Arama

İzmir Ekonomi Üniversitesi

Güncelleme: 16 Ocak 2009 Gösterim: 5.743 Cevap: 1
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2007       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
İzmir Ekonomi Üniversitesiİzmir Ekonomi Üniversitesi
Genel Bilgiler
Sponsorlu Bağlantılar

İzmir Ekonomi Üniversitesi, T.C. Anayasası, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda "İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı" tarafından kurulan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, katılımcı, yaratıcı ve girişimci bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir yükseköğretim kurumudur. Üniversite 2001 yılında öğretime başlamış olup, hem İzmir hem de Ege Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesidir.
Üniversitede, Bilgisayar Bilimleri Fakültesi'nde Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde; Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Matematik ve Psikoloji bölümlerinde; Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde Moda Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İletişim Tasarımı ve Mimarlık bölümlerinde; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Ekonomi, İşletme, Lojistik Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası Ticaret ve Finansman, bölümlerinde ve ABD - SUNY New Paltz ile müşterek “İşletme Uluslararası Ortak Lisans Programı" ile SUNY - Cortland ile müşterek "Ekonomi Uluslararası Ortak Lisans Programı"nda, İletişim Fakültesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Medya İletişim bölümlerinde; Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Mütercim Tercümanlık (İngilizce) bölümünde lisans öğretimi verilmektedir.
Lisansüstü öğretim verilen Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Avrupa Çalışmaları, Finans Ekonomisi, İşletme (MBA), Lojistik Yönetimi ile Tasarım Çalışmaları programlarında tezli ve tezsiz yüksek lisans öğretimi verilmektedir. Ayrıca İşletme anabilim dalında doktora öğretimi de devam etmektedir. Fen Bilimleri Enstitüsünde ise Finansal Matematik, Uygulamalı İstatistik ve Bilişim Teknolojileri programlarında yüksek lisans eğitimi verilmektedir.



Tarihçe


İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Ticaret Odasının girişimi ile İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 4633 sayılı kanunla, kamu tüzel kişiliğini haiz olarak 14 Nisan 2001 tarihinde kurulmuştur. 2001-2002 akademik yılında lisans kademesine öğrenci alarak öğretime açılan Üniversite, 4 Mart 2002 tarihinden itibaren yüksek lisans programlarını da açarak faaliyetlerini lisansüstü seviyede de sürdürmeye başlamıştır. Kuruluş kanununda 3 fakülte, 4 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde, kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 24.3.2002 tarihinde “Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM)” kurulmuştur.
03.02.2003 tarihinde “İzmir İktisat Kongresi Araştırma Merkezi” kurularak üniversitemize bir araştırma birimi daha kazandırılmıştır. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın onayı ile 28.03.2003 tarihinde “Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi” kurulmuştur.
Kuruluş kanununda belirtilern fakülte ve yüksekokullara ek olarak 17 Nisan 2003 tarihli ve 25082 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2003/5442 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla “Bilgisayar Bilimleri Fakültesi” ile ”Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi” kurulmuştur.

Misyonumuz

KURUMUN MİSYONU, VİZYONU VE TEMEL DEĞERLERİ
1. Misyon
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin misyonu, liderlik vasıflarıyla donanmış, girişimci ve eleştirel düşünebilen nitelikli mezunlar yetiştirmek ve özgün araştırmalarla bilime katkıda bulunmaktır.
2. Vizyon
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin vizyonu, evrensel düzeyde kaliteli eğitim-öğretim ve bilimsel araştırmalarla topluma öncülük eden seçkin bir yüksek öğretim kurumu olmaktır.
3. Kurumun Temel Değerleri
Katılımcılık; evrensel, esnek, çoğulcu, işbirliğine açık ve şeffaf bir akademik çevre yaratmak,
Yenilikçilik; etkili, yaratıcı ve bilimin üst sınırında disiplinlerarası araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin içinde yer almak,
Toplumsal sorumluluk; toplumsal kaynakların etkin yönetiminden sorumlu olmak ve içinde bulunduğu çevre ve toplumla birlikte hareket ederek evrensel bilgi üretmek, bu bilgiyi yaymak ve uygulamak,
Mükemmelliyetçilik; tüm faaliyetlerde en iyiyi aramak.

Kampus Yerleşimi
Üniversitemizin kampusu, İzmir-Balçova'da Teleferik mevkiinde bulunmaktadır. Kampusun şehir merkezinde yer alması dolayısıyla ulaşım çok kolaydır.

Kampus alanındaki 3 ayrı blokta yer alan binalarda her türlü görsel, işitsel cihazlar ve internet bağlantılarının bulunduğu çeşitli kapasitede derslikler bulunmaktadır. Yine aynı binalarda genel amaçlı Bilgisayar Laboratuvarları, CAD Laboratuvarı, Mikroişlemci Laboratuvarı, Bilgisayar Ağları, İletişimi ve Güvenliği Laboratuvarı, Grafik Tasarım Laboratuvarı, Çizim Stüdyosu, Fotoğraf Stüdyosu ve Dikim Atölyesi olarak kullanımda olan çeşitli atölye ve laboratuvarlar mevcuttur. TV ve Radyo stüdyolarının ise iki yıldır Yurt Binası -2. katta hizmete girmiştir.

Kampus alanı içinde çeşitli aktivitelerin yapılabileceği spor alanları, dans salonları, futbol ve basketbol sahaları vardır. Yine bu alanda , öğrencilerin yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, Firuz Catering ve Bio-Derm/ Derm- Cafe’ye ait yemekhane ve kafeteryalar bulunmaktadır.

Varolan binalardaki diğer alanlar, çeşitli kapasitede konferans salonları, kütüphane, mutfak, kantin ve yurtlar olarak listelenebilir.
Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 23:19
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #2
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
İzmir Ekonomi Üniversitesi

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

5 Kasım 2016 / YURUKAFA Cevaplanmış
11 Haziran 2013 / The Unique Eğitim Bilimleri
25 Haziran 2007 / Misafir Edebiyat
23 Temmuz 2008 / karayel Eğitim Bilimleri