Ziyaretçi
Okulumuzun Tarihçesi
Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğünün 05.08.2006 tarih ve 162-3618 sayılı yazılarıyla kurularak 2005-2006 öğretim yılı başında eğitim-öğretime başladı. Halen kendi binasında eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Okulumuzun Özellikleri
Okulumuzda kız ve erkek öğrenciler karma eğitim görmektedir. Okulun pansiyonu olmadığı için öğrenciler gündüzlü olarak eğitim görmektedir. Öğrencilerin önemli bir kısmı Aydın merkez ile civar köy ve ilçelerden gelmektedir. Türkiye’nin değişik bölgelerinden öğrencilerimiz de vardır. Dışarıdan gelen öğrencilerin önemli kısmı özel pansiyonlarda kalmaktadır.
Okulumuzda Uygulanan Sistem ve Okutulan Seçmeli Dersler
Okulumuzda Sınıf Geçme ve Sınav sistemi uygulanmaktadır. Her sınıf ve bölümde farklı seçmeli dersler okutulmaktadır.
Okulumuzdaki Sosyal Faaliyetler
Bir öğretmen okulu olarak sosyal faaliyetleri strateji olarak benimsemiştir. Ancak toplam öğrenci mevcudu 110 olduğu ve öğrencilerin bir kısmı her gün gelip gittiği için faaliyetler sınırlı olabilmektedir. 2006–2007 öğretim yılındı bu sınırlı imkânlara rağmen hem sosyal hem de sportif faaliyetler alanında ciddi hazırlıklar yapılmaktadır.
Okulumuzun Bina Özellikleri
Okulun tek binası eğitim ve öğretim faaliyetinin sürdürüldüğü binadır. Zeminle birlikte dört katlıdır. 16 derslikli tip binadır. Okulun açılmasıyla birlikte faaliyete geçmiştir. 1 er adet Fizik-Kimya Biyoloji laboratuarı, 1 adet Bilgisayar laboratuarı, 1 adet toplantı odası, 1 adet kütüphane, 1 adet spor odası, 1 adet Yabancı Dil bölüm odası, 1 adet arşiv, 1 adet resim odası, 1 adet müzik odası, 2 adet öğretmenler odası, 1 adet Rehberlik servisi odası, 3 adet idare odası, 16 adet derslik mevcuttur.
Okulumuz toplam olarak 5792 metre kare alana yerleşmiştir. Bunun 4650 metre karesi bahçe, 1142 metre karesi binanın oturduğu alandır. Bina katlarının toplam alanı 5631 metre karedir. Spor salonumuz yoktur.
Okulumuz toplam olarak 5792 metre kare alana yerleşmiştir. Bunun 4650 metre karesi bahçe, 1142 metre karesi binanın oturduğu alandır. Bina katlarının toplam alanı 5631 metre karedir. Spor salonumuz yoktur.
Okulumuzun Çalışma Saatleri
Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır. İdari personel mesaiyi takip etmektedir. Öğretim: sabah 08.20- 11.55 arası; öğleden sonra 13.00- 15.35 arası yapılmaktadır.
Okulumuzun Amaçları
Bir orta dereceli okul olarak öğrencileri, Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları doğrultusunda yetiştirmek, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu nitelikli öğretmeni yetiştirecek olan Eğitim Fakültelerine altyapı hazırlamak.
Okulumuzun Adresi
Asar Yolu, Asar Sokak No:2 Çine / AYDIN
Telefon numaralarımız
0 256 711 28 38 - Fax: 0 256 711 89 11
Asar Yolu, Asar Sokak No:2 Çine / AYDIN
Telefon numaralarımız
0 256 711 28 38 - Fax: 0 256 711 89 11

Aydın - Çine - Çine Anadolu Öğretmen Lisesi