Arama

Şeddâd

Güncelleme: 6 Aralık 2016 Gösterim: 18.309 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
7 Temmuz 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye

Şeddâd

Ad:  şeddad.JPG
Gösterim: 2649
Boyut:  24.8 KB

Hûd Peygamber zamanında yaşamış olup, Yemen'deki Âd kavminin hükümdarı idi. Birçok görkemli ya­pılar yaptırmış, sonra bunlardan gururlanarak tanrılık iddiasına kalkışmış­tır. Bunun neticesinde kendi ve kavmi de helak olmuş­tur.
Sponsorlu Bağlantılar

Seddâd'ın, Peygamberlerin haber verdiği ilâhi cenneti taklit için yaptırdığı Bağ-ı İrem veya Cennet-i İrem sonradan bilhassa divan şairleri tarafından üstün güzellikleri benzetmek ve ifade etmek için kullanılmıştır.

MsXLabs.org & İslam Ansiklopedisi

Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2016 03:53
Biyografi Konusu: Şeddâd nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
27 Ocak 2012       Mesaj #2
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
BİR RİVAYET
Bir rivayete göre: Araplar'da en evvel melik olan Ad'dır. Ahkaf'ta bir hükümet kurdu. Vefatında, Şedid, Şeddad, İrem adlı oğulları sırasıyla hükümdar oldular. Şeddad, ilahlık davasına kalkışarak, hatta cenneti taklit ederek, İrem bağı adında müzeyyen bir yer yaptırmıştı.
Sponsorlu Bağlantılar

Rabbinin, Ad (Kavmi'ne) ve yüksek sütunlar sahibi İrem'e, ne yaptığını görmedin mi? Ki, şehirler içinde, onun bir benzeri yaratılmış değildi .
[FECR(89)/6-8]

Şedid'le Şeddad'ın Beni Himyer'den oldukları, tarih araştırmaları ile ortaya çıkıyor. Ad, sonradan ikiye ayrılmış, birine Hulcan, diğerine Hulcan'ın kardeşi Lukman hükümdar olmuştur. Bunlara, Allah-u Teala tarafından Hud gönderilmiş. Hulcan'ın kabilesi isyan etmiş ve helak olmuş. Lukman'ın kabilesi itaat ettiğinden, çok vakitler devam etmiştir. Bu nesil, Kahtaniler'in galip gelişine kadar devam etmiştir. Nihayet Yarub (Kahtan'ın oğlu), oraları istila edince, Ad'ın geri kalan kısmı, Hadramevt'e sığınmış. Hadramevt adındaki hükümdarın muharebeleri esnasında, komşu kavimlerle karışıp gitmiştir.İçlerinden yalnız Beni Bekr b. Muaviye b. Bekr b. Ad devam ederek, Ad-ı Saniye'yi(İkinci Ad) teşkil etmiştir.

Ad mimarlıkta çok ileri gitmişti. Hala bugün, Ad Kavmi'nin kalıntıları olmak üzere Yemen ve Hadramevt taraflarında, bir takım eserler ,şehir,köşk,su bendi gibi büyük bina harabeleri gösterilmektedir.

"Siz, her tepeye bir anıt-alamet inşa edip oyalanıp eğleniyor musunuz? Büyük ve sağlam yapılar yaparak, kalıcı (ebedi) olacağınızı mı umuyorsunuz? Tutup yakaladığınız zaman da, zorbalar gibi mi yakalıyorsunuz?"
[ŞUARA(26)/128-130]

Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2016 03:37
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
6 Aralık 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM

ŞEDDAD


Yemen'de, Âd kavminin efsanevi hükümdarı. Yaptırdığı görkemli binalar ve cennet benzeri İrem bağı ile ün kazandı. Ancak Hud'un peygamberliğine inanmadığından, Tanrı'nın gazabına uğrayarak kavmi ile birlikte yok edildi.

Kaynak: Büyük Larousse
SİLENTİUM EST AURUM