Arama

Enerji Sözlüğü - S

Güncelleme: 24 Mart 2011 Gösterim: 1.498 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Enerji Sözlüğü - S
Sera gazı: Atmosferdeki sera gazları bir battaniye gibi ısının dünyada hapsolmasını sağlarlar. Normal olarak isinin dünyada tutulması yerkürenin ısınması açısından olumludur. Fakat günümüzde aşırı seviyedeki sera gazi salımını dünyanın gereğinden fazla ısınmasına yol açmaktadır. Küresel ısınma da bunun bir sonucudur. Karbondioksit bir sera gazidir.
Sponsorlu Bağlantılar

Ses: Enerjinin bir biçimidir. Enerjiyi bir noktadan başka bir noktaya taşımak için kullanılabilir.

Sıfır enerji ev: Elektrik ve ısınma ihtiyacını kendi alternatif kaynaklarıyla şebekeden bağımsız olarak karşılayabilen ev tipi.

Sınırlı: Sınırlı kelimesi bir şeyin miktarının sonsuz olmaması veya sonu olması anlamına gelmektedir. Başka bir deyişle sinirli olan her şey tükenmeye mahkûmdur. Sınırlı yakıtlar ayni zamanda yenilenemez yakıtlar olarak adlandırılırlar. Kömür, petrol ve doğal gaz gibi fosil yakıtlar da yine sınırlı enerji kaynakları adi altında incelenirler. Bunun nedeni ise fosil yakıt rezervlerinin tekrar oluşturulması için milyonlarca yılın geçmesi gerektiğidir.

Solar panel: Güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren paneller.

Sondaj kulesi: Su uzerinde yüzebilen, deniz tabanının altında petrol aramak amacı ile kurulmus olan gecici yapılardır. Petrol bulunduğu zaman kalıcı platformlar ile değiştirilirler.

Standart test koşulları: I - U Akım - Gerilim eğrilerinin ölçümlerinin, hücre veya panele dikey 1.000 W / m² ışınım değerinde, 25°C solar hücre sıcaklığı derecesinde ve AM 1,5 güneş spektrumunda yapılması.




Benzer Konular

24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
25 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri