Arama

İzmir Üniversitesi

Güncelleme: 23 Temmuz 2008 Gösterim: 2.520 Cevap: 0
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
23 Temmuz 2008       Mesaj #1
karayel - avatarı
Ziyaretçi
İzmir Üniversitesi
Sponsorlu Bağlantılar
Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de kurulan İzmir Üniversitesi, ilk öğrencilerini 2008–2009 akademik yılında kabul edecek. Bu yıl 4 fakülte ve bir meslek yüksekokulu ile kapılarını açan İzmir Üniversitesi, öğrencilere son sınıfta Avrupa ya da ABD’nin seçkin üniversitelerinde öğrenimlerini tamamlama ve mezun olma fırsatı sunuyor.

İzmir’in 3. vakıf üniversitesi olarak bu yıl öğrenci almaya başlayacak olan İzmir Üniversitesi, seçkin ve alanında uzman akademik kadro ile 900 öğrenciye eğitim imkanı sunuyor. Güzelyalı semtinde bulunan İzmir Üniversitesi, öğrencilerine bir şehir üniversitesi olmanın tüm avantajlarıyla kapılarını açıyor.

Üniversitesi’nin tüm bölümlerindeki öğrenciler, anabilim dallarının gelişimini takip edebilecek düzeyde “mesleki İngilizce” eğitimine tabi tutulacak. Üniversite’nin son sınıf öğrencilerine sunduğu bir diğer olanak da Avrupa ya da ABD’nin seçkin üniversitelerinde eğitimlerini sürdürme ve mezun olma imkanı.


15 Ekim 2008 tarihinde eğitim ve öğretime başlayacak olan İzmir Üniversitesinde, Fen ve Edebiyat; İktisadi ve İdari Bilimler; Mühendislik ve Hukuk Fakültesi olmak üzere toplam 4 fakülte bulunacak. Bunların dışında Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Elektronik Haberleşme ve Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarının bulunduğu Meslek Yüksekokulu da aynı tarihte öğretime başlayacak.

Mühendislik fakültesinde öğretim dili İngilizce, diğer fakültelerde ise Türkçe olacak. Tüm bölümlerdeki öğrencilere, dallarının gelişimini takip edebilecek düzeyde “mesleki İngilizce” eğitimi hazırlık sınıflarından başlanıp, mezun olana kadar devam edecek.


Benzer Konular

5 Kasım 2016 / YURUKAFA Cevaplanmış
14 Eylül 2008 / GÜLGECELER Eğitim Bilimleri
25 Haziran 2007 / Misafir Edebiyat
20 Haziran 2011 / AndThe_BlackSky Eğitim Bilimleri
16 Ocak 2009 / The Unique Eğitim Bilimleri