da bulamayacağını düşünmesi

5- Feride, Anadolu'ya gittiğinde ilk olarak hangi göreve atanmıştır?
A) Edebiyat öğretmenliğine f
B) Fransızca öğretmenliğine
C) Tarih öğretmeliğine
D) Coğrafya ve resim öğretmenliğine
E) Müzik öğretmenliğine

6- Zeyniler köyündeki okul kapatılınca Feride, Anadolu'daki bir kız mektebinde hangi göreve başlamıştır?
A) Musikî öğretmenliğine
B) Coğrafya ve resim öğretmenliğine
C) Fransızca öğretmenliğine
D) Tarih öğretmenliğine
E) Edebiyat öğretmenliğine

7- Feride'nin günlüğü Kâmran'ın eline nasıl geçmiştir?
A) Tesadüfen Kâmran tarafından Feride'nin odasında bulunmuştur.
B) Feride'nin teyzesi tarafından Kâmran'a verilmiştir.
C) Feride'nin kocası Hayrullah Bey tarafından bizzat Kâmran'a verilmiştir.
D) Feride'nin büyükannesi tarafından Kâmran'a verilmiştir.
E) Hayrullah Beyin vasiyeti üzerine Müjgan tarafından Kâmran'a ulaştırılmıştır.

8- Feride neden Doktor Hayrullah Beyle evlenmeyi kabul etmiştir?

A) Hayrullah Bey varlıklı biri olduğu için
B) Hayrullah Beye vefa borcu olduğu için
C) Kâmran'ı unutmak için
D) Kuşadası'nda çıkan dedikodulara son vermek için
E) Yaşamına Anadolu'da devam etmek istediği için

9- Feride’nin babasının mesleği nedir?
A) Esnaf
B) Çiftçi
C) Öğretmen
D) Subay
E) Doktor

10- Kamran’la ilişkisi olan İsviçre’deki hasta kızın adı nedir?
A) Müzeyyen
B) Makbule
C) Münevver
D) Selma
E) Nagehan

CEVAP ANAHTARI
1-C 2-B 3-D 4-A 5-D 6-C 7-E 8-D 9-D 10-C
Son düzenleyen Safi; 7 Aralık 2017 22:03
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2013       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hüseyin Feride'yi İstanbul'a getirdi
Feride 6 yaşındayken annesi ölmüştür
Feride'nin babasının adı Nizamettin'dir
Besime Kamran'ın annnesidir
Ayşe teyze Tekirdağ'da oturuyor kızı Müjgan'dır
Kamran gemide 4 yıl kalıyor
Feride okuluna güvercinlik adını veriyor
Feride'nin kızının adı Munise'dir
Munise'nin nezle sanılan hastalığı kuşpalazıdır
Kamuran'ın 4 yaşında çocuğu vardır
Feride'nin en yakın arkadaşı Mişel
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2014       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
1-ferideye çalıkuşu ismini ilk defa ki takmıştır?
CEVAP-sör mektebinde bir öğretmen

2-ferideye çalıkuşu ismini niçin takmışlardır
CEVAP-okul bahçesinde daldan dala atladığı için

3-feride anadoluya gittiğinde ilk olarak hangi işe atanmıştır
CEVAP-coğrafya ve resim öğretmenliği

4-feridenin babası hangi meslekle uğraşıyor
CEVAP-subay

5-isviçredeki hasta kızın adı nedir?
CEVAP-münevver

6-feridenin annesi öldükten sonra babası ona bakması için nereye yollamıştır
CEVAP-istanbula büyükannesinin yanına

7-feridenin günlüğü kamranın eline nasıl geçmiştir
CEVAP-hayrullah beyin vasiyeti üzerine müjgan tarafından kamrana ulaşmıştır

8-feride neden doktor hayrullah beyle evlenmeyi kabul etmiştir
CEVAP-kuşadasında çıkan dedikodulara son vermek için
Son düzenleyen Safi; 7 Aralık 2017 22:04
Hızlı Cevap
Mesaj:

Benzer Konular

28 Ekim 2010 / ebru16 Cevaplanmış
23 Şubat 2010 / Misafir Cevaplanmış
25 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap
6 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap