Arama

Askeri Okullar

Güncelleme: 14 Eylül 2008 Gösterim: 16.320 Cevap: 1
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
14 Eylül 2008       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
ASKERİ OKULLAR, silahlı kuvvetlerin çeşit­li kademelerinde subay olarak görev almak isteyen kişilerin eğitildiği uzmanlık okulları­dır. Bugünkü anlamıyla ilk askeri akademiler, 18. yüzyılda Avrupa'da genç soyluların eğiti­mi için krallarca kurulmuştur. Dönemin öbür akademileri ise topçu ve mühendis yetiştir­mekteydi. Deniz ve hava harp akademilerinin kuruluşu 19. ve 20. yüzyıllara rastlar. 18. yüzyılda soylu olmak, askeri akademilere giriş için yeterli görülürken, daha sonraları adaylarda, okur yazarlık, fiziksel uygunluk, sağlam karakter ve önderlik yeteneği gibi nitelikler önem kazanmıştır. İlk akademilerde matematik ve dil eğitimi önemliyken günü­müzde haberleşme, mühendislik, uygulamalı bilimler ve teknik konular ağırlık kazanmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
"Kaynak: MsXLabs.org & Temel Britannica"

Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
14 Eylül 2008       Mesaj #2
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Türkiye'de Askeri Okullar
Orduda görev yapacak subay ve astsubaylar askeri okullarda yetiştirilir. Hava, deniz ve kara kuvvetlerinin subay gereksinimini harp okulları karşılar. Türkiye'de dört askeri lise vardır: İstanbul Kuleli Askeri Lisesi, Bursa Işıklar Askeri Lisesi, İstanbul Deniz Lisesi ve İzmir Maltepe Askeri Lisesi. Bu okullara, ortaokulu bitiren erkek öğrenciler arasından sınavla öğrenci alınır. Üç yıllık bir eğitimin sonunda askeri liseleri bitirenler, harp okulla­rına alınır. Ankara'da Kara, İstanbul'da De­niz ve Hava harp okulları olmak üzere üç harp okulu vardır. Harp okulları, askeri liseyi bitiren öğrencilerin yanı sıra, gereksinim du­yarsa liselerin fen bölümünü bitirenler arasın­dan da sınavla öğrenci alır. Bu öğrenciler harp okullarında gördükleri dört yıllık eğiti­min sonunda subay çıkarlar. Subayların ko­mutanlık niteliklerini geliştiren ve kurmay subay yetiştiren okulların adı harp akademile­ridir. Kara, hava ve deniz harp akademilerine üsteğmenler ve kıdemli yüzbaşılar sınavla alınır. Ayrıca, Gülhane Askeri Tıp Akademi­si de askeri doktor yetiştirir.
Sponsorlu Bağlantılar

Harp okulları ile harp akademilerinin yanı sıra, silahlı kuvvetlerin bursuyla çeşitli fakül­telerde okuyan askeri öğrencileri alanlarına göre eğiten subay sınıf okulları da vardır. Bunlar silahlı kuvvetlerin değişik konularda subay gereksinimlerini karşılayan okullardır.

Astsubay hazırlama ve sınıf okullarında ordunun alt komuta kademelerinde yönetim ve eğitim işlerini yürüten astsubaylar yetiştiri- lir. Bu okullara liseyi bitirenler de açılan sınavı kazanırlarsa girebilirler. Bir yıllık eği­tim süresi içinde astsubay adayları, uzmanlık alanlarına göre eğitilirler.

"Kaynak: MsXLabs.org & Temel Britannica"

Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...

Benzer Konular

6 Kasım 2016 / Misafir Cevaplanmış
6 Şubat 2013 / Misafir Soru-Cevap
17 Temmuz 2011 / EREN CAN Soru-Cevap