Arama

Osmanlı'dan Japonya'ya Hediye Edilen Robot

Güncelleme: 5 Şubat 2013 Gösterim: 6.346 Cevap: 4
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
4 Temmuz 2009       Mesaj #1
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Bilim ve teknolojide kimlerden ne kadar ilerde olduğumuzun ispatı gibi olan bu haber, düşümcelerimizde "bize ne oldu" demekten alıkoymuyor... Ayrıca Dulkadiroğulları Beyliği saraylarında robotların insanlara yiyecek, içecek ikramı yaptığı bilinmekte... Osmanlı, tarihin tozlu sayfaları incelendikçe dünyayı şaşırtmaya devam ediyor... Bunlara bir örnek olan yazıyı sayfanın devamında görmeniz mümkün...

Sponsorlu Bağlantılar
HurremSultaan

osmanli robot

Bundan tam 120 yıl önce 1889 yılında Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid‘in Japonya’ya hediye olarak bir robot yolladığını biliyor muydunuz? Sultan Abdülhamid’in yolladığı robottan geriye sadece 2 fotoğraf ve bir kaç cümle bilgi kaldı. Bu robot yürüyebiliyor ve ezan okuyabiliyordu. Robot’un adı “Alamet” imiş. Hakkındaki orjinal dökümanlar Yıldız Sarayı yangınında zarar görmüş. İnsan şeklinde yapılan bu robot yarım metre yürüyebiliyor, kollarını açıp tıpki bir semazen gibi sema ediyor ve ezan okuyup tekrar başladığı noktaya geri dönüyormuş.

Abdülhamid Han, Ertuğrul Fırkateyni ile beraber yanında bir çok hediye, nişan ve özel bir mektupla beraber bu harika teknolojiyi Japon İmparatoru’na göndermiş. Ancak Ertuğrul Fırkateyni dönüş yolunda 450 mürettabatı ile batmış. Robot’un özellikleri ise şöyle ; Normal insan boyuna yakın boyutlarda, saatli ve semazen görünümünde bir robot. Kaideye oturtulmuş gövdesi ile saat başı sema edebiliyor ve bu sırada kollarını açıyor. Gümüş levhalardan yapılmış eteği de açılıyor bu esnada ezan okuyor. Tüm bunları yaparken yürüyebiliyor ve ezan okuyor. Ezan bitince tekrar başladığı noktaya geri dönüyor.Tamamı altın ve gümüşten yapılan bu mükemmel teknolojinin arkasında bir kurma kolu mevcut ve 7 günde bir kuruluyor.Tamamı altın ve gümüşten yapılan bu mükemmel teknolojinin arkasında bir kurma kolu mevcut ve 7 günde bir kuruluyor.


“Alamet” yarım metre yürüyebiliyor.Tamamı altın ve gümüşten yapılan bu mükemmel teknolojinin arkasında bir kurma kolu mevcut ve 7 günde bir kuruluyor.

bluetooth212 - avatarı
bluetooth212
Ziyaretçi
28 Temmuz 2009       Mesaj #2
bluetooth212 - avatarı
Ziyaretçi
bence biraz abartı olmuş ne biliyim, robotlar yiyecek ve içecek servisi yapıyordu falan. günümüzde bile daha 1-2 öncesinin teknolojisi bunlar. bu robotun da o kadar işlevli olduğunu sanmıyorum, ezan okuma falan yazılmış, ses kaydı var mıydı ki o zamanlar Msn Confused
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Şubat 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bluetooth212 ye katılıyorum.
_GLaDOS_ - avatarı
_GLaDOS_
Ziyaretçi
31 Aralık 2012       Mesaj #4
_GLaDOS_ - avatarı
Ziyaretçi
Varmış demek ki Msn Grin
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
5 Şubat 2013       Mesaj #5
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Osmanlı'dan Japonya'ya Hediye Edilen Robot

Benzer Konular

25 Aralık 2010 / KettoKero Edebiyat
15 Haziran 2011 / Misafir Osmanlı İmparatorluğu
10 Kasım 2008 / Gabriella Taslak Konular
15 Ocak 2013 / Misafir Soru-Cevap