Arama

Almanya'da kutlanan bayramlar ve özel günler nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 1 Mayıs 2017 Gösterim: 19.352 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Şubat 2013       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Almanya'da kutlanan bayramlar ve özel günler nelerdir?
EN İYİ CEVABI Safi verdi
Alıntıdaki Ek 63812


Sponsorlu Bağlantılar














BAKINIZ Almanya ve Almanya Tarihi

Son düzenleyen Safi; 1 Mayıs 2017 11:55
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
12 Şubat 2013       Mesaj #2
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Almanya'da Kutlanan Özel Günler Ve Bayramlar
Aşağıda adı geçen bayram günlerinde çalışılmaz. Bazı dükkanlar, kahveler, sinemalar lokantalar genelde açıktır. Noel ve Paskalya bayramlarında geleneksel olarak aile üyeleri birbirlerini ziyaret ederler. Bu bayramların dini anlamı halkın bilincinde kaybolmaya başlamıştır.
Sponsorlu Bağlantılar

Yeni Yıl :

Yeni bir yılın başlangıcı 31 aralığı 1 ocağa bağlayan gece (yılbaşı gecesi) kutlanır. Diğer ülkelerde olduğu gibi, Almanya’nın her yerinde yılbaşı eğlenceleri yapılır ve yeni yıl gece yarısı yapılan havai fişek gösterileriyle karşılanır. 1 ocak ülke çapında resmi tatil günüdür.

Paskalya Bayramı
Paskalya bayramı Hıristiyanlığın Almanya’daki en önemli dini bayramıdır. Bu bayram Paskalya’dan önceki Cuma günü (Karfreitag), Paskalya Pazar’ı (Ostersonntag) ve Paskalya Pazartesi’si (Ostermontag) olmak üzere üç gün devam eder. Hıristiyan kilisesinin bu en eski bayramı Hazreti İsa’nın çarmıha gerilişinden üç gün sonra yeniden dirilmesini içerir. Paskalya bayramı her yıl ilkbahar dolunayından sonraki ilk pazar günüdür.

1 Mayıs :
1.Mayıs bir dizi diğer ülkede olduğu gibi “işçi hareketi”nin bayramıdır. Alman Sendikalar Birliği (DGB) 1 Mayıs günü sabahı bir dizi büyük kentte yürüyüş ve politik mitingler düzenler. Bir Mayıs’tan önceki akşam ‘Mayıs ayına giriş dansı’ (Tanz in den Mai) sloganı altında müzikli eğlenceler yapılır. Bu şekilde eski bir gelenek devam ettirilerek, ilkbahar mevsimi Mayıs ayının gelişiyle selamlanır. Bu yöndeki diğer bir gelenek ise, bazı yörelerde dikilen ve ismine "Maibaum" denilen süslü direklerdir "Maibaum" temelde ilkbahar aylarının üretkenlik sembolüdür.

İsa Peygamberin Urcu :
Paskalya bayramından sonraki 40.gün İsa Peygamberin urcu anlamına gelen dini ‘Christi Himmelfahrt’ bayramıdır. Bu bayramın içeriği İsa’nın babaya (Allah’a) ulaşmasıdır. Himmelfahrt bayramı Pantkot yortusundan dokuz gün önceki Perşembe gününe rastlar.

Pantkot Yortusu
Pazar (Pfingstsonntag) ve Pazartesi (Pfingstmontag) günlerinden oluşan Pantkot yortusu Paskalya bayramından sonraki 50. güne rastlar. İnançlara göre bugün İsa Peygamberin müritlerine kutsal ruh malum olmuştur.

3 Ekim :
Üç Ekim Batı ve Doğu Almanya’nın 1990 yılında resmi antlaşma yaparak birleştikleri gündür. Bu milli bayram günü diğer ülkelerdeki benzer bayramlara, örneğin Fransa’daki “Cumhuriyet Bayramı” (14 Temmuz) ve ABD’deki “Bağımsızlık Bayramı” (4 Temmuz)) göre sakin bir şekilde kutlanır. Askeri geçit törenleri yerine bayram şenliği ve parlamentolarda günün anlamıyla ilgili konuşmalar yapılır.

Noel Bayramı :
Noel bayramı üç gün devam eder. 24 Aralık gününün “Kutsal Akşam”ı İsa’nın doğum günü olarak kabul edilir. 24 Aralık akşamı Hıristiyan Alman aileler birbirlerine karşılıklı olarak hediye sunarlar. Hediye dağıtılması esnasında Noel ağacının mumları yakılır, Noel şarkıları söylenir. Çocuklara hediyelerin Noel Baba (Weihnachtsmann) veya Peygamber İsa’yı çocuk olarak gösteren tasvirler (Christkind) tarafından getirildiği anlatılır. Bazı aileler hediyelerin Noel Baba kostümleri giymiş kiralık öğrenciler tarafından dağıtılmasını sağlarlar. 24 aralığı takip eden diğer iki gün ise resmi tatil günleridir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 1 Mayıs 2017 11:56
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
1 Mayıs 2017       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Ad:  2.jpg
Gösterim: 11139
Boyut:  49.9 KB
















BAKINIZ Almanya ve Almanya Tarihi
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

22 Mayıs 2014 / Misafir Cevaplanmış
20 Ağustos 2007 / Mystic@L Edebiyat
1 Mayıs 2017 / ASFSDFDF Cevaplanmış
14 Haziran 2010 / Misafir Cevaplanmış
26 Mayıs 2009 / öznurrrrrrrrr Cevaplanmış