Arama

Enerji Sözlüğü - F

Güncelleme: 24 Mart 2011 Gösterim: 1.339 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Enerji Sözlüğü - F
Feed in Tarrif: (FiT)Yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmayı teşvik etmek için planlanmış bir teşvik mekanizmasıdır. Satın alma garantisi, uzun vadeli krediler temel teşvik yöntemleridir.
Sponsorlu Bağlantılar

Fosil Yakıtlar: Fosil yakıtlar, hayvan ve bitkilerin milyonlarca yıl önce toprak altında çürümesi sonucunda oluşmuşlardır. Kömür, petrol ve gaz fosil yakıtlardır. Dünyada en fazla kullanılan enerji kaynağı olan fosil yakıtlar sınırlı veya yenilenemez enerji kaynaklarıdır.Yanmaları sonucunda ortaya çıkan karbondioksit ise günümüzdeki küresel ısınmanın en büyük nedenidir.

Fotovoltaik: Bir ışık kaynağından, çoğu zaman güneşten, elektrik elde etme yöntemidir.

Füzyon: Füzyon iki küçük atomun çarpışıp birleşmesine verilen isimdir. Bu birleşme sonucunda ortaya büyük miktarda enerji çıkar. Füzyon yıldızlarda çokça rastladığımız bir olaydır. Yıldızların parlamasının veya ışımasının nedeni füzyon tepkimeleridir. Bilim adamları nükleer füzyonu dünya üzerinde gerçekleştirip enerji üretmenin yollarını aramaktadırlar.

Füzyon reaktörü: Bir füzyon reaktörü küçük atomları birleştirip daha büyük atomlar oluşturmaya yarayan bir makinedir. Bu işlem sonucunda ortaya çıkan enerji miktarı oldukça fazladır. Bilim adamları bir füzyon reaktörü yardımı ile elektrik üretme konusunda araştırmalar yapmaktadırlar.




Benzer Konular

24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
25 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri