Arama

Ed Stafford

Güncelleme: 18 Eylül 2016 Gösterim: 8.502 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
18 Eylül 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Ed Stafford kimdir, hayatı ve resimleri.jpg
Gösterim: 2276
Boyut:  55.0 KB

Ed Stafford

(d. 26 Aralık 1975) İngiliz kaşif, yazar ve asker. Ed Stafford ismi bi çok kişi için yeni yeni duyuluyor Bear Grylls denildimi bi çok kişi bilir hatta en çok da idrarını içmesi ile bilinir hemen herkes aa şu idararını içen adam diye bilir Bear Grylls doğada hayatta kalma konusunda yaptığı programla bi çok kişi tarafından biliniyor ama Bear Grylls çekimler sırasında ekibi var ve bi senaryo üzerine yürütüyor işleri yanında bıçağı kıyafetleri var ama Ed Stafford öyle değil yanına sadece çekim yapacağı kamera ekipmanını alıyor ve çırıl çıplak bi halde doğada yaşama serüvenine girişiyor bi bıçak dahi yok yanında sıfırdan başlıyor avlama barınma giyinme ihtiyaçlarının tamamını doğadan karşılıyor Ed Stafford eski bir ordu mensubu ve Amazon nehri boyunca on bin kilometre yürüdü bunu gerçekleştiren tek insan bu yürüyüşü de tam iki buçuk yılda tamamladı güzergah üzerinde yılanlar jaguarlar yerliler gibi bi çok tehdit vardı ama bunları atlattı ve bu serüveni sağ salim tamamladı ve serüvenini kişisel sitesinde yayınlanıyor ayrıca izlemek isterseniz çarşamba günler TLC’de Marooned with Ed Stafford adlı programları çarşamba günleri yayınlanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Ed Stafford

Bilinmeyene Yolculuk

’ta Ed daha önce görülmemiş bölgelere ne olacağını bilmeden keşfetmeyi planlıyor. Her yolculuğu tam bir maceraya olması için, haber aldıktan sonra her lokasyona mümkün olduğu kadar en az ön planlama ile gitmeyi tercih ediyor. Korkusuz kaşif, vahşi doğa ve beklenmeyen durumlara karşı hayatta kalma yeteğine güvenerek misyonunu başarılı bir şekilde bitirmeye çalışıyor. Buzullardan, çöllere, ve dağlık bölgelere kadar zorunlu hava koşulları ve saldırdan ev sahipleri ile yüz yüze gelen Ed, yerel halkın paylaştığı bilgi, ulaşım ve konaklama yardımlarını ile macerasına devam ediyor. Her bölümde, Ed Stafford’un klasikleşmiş tarzı ile tüm yolculuğu kendi filme çekerken, ona sadece çekim direktörü eşlik ediyor. Yolculuk sırasında yanında sadece temel hayatta kalma donanımı, bir çift koordinat ve drone kamera ile kendi gördüklerini bu maceraya sebep olan uydu fotoğrafları ile karşılaştırıyor. Seriyi anlatmak için, Ed “Yeni donanım, zorlu arazi ve iklim koşullarına karşı ayak üstünde karar verip ilerlemek gerekecek. Bu program için beni en heyecanlandıran tam bu; gerçek bir macera olacak” dedi.

Ad:  Ed Amazon yürüyüşü.jpg
Gösterim: 1608
Boyut:  31.1 KB
İngiliz eski asker Ed Stafford, "Amazon Nehri boyunca yürüyen ilk kişi" olmak için iki yılı aşkın süredir devam eden macerasında sona yaklaşmak üzere. 6 bin 500 kilometrelik tehlikeli yolculuğunu birkaç gün içinde tamamlayacak olan Stafford, 2008'de Peru'dan başladığı serüveni boyunca neler yaşadığını İngiliz The Sun gazetesine anlattı. Amazon Nehri'nin Atlantik'e döküldüğü noktada son bulacak yolculuğu sırasında 34 yaşındaki maceraperest, bir kez yerliler tarafından çocuk organları satan suçlu ile karıştırılınca esir alındı. Bir süre yerlilerin elinde kaldı ve burada canını zor kurtardı. Maceraperest, vahşi hayvanları ile ünlü Amazon ormanlarında jaguarlar, zehirli yılanlar, elektrikli yılan balıkları ile baş etmek zorunda kaldı. Nehir boyunca yürüdüğü için sık sık piranalar, zehirli yılanlar ve timsahların bulunduğu sularda ilerlemek zorundaydı. Defalarca ölümle burun buruna gelen Stafford, en büyük tehlikeyi Peru'da uyuşturucu kaçakçılarının kol gezdiği bir bölgede yaşadı. Stafford "Burada birçok kez ölüm tehdidi aldım ama şans hep benimleydi. Şimdilerde ise sona bu kadar yaklaşmak harika bir duygu. Fiziksel olarak dayanma gücüm tükeniyor. Eklemlerimde bir sorun olduğunu hissediyorum. Dirseğimde iltihaplanma var, sırt çantam iki aydır bozuk'' diye yakındı. Stafford, 70 bin sterline mal olan uzun yürüyüşünü annesi ve bir arkadaşının topladığı yardımlar sayesinde gerçekleştirdi. Yolculuğun sonunda Ed Stafford “ herkez bana bunu yaptığım için deli olduğumu söyledi. Kaç kere öleceğimi söylediklerini hatırlamıyorum bile, ama ölmedim işte buradayım. Kim olursa olsun eğer yeterki kadar çalışırsa bunu başarabilir.“dedi. 34 yaşındaki Ed Stafford’un yolculuğu 859 gün sürdü. Stafford yolculuğuna 6 bin 500 km uzunluğundaki Amazon nehrinin Peru’daki And Dağlarından doğan zirvesinden başladı ve doğuya doğru bir seyir izleyip Brezilya’da nehrin Atlas Okyanusuyla buluştuğu yere vardı. Perulu bir orman işçisi olan Sanchez Rivera’da yolun bir bölümünde Stafford’a katıldı. Yol boyunca yüzlerce kez ölümle burun buruna gelen İngiliz,tam 50 bin kere sinekler tarafından ısırıldı. Zehirli yılanlarla mücadele etmek zorunda kaldı. Ama bir ıssız adada tamamen tek başına hayatta kalmak bugüne kadarki maceralarının en büyüğü. Kimsenin yaşamadığı bir Fiji adasına çıplak, yalnız ve sırılsıklam çıkan ve yaşamını sürdürebilmek için beyni, çıplak elleri ve kamerasından başka bir şeyi bulunmayan Ed, TV’de gösterilen en zor hayatta kalma denemelerinden birini gerçekleştiriyor. Kavurucu sıcak altında, bir an önce su bulamazsa susuzluktan ölebilir ve macera daha başlamadan bitebilir.

Derleme...

Biyografi Konusu: Ed Stafford nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀