Arama

Erich von Däniken

Güncelleme: 27 Eylül 2007 Gösterim: 5.300 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Erich von Däniken
Ad:  450px-Erich_von_Daniken.jpg
Gösterim: 213
Boyut:  39.4 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Erich Von Däniken, araştırmacı yazar, 14 Nisan 1935 tarihinde Zofingen, İsviçre'de dünyaya geldi. Fribourg kentinde St. Michel Koleji'nde öğrenim görürken zamanının çoğunu kutsal antik yazıları inceleyerek geçirdi. 5 yıldızlı bir otelin yöneticiliğini yaptığı 1968 yılında, Tanrıların Arabaları (Erinnerungen an die Zukunft) adlı ilk New Age kitabını yayınladı. İlk başta çok popüler olan yazar, daha sonra Carl Sagan gibi konu üzerine bilgili bilim adamları tarafından aldığı eleştirilerle gözden düşmüştür.
Her konunun temel isimleri vardır, işte dünyadışı yaşam düşüncesinin daha da doğrusu geçmişte bizi ziyaret eden dünyadışı canlılar fikrinin en popülist ismi Erich Von Daniken bunların başında geliyor. Bu ilginç İsviçreli yurdumuzu daha önce birkaç kez ziyaret etmesine rağmen, bu kadar ilgi çekmemişti ya da pek haberdar olmamıştık. Oysa o yıllarda kitapları çok satıyordu. Şimdilerde Daniken bir klasik sayılabilir, kitapları dev satış rekorları kırdı ve 28 dilde yayınlandı. Daniken´le Ankara, Hattuşaş, Derinkuyu, Kaymaklı ve İstanbul´da beraber olduk. Çoğumuzun geçmişte etkisinde kaldığı bu çizgidışı adam acaba nasıl biriydi merakıyla doluyduk. Birkaç söyleşiden sonra ortaya farklı bir kişiliğin çıktığını gördük, belki o da ilk kitaplarında yazdıklarından öteye geçmişti veya artık fikirlerinde daha olgundu. Ama Von Daniken, kesinlikle Türk magazin çizgisinde anlatıldığı gibi değildi. O ne uyduruk haberlerde olduğu gibi Türkiye´de UFO´ları arıyordu ne de saçma TV programlarında gösterildiği gibi kıkır kıkır gülerek, "Burada UFO yokmuş" psikozlarına giriyordu.
Daniken´in fikirleri sağlam, gelecekçi ve tutarlı. Cesurca tutucu çevrelerin görmek istemedikleri veya çıkarlarına uygun düşmeyen noktaları yakalıyor ve insanların gözlerine sokuyor. Bu arada da çok açık bir şekilde de "Ben hiç UFO görmedim." diyebiliyordu. Kendisiyle yaptığımız söyleşide bunun birçok örneğini bulacaksınız. "Tanrıların Arabaları"nı görmeyen, ama varlıklarını ironik bir dille soruşturan bu akıllı Avrupalıyla söyleşiye Kapadokya´daki yeraltı kentleriyle başladık.
Kitapları
  • Chariots of the Gods? (Erinnerungen an die Zukunft) (1968)
  • Gods from Outer Space (1970)
  • The Gold of the Gods (1972)
  • In Search of Ancient Gods (1973)
  • Miracles of the Gods (1974)
  • Signs of the Gods (1979)
  • Pathways to the Gods (1981)
  • The Eyes of the Sphinx (1996)
  • The Return of the Gods - Evidence of Extraterrestrial Visitations (1997)
  • Odyssey of the Gods - An Alien History of Ancient Greece (2000)

Biyografi Konusu: Erich von Däniken nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

31 Ekim 2012 / ThinkerBeLL Edebiyat ww
11 Ekim 2015 / Mira Asker ww
6 Temmuz 2011 / Daisy-BT Asker ww
26 Temmuz 2012 / Rower Asker ww
12 Temmuz 2013 / Efulim Sinema ww