Arama

Enerji Sözlüğü - D

Güncelleme: 24 Mart 2011 Gösterim: 1.577 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Enerji Sözlüğü - D
Dalga enerjisi: Deniz üzerinde esen rüzgarların suyu iterek hareket vermesiyle oluşan yenilenebilir enerji kaynağı.
Sponsorlu Bağlantılar

DC (Doğru Akım /Sürekli Akım): Bir elektrik devresinde elektrik yüklerinin veya akımın belli bir yönde akan,yön değiştirmeyen ve şiddeti değişmeyen akıma doğru akım denir. Bir yönde akım sağlayan kaynaklara da doğru akım kaynakları denir. Örnek: Pil, akü, dinamo vb. Güneş panelleri doğru akım üretirler.

Deniz Üstü: (Off-shore=kıyı ötesi) enerji alanında bu kelime göl, deniz ,okyanuslar üzerinde yapılan enerji yatırımları için kullanılır. ÖR: Deniz üstü rüzgar tarlaları.

Depolar: Enerji birçok formda birçok yerde depolanabilir. Bir pilin içinde, kömür yığınında, gerilmiş lastik bantta, vücudumuzdaki yağ hücrelerinde depolanmış halde kullanıma hazır bekler.

Dışkı: Dışkı yakıt olarak kullanılabilir. Bazı ülkelerde inek dışkısı kurutularak tezek haline geitirilir, ev ısıtmada yakıt olarak kullanılır. Metan gazı üretiminde kullanılan dışkı bazı özel istasyonlarda yakılarak elektrik üretminde de kullanılır.

Doğal gaz: Petrol türevi olan, fosil kaynaklı bir çeşit yanıcı gaz karışımıdır. Dünya üzerinde Antarktika dışında tüm kıtalarda doğal gaz üretilmektedir. En yaygın kullanım amacı ısınma olsada, enerji santrallerinde elektrik üretimi amacı ilede kullanılmaktadır.

Dolum oranı (Solar hücre): [maksimum güç noktasındaki (mpp) güç] / [açık devre gerilimi * kısa devre akımı] değerine olan orandır.



Benzer Konular

24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
25 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri