Arama

Aydın - Merkez - Özel Yesevi Lisesi

Güncelleme: 16 Eylül 2008 Gösterim: 8.813 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
TARİHÇEMİZ

34.000 m2´lik bir alana kurulan okulumuz, 1993-94 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Özel Nizamiye Lisesi olan okulumuzun adı, 1997-1998 öğretim yılında Özel Yesevi Koleji olarak değiştirilmiştir. Yatılı ve gündüzlü olarak eğitim-öğretim yapılan okulumuzun halen 150 yatak kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu ve 110 yatak kapasiteli kız pansiyonu bulunmaktadır. 500 kişilik yemekhanemiz aynı zamanda, sahnesiyle 600 kişilik konferans salonu olarak da kullanılabilmektedir. Yesevi Koleji, bahçesindeki okul binası, pansiyonu, yemekhanesi, spor tesisleri misafirhanesiyle ve sahip olduğu diğer imkânlarla bir kampüs şeklindedir.
Sponsorlu Bağlantılar
EĞİTİM VE BİZ
Hepimizin aklında bir okul tanımı vardır. Bugün zor olan realitelerle, tanımı örtüştürmektir. Zira teknolojik geliş-meler insanın dünyasındaki terbiyeci, uyarıcı, yönlendirici sayısını hızla çoğaltmış olup, okulun ferdin eğitimi üzerindeki tesirini de hızla azaltmaktadır. Artık eğitim öğretim deyince çoğu velinin aklına, çocuktaki mevcudu muhafaza ve ruhî deformasyonunun önüne geçebilme endişesi gelmektedir.
- Birçok gencimizin ilköğretim hayatındaki çalışkanlığı, başarısı ortadayken, 4 yıl sonra kendine, topluma güveni az, çalışmaktan zevk almayan, topluma faydalı olma düşüncesi olmayan madden ve manen zayıf bireyler yetişmektedir.

- Bazı veliler kendi çocukluğunda yaşayamadığı başarı hazlarının rüzgârına kapılıp, “Çocuğum yeter ki başarılı olsun da, sonuç ne olursa olsun.” yanılgısına düşmektedirler. Bu da öğrencilerde, başarısızlığı ve zorluklarla karşılaştığında mağlûp olmasını netice verir.
- Biz Yesevi Koleji´nde bu arızaların tamamen ortadan kalktığını iddia etmiyoruz. Ama bu arızaların öğrenci-öğretmen veli-idare işbirliği ile en aza indirilen bir kurum olduğunu düşünüyoruz. Okulumuzu bir ticarî kazanç aracı görmediğimiz için belli kıstaslara uymayan, belli bir başarı profilinin üzerinde olmayan öğrencileri kaydetmiyoruz. 9. sınıfın sonunda belli bir çalışma disiplinine ulaşmayan öğrenciye, boş yere masraf edilmemesi için başka bir okul öneriyoruz. Bu nedenle nasıl olsa bir özel okulu bitirir bir diploma her halükârda alırım düşüncesi olanlara kesinlikle Yesevi Koleji´ni önermiyoruz.
- Tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin sonunda pişman olmayacakları isabetli kararlar vermeleri dileğiyle…

Özkan AKMAN
Özel Yesevi Koleji Müdürü

2007-2008 ÖĞRETİM YILI KULÜPLER
Niçin Kulüp? Kulüp çalışmaları öğrencilerin; yeteneklerini, ilgilerini ortaya çıkarma ve bunları geliştirme ile beraber özgüvenlerini geliştirme, sorumluluk alma, paylaşma ve sosyalleşmelerini sağlama gibi becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Bu yüzden okul olarak kulüplere ayrı bir önem veriyoruz.
- Çağdaş bir okulun; iyi bir eğitiminin yanı sıra sosyal etkinlikler yoluyla oluşacağının bilincinde olarak, okulumuz birçok etkinliğe önderlik etmektedir. Öğrencilerin katılımıyla oluşturulan kulüplerdeki sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler okulumuz tarafından desteklenmektedir. Her kulüpte bir öğretmenimizin görev almasına gayret edilmiştir.
- Öğrencilerden gelen istekler doğrultusunda değişik alanlarda yeni öğrenci kulüpleri kurulmuş ve kurulmaya da devam etmektedir.
- Halen 23 kulüple, öğrencilerimizin değişik kabiliyet ve başarılarının önünü açmakta ve onları geleceğe hazırlamaktayız.
Halk Oyunları Kulübü
Halk Oyunları Kulübünün amacı yöresel halk oyunlarımızı tanımak ve öğrenmek, okulumuzu ulusal yarışmalarda ve kültürel faaliyetlerde temsil etmektir .
Kitap Kurtları Kulübü
Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmayı, okuduklarını anlamayı ve anlatmayı amaçlamıştır.
Ahşap Boyama ve İplik Çalışma Kulübü
Öğrencilerimize ahşap boyama teknikleri ve iplik çalışması gibi konularda eğitim vermeyi amaç edinmiştir.
Bağlama Kulübü
Türk kültürünün en büyük miraslarından olan bağlama öğretilmekte ve öğrencilere öğrendiklerini sunma imkanı sağlanmaktadır.
Basketbol Kulübü
Basketbol Kulübü okulumuzda basketbolu seven öğrencilere profesyonel çalıştırıcılarla basketbol tekniklerini öğretmeyi okulumuzu turnuvalarda temsil etmeyi amaçlamıştır.
Bedminton Kulübü
Bu kulübün amacı, ülkemiz genelinde yeni tanınmaya başlayan bedmintonu öğrencilerimize öğretmek ve yarışmalarda okulumuzu temsil etmek.
Damaktadı Kulübü
Her hafta yeni bir tad. Pastalar, börekler, yemekler...
İşin uzmanından kolay ve pratik bilgiler.
Drama Kulübü
Drama konusunda eğitim ve çalışma faaliyetleri yapılmaktadır. Ayrıca bu çalışmalar okulumuzda sergilenmektedir.
Ebru ve Takı Tasarım Kulübü
Geleneksel sanatlarımızdan ebru ve takı tasarımı hakkında tüm bilinmesi gerekenler uygulamalı olarak anlatılmaktadır.
İngilizce Kulübü
Yabancı dil konusunda ilgili ve meraklı öğrencilere ders saatlerine ilave olarak eğitim faaliyetleri yapılmaktadır.
Kort Tenisi Kulübü
Okulumuz tenis kortunda Kort tenisine ilgi duyan öğrencilere özel hocalar tarafından kort tenisinin teknikleri öğretilmektedir.
Masa Tenisi Kulübü
Masa tenisinde iddialı olan okulumuz, hocalarıyla tekniklerini geliştirip, yarışmalarda almayı hedeflemektedir.
Olimpiyat Kulübü
Olimyatlardaki başarısıyla ilimizi Türkiye´de ve Dünya´da başarıyla temsil eden okulumuz, öğrencilerini bu yılda yarışmalara hazırlanmaktır.
Ney Kulübü
Tasavvuf Musikisinin sihirli sesi ve değişmez enstrümanı Ney, okulumuz Almanca öğretmeni Hikmet Kaya Bey tarafından öğretilmektedir.
Olumlu Bakış Kulübü
Hayata olumlu bakmak isteyenleri, bakış açısını değiştirmek isteyenlerin kulubü...
ÖSS´ye Hazırlık Kulübü
Üniversite sınavına kilitlenmiş ama ÖSS konusunda eksiği olanların kendilerini tamamlama adına çok büyük bir fırsat ...
Resim Kulübü
İşte bir yetenek kulübü. Resim yeteneği olanlar için işin uzmanından dersler. Resim tekniklerini uygulamalı öğrenmek ve tabi ki yılsonunda sergi...
Tarih Kulübü
Tarih Kulübü bu yıl öğrencilerimize Osmanlıca kursu vermeyi ve tarihle ilgili güncel kitaplar takip edip, tarihi mekanları ziyaret etmeyi amaçlamaktadır.
Teakvando Kulübü
Öğrencilerimize Akli ve ruhi beceriye dayanan,bedeni ve ruhi gelişimi sağlayan ve her yaştaki insana hitap eden bir ahlak sporu olan Taekwondoyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bu klüp kurulmuştur.
Tiyatro Kulübü
Uzman öğreticilerle yapılan çalışmalarla bir çok tarihsel olay başarıyla temsil edilmiş, öğrencilerimize yeteneklerini sunma imkanı sağlanmıştır.
Voleybol Kulübü
Öğrencilerimize Voleybolun teknikleri öğretilmekte ve yarışmalara hazırlamakdır.
Yayınlar ve İletişim Kulübü
Yazma konusunda ilgili ve meraklı öğrencilerimizle okul gazetesi çıkarmak, düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmalarına katılmak bu başlıca faaliyetlerdir.
kulpgrafik
Grafik ve Web Tasarım Kulübü
Web Tasarımı, grafik, çizim, afiş-broşür hazırlama gibi konularda eğitim ve uygulamalı çalışmalar yapılacaktır. Bu çalışmaları sergilemek kulübün amaçlarındandır.
İLETİŞİM
Zeybek Mahallesi 4. Cadde No:6 AYDIN
Tel.:0(256)219 33 06 - 09 Faks:0(256)219 26 60

yesevikoleji@yesevikoleji.com

Benzer Konular

11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular
11 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
13 Eylül 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
11 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular