Arama

Buzullar - Lang Buzulu

Güncelleme: 7 Nisan 2010 Gösterim: 2.492 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Lang Buzulu
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

250px Picswiss VS 67 30
Lang Buzulu ve Lötschen Boşluğu 'na bakış


Lang Buzulu, Lötschen Vadisi 'nin en arka kısmında bulunan bir vadi buzulu. İsviçre 'nin WallisBern Alpleri 'nde bulunur. 6 km uzunluğunda olan Lang Buzulu, 9 km² lik bir alanı kaplar
Lang Buzulu iki kenar koldan oluşur. Bu iki koldan büyük olanı Anen Buzulu adını taşır ve kaynağı deniz seviyesinden 3890 m yüksekteki buzul kaplı Mittaghorn'un güney kanadıdır. Bu kol 1 km genişliğinde buz akıntısı olarak kuvvetli bir eğim ile güneyden yamaş aşağı akar. İkinci kol 3173 m yüksekliğindeki buzul geçidi Lötschen Boşluğu 'ndan başlar ve Schinhorn 'un kuzey etekleri boyunca güneybatıya akar. Aşağı kısımlarında Lang Buzulu sadece yaklaşık 500 m genişliğindedir. Büyük kısmı sürüklediği materyal ile kaplı Buzul dili deniz seviyesinden 2.050 m yüksekliktedir. Buzul dili , Lötschen Vadisi 'nden Rhône Nehri 'ne akan Lonza Nehri'ne açılır.
19. Yüzyıl ortalarındaki Küçük Buz Çağı süresince en yüksek seviyesine ulaştığı zamandan beri Lang Buzulu yaklaşık 1 km geri çekilmiştir. Lang Buzulu 'nu Aletsch Buzulu sisteminden doğuda ayıran, Anen Sırtı'daki kayalık düzlemde , Lötschen Boşluğu kıyısında, İsviçre Alpler Klubü 'nün 3240 m yüksekte Hollandia Kulübesi bulunur. Burası Lötschen Vadisi'nden Jungfraujoch'a veya daha doğuda Grimselpass 'a giden buzul turu rotaları için önemli bir etap noktası olarak hizmet eder..

Benzer Konular

7 Nisan 2010 / Misafir Coğrafya
12 Nisan 2010 / Misafir Coğrafya