Arama

Ali Rıza Bayzan

Güncelleme: 25 Temmuz 2010 Gösterim: 4.192 Cevap: 0
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
24 Kasım 2006       Mesaj #1
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Ali Rıza Bayzan
Küresel Vaftiz kitabı yazarı
Sponsorlu Bağlantılar

Küresel Vaftiz kitabının tanıtımı

Marmara depremi sonrasında Türkiye de en çok tartışılan konulardan birisi Hıristiyanlaştırma faaliyetleri daha doğrusu Misyoner Örgütlerin Faaliyetleri oldu. Ancak tartışmalarda pek çok gariplik vardı.
Konuya eleştirel olarak yaklaşanların çoğu, Hıristiyan ve Misyoner kaynaklarına vakıf değildi; en önemlisi aktüel gelişmeler hakkında somut ve özel bilgileri yoktu.

Konuyu hafife alanlar ise, misyoner örgütlerin başarısını sadece Yeni açılan kiliselere devam eden kişilerle ilgili istatistiklerle ölçmeye kalkıyordu.

Ancak birkaç istisna dışında her iki taraf da İsimsiz Hıristiyan: Unnamed Christian, Görünmeyen Kilise: Invisible Church, İnkültürasyon: Hıristiyan Kültürünü Aşılama gibi kavramları bilmiyorlardı.
Kimi silâhlı eylemlerin Kurtuluş Teolojisi adıyla bir inanç hâline getirilip meşrulaştırıldığını rüyalarında bile görmemişlerdi.
Türkiye de faaliyet gösteren Misyoner Örgütlerin isimlerinden, yerli devşirmeler ağından, bürokratik ve politik işbirlikçilerden bile habersizdiler.

Başkan Bush un ve Cumhuriyetçi Parti nin fanatik dinci kimliği hakkında kulaktan dolma bilgileri bile yoktu.
Misyoner Örgütlerin Türkiye deki yıkıcı, bölücü ve ayrılıkçı faaliyetlere verdiği destek -örneğin Vatikan ile PKK arasındaki flört- hakkında somut bilgileri yoktu.

Amerika nın Irak ı işgalinin Yahudi-Protestan çevrelerdeki Mesih ve Kıyamet inançlarının - Tanrı yı Kıyamete Zorlama Projeleri nin- bir yansıması olduğunu bilmiyorlardı.

Misyoner Örgütlerin güncel faaliyetlerini ele alan ve yukarıdaki konuları aydınlatan kitap çalışması yok denecek kadar azdır. Biz, güncel gelişmeleri ele alırken gazeteciliğin gereği olarak 5N+1K sorularına cevap aradık: Ne? Nerede? Ne zaman? Nasıl? Neden? Kim? Ve ortaya elinizdeki belgesel çalışma çıktı.
Son düzenleyen Daisy-BT; 25 Temmuz 2010 18:14
Biyografi Konusu: Ali Rıza Bayzan nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

29 Eylül 2016 / KisukE UraharA Sanat tr
12 Eylül 2014 / KisukE UraharA Müzik tr
28 Kasım 2006 / ReaLin Spor tr
20 Temmuz 2008 / TiglonBoYs Siyaset tr
24 Nisan 2011 / asla_asla_deme Siyaset tr