Arama

Rikki Roath

Güncelleme: 14 Eylül 2016 Gösterim: 7.854 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
2 Ocak 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  DSC_0028[1].jpg
Gösterim: 3189
Boyut:  184.5 KB

15 yaşında, bir gece rüyasında genç yaşta öldüğünü görmesiyle başlar her şey. Ömrünün kalanını Kuzey Dakota’da, doğup büyüdüğü ama kardan ve buzdan bir hapishane olarak gördüğü şehir olan Fargo’da geçirmeyecektir. Ailesini ikna eder ve çantasını toplayıp, cebinde yol parası dışında bir hafta yetecek kadar parayla yola çıkar. Yaşıtlarının dört duvar arasında aldığı eğitimi o, topraktan, doğadan, insandan, kültürden; görerek, hissederek, tanıyarak alır.
Sponsorlu Bağlantılar

Rikki Roath şimdi 20 yaşında.
5 yılda 20 ülke 150 şehir, 15.000 km yol, yüzlerce arkadaş, onlarca muhteşem, güzellik, sayılamayacak kadar farklı lezzet… Paha biçilemeyecek ve bir ömrün alabileceğinden çok daha fazlasını daha şimdiden sığdırır hayatına. İsviçre dağlarında peynir yapmayı öğrenir; İtalya’nın kumsallarında bisiklete biner; Guyana’da yerli halktan, zehirli manyok bitkisinin doğru şekilde ezilip pişirilme yöntemini ve Jamaika mafyasına bulaşmaması gerektiğini öğrenir.

Ad:  DSC_0038[1].jpg
Gösterim: 1594
Boyut:  107.0 KB

San Fransisco’da aşçılık kursunda sadece pişirme tekniklerini değil aynı zamanda dünya mutfağını, bir kaya tırmanışı esnasında nasıl midye aranacağını, hangi yabani bitkilerin yenilebilir olduğunu ve tavuk suyunun neden en iyi ilaç olduğunu öğrenir.
Ege’de bir Yunan adasında 7 gün, günde 18 saat çalışıp para biriktirir ve tabi ki Yunan tarihini öğrenir. Gürcistan’da bir çiftlikte armut toplayıp, fındık ayıklayarak para kazanırken; komşu kadından inek sağmayı ve yoğurt yapmayı öğrenir.

Otostopla Tiflis’ten Erivan’a, oradan Karabağ’a geçer. Soğuk karlı gecelerde Kafkaslar’da yürüyüş, manastırların yakınında yapılan kamplar ve yol arkadaşlarıyla paylaştığı dostluklar... Kışı geçirmek için bisikletle Budapeşte’ye doğru seyahati sırasında, gündüzleri şişmiş ayaklarla pedala basarken, geceleri benzin istasyonlarına yerde uyuyabilmek için yalvararak geçen sürede, tek tesellisi Bulgar Dağları’nın manzarasıdır. Romanya köylerindeki çocuklar, Sırbistan’da yaşadığı fırtına ve Macaristan ve oradan da Türkiye. 2014 kışını Erzurum’da geçirir. Altı aylık bir eğitim sözleşmesi, daha önemlisi sıcak yemek ve gerçek bir ev onu bekliyordur.

Sonraki durakta bu kez yalnız olmayacak, bütün o eşsiz deneyimlerini bizlerin gözünden tüm dünyayla paylaşacak. Bir rüyayla başlayan deneyimler dünyasını, şehirlere hapsolmuş yaşıtlarına ve tüm seyircilere aktaracak. Onları; doğayı, kültürleri ve insanları anlamak için cesaretlendirecek.

Ad:  DSC_0036[1].jpg
Gösterim: 857
Boyut:  125.0 KB

TRT Belgesel

Biyografi Konusu: Rikki Roath nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
14 Eylül 2016       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye

Rikki Roath Resimleri


Ad:  DSC_0041.jpg
Gösterim: 881
Boyut:  125.7 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  DSC_0020.jpg
Gösterim: 1242
Boyut:  121.9 KB
Ad:  DSC_0043.jpg
Gösterim: 670
Boyut:  98.0 KB

🌘 🚀