Arama

Veccehtu duasının anlamı nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Temmuz 2013 Gösterim: 3.296 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Temmuz 2013       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Vecehtü duasının anlamı nedir?
EN İYİ CEVABI _VICTORY_ verdi
Veccehtü Duası ve Anlamı
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

7hun

Veccehtu Duası Türkçe yazılışı:
"Veccehtu vechiye lillezi fataressemavati velarde hanîfen müslimen ve mâ ene minel müşrikîn. inne salatî ve nüsukî ve mahyâye ve memâtî lilahi rabbil âlemîn. Lâ şerike leh ve bizâlike ümirtü ve ene minel müslimîn."

Veccehtu Duası Türkçe Anlamı:
Şüphesiz ki ben yüzümü bir muvahhit olarak o yerleri ve gökleri yaratmış olan Allah'a yönelttim. Ben müşriklerden değilim. Şüphesiz ki benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm hiçbir ortağı olmayan alemlerin rabbi olan Allah içindir. Senin ortağın (şerikin) yok. Ben ancak bununla emrolundum ve ben müslümanlardanım.

Veccehtu vechiye lillezi duası nerelerde okunur? (Şafiiler'de)
Teveccüh olarak bilinen veccehtu duası farz ve nafile namazların başında fatihaya başlamadan önce okumak müstehaptir. İhram tekbirinden sonra veccehtu duası okumadan Euzubillahi mineşşeytanir-racim veya fatiha suresine başlanmışsa artık başa dönüp veccehtu duasını okumak uygun değildir. Cenaze namazlarında ve vaktinin dar olduğu namazlarda veccehtu duası okunmaz.

Son düzenleyen _VICTORY_; 26 Temmuz 2013 03:52
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
26 Temmuz 2013       Mesaj #2
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Veccehtü Duası ve Anlamı
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

7hun

Veccehtu Duası Türkçe yazılışı:
"Veccehtu vechiye lillezi fataressemavati velarde hanîfen müslimen ve mâ ene minel müşrikîn. inne salatî ve nüsukî ve mahyâye ve memâtî lilahi rabbil âlemîn. Lâ şerike leh ve bizâlike ümirtü ve ene minel müslimîn."

Veccehtu Duası Türkçe Anlamı:
Şüphesiz ki ben yüzümü bir muvahhit olarak o yerleri ve gökleri yaratmış olan Allah'a yönelttim. Ben müşriklerden değilim. Şüphesiz ki benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm hiçbir ortağı olmayan alemlerin rabbi olan Allah içindir. Senin ortağın (şerikin) yok. Ben ancak bununla emrolundum ve ben müslümanlardanım.

Veccehtu vechiye lillezi duası nerelerde okunur? (Şafiiler'de)
Teveccüh olarak bilinen veccehtu duası farz ve nafile namazların başında fatihaya başlamadan önce okumak müstehaptir. İhram tekbirinden sonra veccehtu duası okumadan Euzubillahi mineşşeytanir-racim veya fatiha suresine başlanmışsa artık başa dönüp veccehtu duasını okumak uygun değildir. Cenaze namazlarında ve vaktinin dar olduğu namazlarda veccehtu duası okunmaz.

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...