Arama

Ailemi köpek almaya nasıl ikna ederim? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 10 Temmuz 2017 Gösterim: 63.353 Cevap: 24
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ocak 2013       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
köpek isteyenleretakdiğim.

Sponsorlu Bağlantılar
1)ANNENE BABANA NE KADAR BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖSTERMENİZ LAZIM.

2)KÖTÜ Bİ DAVRANIŞINIZ VARSA BUNU DÜZELTMELİSİNİZ VE ANNENİZE BUNU DÜZELTİRSEM BENİ İSTEDİĞİM ÖDÜLLE ÖLDÜLLENDİRİLECEĞİNİZİ SÖYLEYİN.

3)AİLENİZ BUNLARI KABUL ETMESSE OKULA GİTMİYCEM DİYİN HAFİFTEN YALNIZLIĞINIZI BELİRTİNİZ.

ARKADAŞLAR BENDEN BU KADAR İNŞALLAH DİLRİM Kİ İSTEDİĞİNİZ EMELLERE ULAŞIRSINIZ AMA ÇOK KAPTIRMAYIN KENDİNİZİ Msn Happy BOL ŞANSLAR...
_Ceyda_ - avatarı
_Ceyda_
Ziyaretçi
26 Haziran 2013       Mesaj #12
_Ceyda_ - avatarı
Ziyaretçi
Evinizin şartları veya ailenizin maddi durumu uyum göstermiyorsa ısrarcı olmayınız.Ayrıca köpek beslemek kolay bir iş değildir,her zaman söylerim.Tabii diğer hayvanlar için de geçerli.Yiyeceği,bakımı ve diğer masrafları çok paraya mâl oluyor.Buna göre karar verin bence.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Temmuz 2013       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle evinizin nerede olup olması hiç önemli değil hayvana ilgi gösterip ihtiyacını karşılarsan yer aramaz.Veya ailen hayvan ücreti vermek istemiyorsa acil yuva aranan yani bedava şekilinde ala bilirsiniz.tüyleri dökülmyen hayvanlar da var. Eğer çççoookkk dökülüyosada veterinere götürüp tüylerini kestirede bilirsiniz. Eğera ailen hayvanın kakasını nereye yapacak diyorsalar o benim dediğim acil satılık hayvan sitesi varya orada çok eğitimli hayvanlar var. Birtek sorun mama parası. (BUNLARI BENİM NASIL BİLDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORSAN BEN BİR VETERİNERİM) iyi şanslar........ Msn Grin Msn Grin Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Eylül 2013       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Anneniz Veya Babanız Tüyleri Dökülmemesi İçin Köpek Almıyorsa Onu Dışarda Yada İstediğiniz Yerde Ve İlkbahar Mevsiminde Köpeğinizi Alın Traş Edin Artık Nasıl Edecekseniz Ettiniz Daha Bitmedi Alın Elinize Bir Tarak Hergün Onu Tarayın Fazlalıklar Dökülür Sonra Eve Sokun Gezsin Artık Dökülmez Uzayıp Dökülmeye Başladığında Aynı İşlemleri Geri Uygulayın Ama Hergün Köpeğinizi Tarayın Yada Fırçalayın
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
21 Eylül 2013       Mesaj #15
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Ailen köpek istemiyorsa bunun nedeni ondan sıkılacağını ve bir süre sonra onunla ilgilenmeyeceğini düşünmeleridir. Onlara sorumluluk sahibi olduğunu göster. Msn Happy
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Şubat 2014       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence abartmaya gerek yok. evde hiç havlamadan duran ve bahçede yetişemeyecek, kapalı ortam köpekleri de var, king Charles gibi. ama gazetede okuduğum göre golden da evde rahatlıkla beslenebilir. ailenizi ikna etmek için bir canlıyla beraber olmanın mutluluğunu, canlılar arası pozitif iletişimin gerekliliğini ve canlı bakımının verdiği sorumluluğu taşımanın vereceği heyecanı anlatabilirsiniz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mart 2014       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben hep kedi resimlerine felan bakıyorum görüyolar ama tepki yok apartmanda yaşadığım söylenemez 5 katlı altımız boş karşımız boş tam hayvanlık yer Msn Grin benim babam köpek çok sever ama annem köpek veya kedinin temizliğini kendisi yapıcak zannediyor ama yanılıyor ben bakıcam ama ikna konusunda pek iyi değilim şimdi bir planım var okuldan eve gelirken yolda bir kedi gördüm hep benim peşimde yarın o kediyi eve getiricem anne dışarısı çok soğuk dışarıda kalamaz dicem HADİ BAKALIM HAYIRLISI Msn Grin
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
23 Ocak 2015       Mesaj #18
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
081 adlı kullanıcıdan alıntı

12 yaşındayım 2 senedir köpek istiyorum apartmanda olduğumuz için almıyolar .golden yavrusu istiyorum bahçeli ev olunca diyolar 3 sene sonra bahçeli ev golden

Eğer köpeğin enerjisini atmasına yardımcı olamayacak ve onu sadece apartman dairesine tıkıştıracaksan tabiki almasınlar.
Köpeklerin yürüyüşe çıkmaya, oyun oynamaya, hava almaya vs. ihtiyacı vardır. Evin köşesinde dursun diye biblo almıyorsun. İmkan varsa bahçeli ev köpek için her zaman daha doğrudur. Üstelik sen 12 yaşındasın, ailenin desteğini almadan bir köpeğin sorumluluğunu üstlenebilecek misin? Evdekilerin sözünü dinle.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Benimde bir köpeğim olsun çoook istiyorum annem istiyor ama babam istemiyor
Ablamda çok istiyor

Anne ve baban istemeden olmaz. O köpekciğin masraflarını nasıl karşılayacaksın? Oyuncak değil bu. Herşey istemekle olmaz. Hayvancık için dört dörtlük bir yaşam alanı sağlayamayacaksınız almayın. Sokakta bir sürü can var. Mama ve su bırakarak onlara yardım edin. Evdeki de can sokaktaki de can.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Bana da almıyorlar bahçemiz var ama küçük bir de yurt dışına gidiyoruz diye yardım edin Bi iş çevirelim ne olur

Yurt dışına gittiğinde köpeği tek başına mı bırakacaksın? Sen önce otur derslerine çalış, sınavlarından yüksek notla geçmek için iş çevir.
Alıntı
Hayvansvr_aziz adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar ben bir köpek beslemek istiyorum ve annem izin vermiyor öğlenciyim 12:30 da okula gidiyorum 18:00 da çıkıyorum annem bu duruma çok soğuk neymiş tüy döker neymiş havlar apartmanda yaşıyoruz. msn crymsn crymsn crymsn cry bu konuda yardımlarınızı bekliyorum önemle rica olunur... msn cry msn sad hep ağladım almak için ama olmadı babam biraz sıcak bakıyor ama biraz... yardımlarınızı bekliyorum... msn happy msn sad msn cry

Hayvan sahiplenmek büyük sorumluluk gerektirir. Eğer o cana hak ettiği bakımı, ilgiyi, sevgiyi sağlayamayacaksan hiç sahiplenme.
Onlar can taşıyor, canın sıkıldığında bir kenara bırakabileceğin oyuncaklarından değiller. Üstelik senin yaşın küçük, bu sorumluluğu alman zor. Sana eğlenceli bir fikir gibi geliyor olabilir; ama bir süre sonra bu durumdan sıkılma ihtimalin yüksek ve ailen de bu fikre sıcak bakmadığı için o sahipleneceğin köpekciğin sonu sokak olacak gibi geliyor bana.
Sen bu fikirden vazgeç, derslerinle ilgilen. Ağlaya zırlaya olmaz bu işler, ailenin de senin kadar gönüllü olması gerek. En nihayetinde maddi desteği onlar sağlayacak, di mi? Maması, temizliği, veterineri vs.
Yavrucaklar her yerde. Gerçek bir hayvanseversen sokaktaki kedicikler ve köpekcikler için mama ve su alıp onları besleyebilirsin. Hadi mama alamıyorsun diyelim; evde artan yemekleri, eğer ki yavrucakların yiyebileceği türden şeylerse bir yoğurt kabı ya da ağzı açık bir poşet içinde çöp konteynırlarının yanına bırakabilirsin. Sofranı kaç canla paylaşmış olacaksın, bundan güzel ne olabilir? Makarna, pilav, kemikli kemiksiz et, peynir vs. Et suyuna batırdığınız ekmekleri bile bıraksanız yerler.
Ek olarak barınakları ziyaret edebilirsin, sevgi ihtiyacını bu şekilde giderebilirsin. Önce eve alıp eciş bücüş oynadıktan sonra onları sokağa atan insanlardan olma. İleride kendi sorumluluklarını yerine getirdiğinde ve dört dörtlük bir şekilde bakabileceğine inandığında bir hayvan sahiplenebilirsin.
theMira
Hayvansvr_aziz - avatarı
Hayvansvr_aziz
Ziyaretçi
23 Ocak 2015       Mesaj #19
Hayvansvr_aziz - avatarı
Ziyaretçi
Sonuçta bizimde bir hayvan sevgisine ihtiyacımız var sokaktakileri sevsen kaçıolar bizim sokaklarda köpek hiç yok zaten hep kedi onlarda kaçıolar bizimde hayvan sevgisine ihtiyacımız var yaa bizde insanız 4 yıldır istiyorum resmen 4 yıl oldu diyebilirim yeter artık yaa. Bıktım artık istiyorum hep ters cevap ters cevap 4 yıldır bu sorumluluğu göze aldım ben...
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
23 Ocak 2015       Mesaj #20
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Hayvansvr_aziz adlı kullanıcıdan alıntı

Ya böyle yapmayın yaaa sanki bana hiç hayvan beşlememişsiniz gibi konuşuyosunuz 2 tane balık besledim hemde 1 yıl fanusta ya bi yavru alıcam yaa yavru golden 3 aylık zormu almak biz nasıl hasta oluyosak onlarda oluyo nasıl acıkıyosak onlarda acıkıyo nasıl dışarıya çıkmak istiyorsak onlarda çıkmak istio hayat hep aynı deişen bişi yok köpek beslemeyide çok zor bilmem ne diyosunuz köpek beslemeği bizlere korkutmayın....

Şu yazdığın güzel. Neticesinde ihtiyaçlar üç aşağı beş yukarı aynı, katılıyorum. Ancak demek istediğim eğer ki anne ve babanın desteği olmazsa tek başına bakabilmen zorlaşır. Neticesinde aynı evde yaşayacaksınız, ortak yaşam alanınıza bir can daha dahil olacak. Onların da köpeği sevmesi, beraber mutlu bir şekilde yaşamanız önemli. Maddi masrafları katmıyorum bile.
Kendimden örnek vereyim, ben de senin yaşlarındayken deli gibi köpek isterdim. Annem istemezdi ve hala da istemez. Şu an ben kaç yaşına geldim, meslek sahibi oldum, kendi düzenimi kurdum da ancak öyle 2 kedi 2 köpek sahiplendim. (Bazı şeyler için sabır gerek, istediğin an olmayabilir.)
Küçükken baktım annem izin vermiyor, ben de müsade ettiklerini eve aldım. Balık besledim, kuş besledim vs. (Bu arada hepsinin bakımı ayrı, köpekle bir tutamayız.) Neticesinde annem istemedikten sonra evin düzenini bozacak, tadımızı huzurumuzu kaçıracak değildim. Bana hep kendi evin olunca alırsın derdi, öyle de oldu. Msn Happy İsyan etmek yerine onları da anlamak gerek. Eminim annelerimizde de hayvan sevgisi var; ama iş bir arada yaşamaya gelince herkes buna cesaret edemeyebilir ya da istemeyebilir. Mesela annem bana geldiğinde yavrucaklarımı seviyor; ama beraber yaşamak ister misin diye sorsan yine istemez. Msn Happy Barınaklara ziyarete git, sokaktakilerle ilgilen. Sokaktakilerin kaçması çok doğal, kim bilir zavallıcıklar sokaklar da neler görüyorlar neler yaşıyorlar.
Çok istiyorsun madem ailene yeniden gündeme getir, ancak istemiyorlarsa da zorlamanın alemi yok. Bu fikrini biraz daha erteleyebilirsin.
theMira

Benzer Konular

15 Şubat 2019 / ladyfun Cevaplanmış
21 Ekim 2014 / Misafir Soru-Cevap
18 Kasım 2015 / sivaslı58 Soru-Cevap
29 Ekim 2014 / batuhan_ozel Soru-Cevap
21 Ocak 2013 / roomniko Soru-Cevap