Arama

Thomas a Kempis

Güncelleme: 13 Ağustos 2015 Gösterim: 2.312 Cevap: 1
Breath - avatarı
Breath
Ziyaretçi
15 Haziran 2010       Mesaj #1
Breath - avatarı
Ziyaretçi
Thomas Kempis
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Thomas à Kempis
Sponsorlu Bağlantılar

200px Thomas von Kempen


Thomas Kempis (Thomas Hemerken, Thomas van Kempen, Tomas de Kempis) (doğumu 1380; ölümü 25 Temmuz 1471) Rönasans Dönemi Katolik keşiş ve İsa'yı İzlemek isimli ibadetle ilgili bilinen en önemli Hristiyan eserlerinden birinin yazarı.

Yaşamı
Kempen, Almanya'da 1380'de doğdu ve 1471 yılında Zwolle yakınlarında ölmüştür. Görünüşe göre kazaen diri diri gömülmüştür çünkü daha sonra tırnak içlerinde kıymıklar bulunmuştur.
1395 yılında Brethren Ortak Yaşam Kilisesi'nin yönetiminde olan Deventer'deki bir okula gönderilmiştir. Kısa sürede kopyalamadaki başarısı sayesinde kendine yetecek kadar para kazanmaya başlamıştır. Daha sonra Zwolle yakınlarındaki Augustinus tarikatına bağlı olan Aziz Agnes Dağı Manastırı'na kabul edildi. 1413 yılında rahipliğe kabul edildi.
Thomas'ın yaşamı, Papa'nın Rudolf van Diepholt'un Utrecht Psikoposluğu'na seçilmesine karşı çıkması nedeniyle kısa süre sarsılmış olsa da genellikle huzur içinde kopyalama ve ibadetle geçmiştir.
Kendisi de bir mistiktir. Brethren Toplu Yaşam Kilisesi'nin kurucuları olan Geert Groote ve Florentius Radewijns'in takipçisidir.

Eserleri
İncil'i en az 4 kez kopyalamıştır. Bu kopyalardan biri 5 cilt halinde Darmstadt'ta sergilenmektedir.
Hayatını anlatan en güzel söz "Her şeyde huzur aradım ve bunu sadece kitaplarda buldum"dur.
Eserlerinin neredeyse tümü ibadetle ilgilidir. Risaleler, mektuplar, vaazlar ve azizlerin yaşamlarıyla ilgili yazmıştır.


Biyografi Konusu: Thomas a Kempis nereli hayatı kimdir.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
13 Ağustos 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Ad:  Thomas a Kempis oude portret (Medium).jpg
Gösterim: 772
Boyut:  171.0 KB

THOMAS A KEMPİS
(Thomas HEMERKEN, —denir), alman yazar (Kempen, Rheinland, 1380 - Sint Agnietenberg manastırı, Zwolle yakınında, 1471). Kırk dolayında tinsel yazı bıraktı, bunlar genellikle esinini tanrıbilimsel soyutlamalardan ve soyut bir gizemcilikten kaçınan duygusal bir dindarlıktan alan gizemli özdeyiş derlemeleridir. Thomas a Kempis. ayırtedici özelliği Incil'deki tinsel yaşamla ilgili kaynaklara yöneliş olan "Devotio moderna"nın (gizemli ve çileci akım) önemli temsilcilerinden biri sayılır.
Sponsorlu Bağlantılar

Kaynak: Büyük Larousse


Benzer Konular

13 Ağustos 2015 / Misafir Siyaset ww
13 Eylül 2015 / Jumong Sanat ww
23 Aralık 2015 / Efulim Müzik ww
15 Haziran 2011 / Daisy-BT Edebiyat ww
27 Şubat 2016 / ahmetseydi Siyaset ww