Arama

Steve Jobs

Güncelleme: 6 Kasım 2012 Gösterim: 15.757 Cevap: 4
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
11 Ekim 2010       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Steve Jobs (1955 - 2011)
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Steven Paul Jobs (d. 24 Şubat 1955, San Francisco, California, ABD -
ö. 5 Ekim 2011, California, ABD), Apple Computer'in kurucu ortağı, icra kurulu başkanı (CEO) ve genel müdürüdür. Bilgisayar sanayisinin ve eğlence endüstrisinin önderlerinden ve öndegelen isimlerinden biridir. Pixar Animasyon Stüdyoları'nın eski icra kurulu başkanı (CEO)'dır.
1970'lerin sonunda, diğer kurucu ortak Steve Wozniak'la birlikte, ticari başarı sağlayan ilk kişisel bilgisayarlardan birini yaratmışlardır. Jobs, 1980'lerin başında, Fare (Mouse) ile kullanılan GUI (Graphical User Interface - Grafik Kullanıcı Arayüzü)'nin ticari potansiyelini farkedenlerin arasında yer alır.
1985'te yönetim kurulunda kaybettiği güç mücadelesinin ardından Jobs, Apple'dan istifa ederek, yüksek öğrenim ve iş dünyası için bilgisayar platformu üretmeyi hedefleyen NeXT bilgisayar şirketini kurdu. 1997 yılında Apple Computer şirketinin NeXT'i satın almasıyla Jobs kurucusu olduğu şirkete geri döndü. O zamandan beri icra kurulu başkanı (CEO) olarak çalışmaktadır. Fortune Magazine 2007 yılında Steve Jobs'u "En Güçlü İşadamı" olarak göstermiştir.
Jobs, daha önce Lucasfilm şirketinin bilgisayar grafiği bölümü olan Pixar Animasyon Stüdyoları'nı 1986 yılında satın alır. 2006 yılında Walt Disney Şirketi tarafından satın alınıncaya kadar şirketin CEO'su ve en büyük hissedarıydı. Jobs halen Walt Disney Şirketi'nin en büyük gerçek kişi hissedarı ve yönetim kurulu üyesidir. Jobs,
Jobs'un iş dünyasındaki geçmişi, alışılmışın dışındaki bireysel Silikon Vadisi girişimcisi kişiliğinin yarattığı söylentilerle doludur. Estetiğin toplumsal ilgi odağı oluşturmadaki rolünü iyi bilerek Tasarım'ın önemini vurgular. İşlevsel ve zarif olan ürünler geliştirmesi sayesinde sadık bir hayran kitlesi edinmiştir.

Ad:  411px-Steve_Jobs.jpg
Gösterim: 1028
Boyut:  37.2 KB

Biyografisi


İlk yılları

Green Bay, Wisconsin 'de, Amerikalı Joanne Carole Schieble ve Suriye asıllı Abdulfattah John Jandali'nin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Doğumundan 1 hafta sonra Mountain View, Kaliforniya'dan Paul Jobs ve Clara Jobs-Hakobian çifti tarafından evlat edinilmiştir. Öz kızkardeşi roman yazarı Mona Simpson'dır.
1972 yılında Steve Jobs, Cupertino, Kaliforniya'da bulunan Homestead High School'dan mezun olmasının ardından Portland, Oregon'daki Reed College'e başvurmuştur, fakat bir dönem sonra oradan ayrılmıştır.
1974 yılının sonbaharında, Steve Jobs Kaliforniya'ya geri dönerek "Homebrew Computer Club"ün toplantılarına Steve Wozniak ile katılmaya başlamıştır. O ve Wozniak, Atari Inc.'de, o zamanların ünlü bilgisayar oyun üreticilerinden, iş bularak oyun tasarımcısı olarak çalışmaya başladı. O zamanlarda ABD'de, satılan Cap'n Crunch'ların içinden çıkan düdükler, üzerlerinde ufak değişiklikler yapılınca AT&T tarafından uzun mesafeli aramaların denetleme frekansı olan 2600 Hz'i sesini verebiliyorlardı. Kısa bir süre zarfında Jobs ve Wozniak 1974 yılında iş hayatına atılarak pahalı uzun mesafe görüşmelerini bedava yapabilmek için "blue box"lar üretmeye başladılar.
1976 yılında Jobs 21, Wozniak'da 26 yaşındayken Apple Computer Co.'yu Jobs ailesinin garajında kurdu.İlk olarak piyasaya sürdükleri ev bilgisayarı Apple I'di ve onu 666.66$'a satıyorlardı.
1977 yılında Jobs ve Wozniak, Apple II'yi piyasaya sundular, o zamanlar Apple II ev piyasasında önemli bir yer elde etmişti ve Apple'ın bilgisayar piyasasındaki yerini sağlamlaştırmıştı. Aralık 1980 yılında Apple Computer halka açılmıştı ve çok iyi değerlerle piyasaya girmişti. Aynı yıl Apple Computer Apple III'ü piyasaya sürdü, fakat bu model bir önceki modelin yerini alamadı.
Apple büyümeye devam ederken, firmanın genişlemesini sağlayabilecek bir yönetici aranıyordu. 1983 yılında Jobs, John Scully'i (o zaman Pepsi-Cola'nın CEO'su) ayartarak ve "Ömrünün sonuna kadar sadece şekerli su mu satmak istiyorsun yoksa dünyayı mı değiştirmek istiyorsun?" şeklinde meydan okuyarak Apple'in yeni CEO'su haline getirdi. Aynı sene Apple teknolojik olarak gelişmiş fakat ticari olarak başarısız olan Apple Lisa'yı piyasaya sundu.
1984 yılında Macintosh piyasaya sunuldu, piyasada ticari bir başarı yaşamış ilk GUI'lu bilgisayar. Mac'in geliştirilmesi Jef Raskin tarafından başlatılmıştı ve Xerox PARC'da geliştirilmiş olan, fakat ticarileştirilmemiş teknolojilerden esinlenilmişti. Macintosh'un başarısı Apple'in Apple II serisini kaldırıp onun yerine Mac ürünleri sunması ile devam etmiştir ve bugüne kadar da devam etmektedir.

Apple'dan gidişi

Steve Jobs, Apple için ikna edici ve karizmatik bir savunucuydu, eleştirilere de bakılırsa aynı zamanda düzensiz ve hırslı bir yöneticiydi. 1985 yılında firma içinde oluşan bir kavga sonucu Jobs, Sculley tarafından görevlerinden çekilmiş ve dışarı atılmıştır.
Apple'ı bıraktıktan sonra Jobs başka bir bilgisayar firması kurdu: NeXT Computer. NeXT, Lisa gibi teknolojik olarak çok gelişmişti, fakat hiçbir zaman, bilimsel çalışma alanları hariç, popüler olamamıştı. Örneklemek gerekirse Tim Berners-Lee özgün World Wide Web sistemini CERN'de bir NeXT bilgisayarında geliştirmiştir. Ne kadar popüler olmasa da, Object Oriented Programming (nesneye dayalı programlama), PostScript gösterme ve magneto-optical sürücü teknolojilerinin gelişmesinde yardımcı olmuştur. NeXT'deki pek çok yenilik 2000'li yıllarının başlangıcında Mac OS X'de görülecektir. NextStep ve onun halefi OpenStep, x86 mimarisi ve o zaman PowerPC mimarisi üzerinde çalışıyordu.

Apple'a dönüş

1996 yılında Apple şirketi, Jobs'u kurduğu firmaya geri getirmek için NeXT'i 429 milyon dolar karşılığında satın aldı. Dikkatli bir planlama ve şirketi içi hamle ile o zamanki CEO Gil Amelio'nun işine son verdi. Steve Jobs 1997 yılında Apple'ın geçici CEO'su seçildi.
NeXT'in satın alınması sonucu birçok teknolojisi Apple ürünlerinde kullanılmaya başlandı. Bunların arasında en belirgin olan örnek, NeXTSTEP'in geliştirilek Mac OS X'in yazılması gösterilebilir. Jobs'un yönetiminde Apple, iMac'i piyasaya sunmasıyla inanılmaz bir şekilde satışları artırdı. O zamandan beri ortaya konan ürünler gözalıcı tasarımları ve marka kuvvetlendirilmeleriyle Apple şirketine büyük yararlar sağladı.
Jobs şirketi geçmiş yıllarda kişisel bilgisayarlara kısıtlı kalan ürün yelpazesinin ötesine taşıdı. iPod taşınabilir müzik çalarının piyasaya sunulmasıyla birlikte, iTunes dijital müzik yazılımı diğer işletim platformlarına uygun halde piyasaya sürerek ve iTunes online müzik dükkânını açarak kişisel elektronik ürünleri ve online müzik piyasalarına el attı.
Jobs çalışanlarını yenilikçi olmaları için teşvik ederken, "real artists ship" (gerçek sanatçılar ürün gönderimi yapar) gibi mesajlarla, bir ürünün zamanında sunulmasının, yenilikçilik ve sıradışı tasarımlar kadar önemli olduğunu belirtmektedir.
Jobs, Apple'da yılda 1 dolar karşılığında birkaç sene boyunca çalıştı, bu ona aynı zamanda Guiness Dünya Rekorları listesinde "En Düşük Maaşlı CEO" unvanını kazandırdı. Apple kazançları arttığında ve firma eksiler yerine artılar bölgesinde gezinmeye başladığında, firma unvanından "geçiçi"'yi kaldırdı. Resmi olarak Apple'da maaşı hala 1$ olarak devam etmektedir, ancak 1999 yılında kendisine 90 milyon $ değerinde bir jet ve sınırlı hisselerden yaklaşık 30 milyon $'lık bir pay verilmiştir.

Pixar

1986 yılında Jobs ve Edwin Catmull ortaklaşa, Emeryville, Kaliforniya'da animasyon stüdyosu olan Pixar'ı kurdular. Firma aslında Lucasfilm'in bilgisayar grafikleri bölümü üzerine kuruldu. Jobs Lucasfilm'den bu bölümü 10 milyon $'a (istenilen miktarın üçte-biri) sahibi George Lucas'dan almıştır. Firma neredeyse 10 yıl sonra patlamalarını "Oyuncak Hikayesi" (Toy Story) ile yapmışlardır. 1998 yılında "Bir Böceğin Yaşamı" (A Bug's Life), 1999'da "Oyuncak Hikayesi 2" (Toy Story 2), "Sevimli Canavarlar" (Monsters, Inc.), 2003'de "Kayıp Balık Nemo" (Finding Nemo) ve 2004 yılında "İnanılmaz Aile" (The Incredibles) filmleri ödüllere layık görülmüştür. 2006 yılında "Cars", iki dalda Oscar'a aday gösterilmiş, 2007 yılında da "Ratatouille", en iyi animasyon dalında Oscar kazanmıştır.
"Kayıp Balık Nemo" ve "İnanılmaz Aile", Akademi Ödülleri'nde en iyi animasyon film dalında ödül kazanmıştır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Steve Jobs nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
6 Ekim 2011       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Apple’ın kurucularından milyarder işadamı Steve Jobs, tedavi gördüğü ABD’nin California eyaletinde 5 Ekim 2011 tarihinde yaşama veda etti. Kısa bir süre önce kanser nedeniyle Apple’ın CEO’luk görevini terk eden Jobs, 56 yaşındaydı.
Ad:  steve-jobs-apple.jpg
Gösterim: 401
Boyut:  14.4 KB
Sponsorlu Bağlantılar
spacer
Jobs, programlama, müzik ve telefon sanayisinde devrim yaratan bilgisayar ürünlerinin beyniydi. Apple’ın eski CEO’su olan Jobs, Ağustos ayında pankreas kanseriyle boğuştuğunu açıklayarak bu görevini Tim Cook’a devretmişti. Apple’ı 1976 yılında kuran isimlerden biri olan Jobs, 2009 yılında karaciğer nakli yaptırmıştı.
Jobs istifa mektubunda şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bir gün Apple’ın CEO’su olarak sorumluluklarımı ve benden beklenenleri yerine getiremeyecek bir hale gelirsem, sizi bundan haberdar edecek ilk kişinin ben olacağımı söylemiştim. Maalesef o gün geldi.”
Apple, kurucusu ve eski CEO’su Jobs’ın ölümünün ardından şu açıklamayı yayınladı:
“Steve’in zekası, arzusu ve enerjisi, hayatımızı zenginleştiren ve geliştiren sayısız yeniliğin kaynağı oldu... Dünya, Steve sayesinde ölçülemeyecek kadar daha iyi durumda.”
Ailesi mesaj yayınladı
Jobs, ardından karısı ve dört çocuğunu bıraktı. Ailesi tarafından yapılan açıklamada,
“Steve tüm ailesi yanındayken, huzur içinde hayata gözlerini yumdu... Birçoğunuzun bizimle yas tutacağını biliyoruz ve sizden yas tuttuğumuz sürece mahremiyetimize saygı göstermenizi istiyoruz.”
denildi.
Küresel teknolojinin merkezi olarak kabul edilen Silikon Vadisi’nin öncülerinden biri olarak görülen Jobs, Apple’ı çocukluk arkadaşı Steve Wozniak ile kurdu. İkili, dünyanın ilk kişisel bilgisayarı olarak kabul edilen Apple II’yi üretti.
Jobs, 1985 yılında yönetim kurulunda yaşanan kavgalar sonucunda Apple’dan ayrılmış, ardından bu olayı “başına gelebilecek en iyi şey” olarak yorumlamıştı. Jobs bu gelişenin ardından sinema tarihinin en iyi animasyon filmlerinin arasında gösterilen Oyuncak Hikayesi, Arabalar ve Kayıp Balık Nemo’nun yapımcısı Pixar’ı satın aldı.
Jobs, 1996 yılında tüm rakiplerinin şirketi terk etmesinin ardından Apple’a dönüş yaptı.

Dünyanın bir numarası

Apple, Jobs’ın iPhone ve iPad ile yaptığı çıkışın ardından bu yıl Exxon Mobil’i geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi unvanını kazandı. Apple’ın Eylül 1997’de 7.1 milyar dolar olan geliri, bu yıl 65.2 milyar dolara yükseldi.
Masaüstü bilgisayarı iMac ile başlattığı çıkışı birbiri ardına gelen yeni ürünlerle devam ettiren Jobs, bilgisayar çağında bir devrim başlattı. iPod satışlarıyla CD’leri tarihe gömen Jobs, müzik piyasasındaki en güçlü insanlardan biri haline geldi.
Jobs, tüketicilerin dikkatini yeni çıkaracağı ürünlere odaklamayı her zaman başardı. Apple’ın eski patronu bir keresinde,
“İnsanlar genelde onlara gösterdiğiniz ana kadar ne istediklerini bilmiyorlar.”
demişti.

Hastalığını gizledi

Steve Jobs, 2004 yılından beri eşine ender rastlanan 'nöroendokrin' denilen tümör kaynaklı bir pankreas kanseri türüyle mücadele ediyordu.
Hastalığının ilk dönemlerinde bu konuda bir açıklama yapmayan Jobs, bir süre sonra belirgin şekilde kilo kaybetmeye başladı. Karaciğer nakli olduğu 2009’da Apple’dan altı ay ayrı kalan Jobs, bu yıl Ocak ayında yine tedavi sürecine girmişti.
Yaklaşık 8.3 milyar dolar serveti olduğu tahmin edilen Jobs,
“Mezarlıktaki en zengin adam olmak benim için bir anlam ifade etmiyor... Çok güzel bir şey yaptıktan sonra yatağa gitmek... benim için önemli olan bu.”
demişti.

Jobs'un ardından

Apple - Remembering Steve Jobs
sayfasında yayınlanan açıklamada,
“Apple, vizyon sahibi ve yaratıcı bir dehayı, dünya ise harkulade bir insanı kaybetti. Steve’i tanıyacak ve onunla çalışacak kadar şanslı olanlarımız ise iyi bir dostunu ve ilham verici bir akıl hocasını kaybetti. Steve, arkasında yalnızca kendisinin kurabileceği bir firma bıraktı ve onun ruhu sonsuza dek Apple’ın ilham kaynağı olacak.”
ifadelerine yer verildi.
Jobs’ın ölümü ile ilgili düşüncelerini, anılarını ve taziyelerini paylaşmak isteyenlerin rememberingsteve@apple.com adresine e-posta gönderebilecekleri belirtildi.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
17 Mayıs 2012       Mesaj #3
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Steve Jobs (Steve Jobs Kimdir? - Steve Jobs Hakkında)

Steve Wozniak ile beraber dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Apple Bilgisayar'ın kurucu ortağı, genel müdürü ve CEO'sudur ve Pixar ile Walt Disney firmalarında yönetim kurulunda yer almıştır. 2010 yılında 6.1 milyar dolarlık şahsi serveti ile teknoloji alanında çalışan en zengin insanlardan birisi olarak gösterilmekte olan Jobs, 2011 yılında, tekrarlayan karaciğer rahatsızlıkları nedeniyle firmadan bir süreliğine ayrılarak tedavisine odaklanmıştır.

Steve Jobs, 24 Şubat 1955 tarihinde, San Francisco, California Dreamin, A.B.D.'de dünyaya geldi. Joanne Carole Schieble ve Abdulfattah John Jandali çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelmesine karşın, ailesinin kendisine bakacak maddi gücü olmaması nedeniyle doğumundan bir hafta sonra Kaliforniya'da yaşayan Paul ve Clara Jobs çiftine evlatlık verild ve gençlik yıllarını Mountain View, Kaliforniya'da geçirdi.

Her ikisi de Kaliforniya'da bulunan Cupertino ve Homestead liselerinden mezun olmasının ardından Portland'da bulunan Reed Koleji'ne girdi; fakat daha ilk sömestırı tamamlayamadan okuldan ayrıldı. Okulu bırakmasının ardından kampüsteki şişe ve kutuları toplayıp satarak para kazanan ve Hare Krishna Tapınağı'na dağıtılan bedava yemeklerle beslenen Jobs, bir yandan da kampüsteki kaleografi başta olmak üzere verilen bazı derslere giriyordu. İleriki yıllarda bu derslerin Mac bilgisayarlarda kullanılan bütün yazı fontlarının temelini oluşturduğunu belirtecekti.

1974 yılında Kaliforniya'ya dönerek Homebrew Bilgisayar Klübü'nde Steve Wozniak ile beraber çalışmaya başladı. Aynı zamanda dönemin en büyük video oyunları üreticisi Atari'de oyun geliştiricisi olarak çalışıyordu. Bu işte çalıştığı dönemde biriktirdiği paralarla kolej arkadaşı Daniel Kottke ile beraber Hindistan'a bir ziyaret düzenleyen Jobs, burada Budizm ile tanıştı.

Steve Jobs, 1976 yılında, Steve Wozniak ve Ronald Wayne ile beraber Apple'ın kurdu. Firmanın ilk büyük başarısı, 1978 yılında Mike Scott'u CEO olarak kadrosuna katmak oldu. Genişleyen vizyonu ile beraber kısa sürede alanının en yenilikçi firmalarından birisi olan Apple, 1984 yılında, o döneme kadar yapılmış en gelişmiş kişisel bilgisayar olan Macintosh'u piyasaya sürerek bir anda değerini ona katladı. Fakat firma içerisinde yaşanan sorunların ardından 1985 yılının Mayıs ayında, kendi kurduğu firmasından diğer çalışanlar ve yöneticiler tarafından kovularak Apple rüyasına bir süre ara vermek zorunda kaldı.

Apple'dan ayrılmasından kısa bir süre sonra kurduğu NeXT adlı bilgisayar firması, Mac'e benzeyen fakat çok daha güçlü olarak kişisel bilgisayarlar üretiyordu. İşlevselliği kadar pahalı oluşuyla da dikkati çeken bu bilgisayarlar, kişisel kullanım açısından devrim yaratsa da, labratuarlar ve üniversitelerin dışında çok fazla ilgi çekmedi ve firma 1993 yılında, sadece 50.000 bilgisayar satışı gerçekleştirdikten sonra donanım üretmeyi bırakarak tamamen yazılım üreten bir hale geçmek zorunda kaldı.

LucasFilm'in satip olduğu The Graphics Group adlı firma, 1986 yılında, 10 milyon dolarlık bir bedel ile Steve Jobs tarafından satın alınmıştı. Adı değişen ve Pixar olan bu firma, hayatının ilk yıllarında özel efektler üreten bir yazılım şirketiydi, fakat yeterince başarılı olamayınca gidiş hattını değiştirerek bilgisayar destekli animasyonlar üreten bir şirket haline geldi; bu durumda şirkete büyük bir maddi destek veren Disney'in de payı büyüktü. İlk olarak 1995 yılında Toy Story (oyuncak hikayesi) adlı animasyon filmi ile büyük bir ticari başarı yakalayan Pixar, Monsters, Inc, Finding Nemo, Cars, Ratatouille gibi pek çok başyapıt ile alanının en büyük firması olmayı başardı; hem de sadece 10 yıllık kısa bir sürede. 1986 yılında, sadece 10 milyon dolarlık bir piyasa bedeli olan Pixar, 2006 yılında Disney bünyesine geçtiğinde, toplam değeri 7.4 milyar dolar olan dev bir firma halini almıştı.

Steve Jobs'un sahibi olduğu NeXT firması, 1996 yılında, 429 milyon dolarlık bir bedelle Apple'a satıldı. NeXT firmasının sahip olduğu teknoloji, Apple ile birleşince bu firmayı daha da üst düzeyde bir noktaya taşıdı; bu dönemde gelişmiş yeni Mac'ler, Mac OS X, iMac gibi pek çok yeni dizayn, yazılım ve donanım yaratmayı başaran firma, teknoloji dünyasında kaybettiği prestiji tekrar kazandı. Uzun bir süre boyunca yardımcı CEO olarak Apple'da çalışan Jobs, 2000 yılında iCEO ünvanını bir kenara bırakarak firmanın kalıcı olarak yönetim kurulu üyesi haline geldi.
Apple firması 2000'li yıllarda iPod, iTunes, Apple Store ve iPhone gibi pek çok yeni ürünü piyasaya sürerek, mobil telekominikasyon ve müzik oynatıcıları piyasasına ağırlık verdi; bu dönemde bilgisayar üretimi şirketin ilk yılları kadar önemli rol oynamasa da, Apple bilgisayarlar halen prestij ve lüksün simgesi olma görevini devam ettiriyordu.

Steve Jobs, 2009 yılında açıklanan resmi verilere göre, 5.4 milyar dolarlık serveti ile Amerika'daki en zengin 43. insandı. 230 adet patentli ürünün mucidi ya da patent sahiplerinden birisi olan Jobs, bilgisayarlardan kullanıcı arayüzlerine, klavyelerden adaptörlere kadar icad ettiği pek çok ürünle, mobil teknolojinin gelişimindeki en önemli insanlardan birisi olarak anıldı.


Steve Jobs, 18 Mart 1991 tarihinden bu yana Laurene Powell ile evlidir ve bu evlilikten üç çocuğu bulunmaktadır. 2004 yılında pankreas kanseri olan fakat bu hastalığı başarılı bir ameliyatla atlatan Jobs, daha sonra bu hastalıktan kalan yan etkilerden dolayı bir süre tedavi gördü. 2009 yılında karaciğer nakli olan ve bir süre için şiketin işlerinden uzaklaşarak tedavisini sürdüren Jobs, bu ameliyattan 18 ay sonra, 17 Şubat 2011 tarihinde yaptığı bir basın açıklamasında sağlığının kötüye gittiğini ve stratejik kararların hayata geçirilmesi dışındaki günlük şirket yönetimini Tim Cook'a bıraktığını açıkladı.

Steve Jobs 5 Ekim 2011 tarihinde 56 yaşında vefaat etti.


Kaynak:



Kaynak:

Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
5 Ekim 2012       Mesaj #4
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Steve Jobs'ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti.
Bugün, Apple'ın efsanevi CEO'su Steve Jobs'ın ölüm yıl dönümü...
stevejobs1r
Teknoloji dünyasına getirdiği yeniliklerle adeta dünyayı değiştirmeyi başaran Apple'ın efsanevi CEO'su Steve Jobs'ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti.

Bugün, yüz milyonlarca insanın hayatını kolaylaştıran cihazların geliştirilmesinde büyük rol oynayan teknoloji dahisi için, ilk olarak büyüdüğü yer olan Cupertino kentinde anma töreni yapılacak.

Apple'ı neredeyse iflas etmek üzere olduğu günlerden çekip kurtaran ve bugün 620 milyar doları aşan değeriyle dünyanın en büyük firmalarından biri haline gelmesinde büyük pay sahibi olan Steve Jobs, 5 Ekim 2011 tarihinde kansere yenik düşmüştü.


56 yaşında hayatını kaybeden Steve Jobs'ın büyüdüğü Cupertino kentinin valisi Mark Santoro, ölüm yıl dönümünde şehrin amblemini taşıyan bayrağın yarıya indirileceğini söyledi.

Jobs, hastalığı nedeniyle tedaviye çekilmeden önce son kez Cupertino'da kamuoyunun karşısına çıkmış ve burada inşa edilecek Apple Headquarters 2.0 merkez ofisi için destek istemişti. Apple, yeni merkezinin inşa edileceği 155 dönümlük araziyi HP'den satın almıştı.

Steve Jobs, Haziran 2011'de kamuoyunun karşısına son kez çıktıktan sonra, Ağustos ayında pankreas kanseriyle boğuştuğunu açıklamıştı. 2009 yılında karaciğer nakli yaptıran Jobs, bu tarihten itibaren sağlık sorunları nedeniyle işine zaman zaman ara vermek zorunda kalmıştı.

Kanser tedavisine geç başladığı belirtilen Jobs, 5 Ekim 2011 günü Palo Alto'daki evinde hayata gözlerini yumdu.

theMira
wolfmann - avatarı
wolfmann
VIP VIP Üye
6 Kasım 2012       Mesaj #5
wolfmann - avatarı
VIP VIP Üye
dkmb86g 785gm62vfhg b
ฬ๏lŦ๓@ภภ ®

Benzer Konular

29 Ekim 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
8 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
11 Mart 2009 / Sivoy Spor ww
1 Mayıs 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
5 Eylül 2008 / TiglonBoYs Spor ww