Arama

Gaziantep Okulları

Güncelleme: 7 Şubat 2017 Gösterim: 8.434 Cevap: 3
BYAYD SPEOPLE - avatarı
BYAYD SPEOPLE
Ziyaretçi
5 Mayıs 2008       Mesaj #1
BYAYD SPEOPLE - avatarı
Ziyaretçi

GaziAntep Üniversitesi...


Gaziantep`te yüksek öğretim 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi`ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında ise üniversite tüzel kişiliğini kazanmıştır.
Sponsorlu Bağlantılar

Kuruluşundan bu yana dengeli bir şekilde gelişmesini sürdüren Gaziantep Üniversitesi, çevre il (Kilis) ve ilçelere (Nizip,Oğuzeli) yayılarak 7 Fakülte, 4 Yüksekokul, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü ve 7 Meslek Yüksekokulundan oluşan bir bölge üniversitesi haline gelmiştir. Bağlı birimlere ilave olarak, Adıyaman Mesleki Teknik Eğitim Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu`nun ayrıca Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ve Oğuzeli`nde birer Meslek Yüksekokulu`nun kurulması çalışmaları sürmektedir. Tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenci alınan bölüm ve program sayısı 2002 yılında toplam 104 olmuştur. Mevcut öğretim elemanı sayısı 763 olup, 2002 yılı itibariyle yaklaşık 11.000 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde, Fen Edebiyat Fakültesinin ise İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü`nde öğrenim dili İngilizce olup, bu iki birimin yanı sıra Tıp Fakültesi ve Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulunda zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı okutulmaktadır.

Üniversitemiz, öğrencilerine ve tüm akademik personele sunduğu gelişmiş kütüphane imkanları, modern araştırma laboratuarları ve bilgi-işlem alt yapısı ile her türlü araştırma ve geliştirme faaliyetlerini en üst düzeyde desteklemektedir.

Bilimsel yayın sıralamasında Gaziantep Üniversitesi Türkiye`nin vakıf üniversiteleri dahil olmak üzere tüm üniversiteleri arasında 10., devlet üniversiteleri arasında ise 5. sırada olup Türkiye`nin en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Sosyal ve kültürel faaliyetler, artan bir hızla devam etmektedir. Öğrenci toplulukları çeşitli etkinliklerle sosyal ve kültürel faaliyetlere önemli ölçüde katkıda bulunmakta olup, ülkemizi ilgilendiren ekonomik, siyasi ve uluslararası konularda tanınmış simaların katıldığı birçok bilimsel toplantı düzenlenmektedir.

Öğrencilerimize başarı ve hizmet burslarına ilaveten, üniversitemizi geliştirme vakfının verdiği burslar ile destek verilmekte olup, fakir öğrencilerimize ayrıca yemek yardımı yapılmaktadır. Üniversitemizde öğrencilerin barınma, beslenme ve sağlık hizmetleri en iyi şekilde sağlanmaya çalışılmaktadır.

Huzur ve güven ortamında eğitim yapılan Gaziantep Üniversitesi, aydınlık geleceğe açılan kapıda ülkemiz gençlerine en iyi sosyal ve akademik hizmeti sunmayı temel ilke edinmiştir
Son düzenleyen Safi; 7 Şubat 2017 23:54
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #2
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

Özel Sanko ilköğretim Okulu



Sponsorlu Bağlantılar
TARİHÇEMİZ
Özel Sanko Okulları' nın kurulma kararı, 8 Mart 2001 tarihinde alındı.
9 Mart 2001' de okul programının hazırlanması ve kadro oluşturulması için çok yoğun bir çalışma süreci başlatıldı.
1 Nisan 2001' de okulun yeri belirlendi, arsası temin edildi ve mimari projesi hazırlandı.
1 Mayıs 2001' de hafriyat çalışmalarına başlandı.
12 Mayıs 2001' de okul binasının temeli atıldı.
Mayıs - Ağustos 2001 döneminde hızlı bir çalışma ile bina inşaatı tamamlandı ve bahçe - çevre düzenlemeleri yapıldı. Bütün bu özverili çalışmalar sonunda 4 ay gibi kısa bir sürede okul, tüm iç donanımları, araçları ve mekanları ile eksiksiz olarak eğitim öğretime hazır hale getirildi.
10 Eylül 2001 tarihinde Özel Sanko Okulları,öğrencilerine kapılarını açtı.
2004-2005 eğitim-öğretim yılında ise Özel Sanko Okulları’na ait bir spor ve kültür merkezi yapılması kararı alındı.
11 ay gibi bir sürede tamamlanan Abdülkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi spor salonu, yüzme havuzu ve tiyatro salonuyla hizmete girdi.
Özel Sanko Okulları 2007-2008 yılında 822 öğrenci ile eğitim- öğretime devam etmektedir.

VİZYONUMUZ
Atatürk İlke ve İnkılâpları ışığında topluma lider ve model olabilecek, yeniliklere açık, demokrasiye inanan, özgüveni ve sorumluluk bilinci gelişmiş ülkesine faydalı bireyler yetiştiren bir kurum olmaktır.

MİSYONUMUZ
Yaşam boyu öğrenme felsefesi ile araştıran, yaparak-yaşayarak öğrenen, çevreye duyarlı, etkili ve doğru iletişim kurabilen, evrensel değerleri benimsemiş, farklılığın zenginlik olduğunun bilincinde, gelişmelere ayak uydurabilen; sosyal, sportif ve sanatsal becerilerini akademik başarılarıyla birleştiren bireyler yetiştirerek, onları hayata hazırlamaktır.

Son düzenleyen Safi; 7 Şubat 2017 23:55
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #3
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

TED İlköğretim Okulu



TARIHÇEMİZ
Bugün yurt yüzeyine yayılmış ve Milli Eğitim Bakanlığından sonra, eğitim ve öğretim alanında en güçlü kuruluş Türk Eğitim Derneği 'dir. Türkiye 'de, büyük işler başarmış olan her kurum gibi Türk Eğitim Derneği de Atatürk 'ün eseridir. Atatürk 'ün yurt sorunlarını çözmekteki engin görüşü ve düşünüşü eğitime büyük hizmet veren bir derneğin doğmasına neden olmuştur.

Cumhuriyetin ilk yılları pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da bir reform ve modernizasyon çalışması gerektiriyordu. Türk Eğitim Derneği böyle bir girişimde kamu ve özel kesimin çabalarını birleştiren, eğitim sisteminde reformun uygulayıcısı bir kurum olacaktı. Böylesi bir atılımda özel sektörün ve şahısların katılımının önemini Cumhurbaşkanı Kemal Atatürk 1 Kasım 1925 'de meclisin açılışında yaptığı konuşmada açıkça dile getiriyordu. Atatürk, Devletin eğitim sisteminin gelişmesi için azami çabayı gösterdiğini, özel girişimlerin de bu konuda yer almasının önemini vurguluyordu.

Atatürk 'ün eğitim alanında belirttiği bu çözüm şekli özel teşebbüsün kendi imkanları ile devlete yardımcı olmasına yol açıyor ve kısa bir süre sonra Türk Maarif Cemiyeti'nin (Türk Eğitim Derneği) kuruluş hazırlıkları başlıyordu.

İlk olarak, şimdi müze haline sokulan ve o zaman Cumhuriyet Halk Fırkası Merkezi olan eski Büyük Millet Meclisi binasında bütün Milletvekilleri, üst düzey yöneticiler ve ileri gelen işadamlarının katıldığı bir toplantı yapıldı. Türk Eğitim Derneği'nin kurucuları adını alan ve içinde bir başbakan, dokuz bakan, iki yüz iki milletvekili, Genel Kurmay Başkanı ve ikinci başkanı, iki Danıştay üyesi, on üç bakanlık Genel Müdürü, bir tüccar, bir gazeteci ve bir Dernek Genel Sekreterinin bulunduğu bu kurul, Trabzon Milletvekili Hasan Saka'nın başkanlığında, inceleme ve görüşmelere başlıyor. Sonuç olarak Atatürk 'ün direktifini en iyi şekilde gerçekleştirecek çözüm yolu olan Türk Eğitim Derneği 'nin kurulmasında birleşiliyordu. Ve böylece hazırlanmış olan Dernek Ana Tüzüğü bu kurulda madde madde görüşülerek oybirliği ile ve alkışlarla kabul edildi.

Bu suretle 31 Ocak 1928 tarihinde kurulan Türk Eğitim Derneği, eserin yaratıcısı Büyük Atatürk 'ün himayesine alınmış ve ana tüzüğümüzde yer alan "Cumhurbaşkanı, Türk Eğitim Derneği'nin yüksek koruyucusudur.", hükmü ile bu yöndeki düşüncesi kendinden sonraki Cumhurbaşkanlarımıza da iletilmiştir.

İlk adı "Türk Maarif Cemiyeti" olan Derneğin, 1934 yılında adının öztürkçeleştirilmesi kararlaştırılmış ve 1936 yılında bir süre "Türk Kültür Cemiyeti" adı kullanılmıştır. 1946 yılı haziran ayından itibaren de "Türk Eğitim Derneği" adı kabul edilmiştir.

1929 yılının Mart ayında da, beş yıldızlı ve meşaleli amblem bugünkü şekil ve renkleri ile Dernek amblemi olarak seçilmiştir.

Türk Eğitim Derneği ana Tüzüğünün ilk kabul edilen şekline göre bütün üyelerin katıldığı Genel Kurul, Genel Merkez Kurulunu ve Genel Merkez Kurulu da Yönetim Kurulu'nu seçmekte ve Dernek Genel Başkanlığı da Başbakan tarafından ifa edilmektedir. Türk Eğitim Derneği'nin ilk Genel Başkanı İsmet İnönü olmuştur.

VİZYONUMUZ
Özel TED Gaziantep İlköğretim Okulu, görev tanımında belirtilen işlevleri aşağıdaki temel ilkeler ve ana hedefler çerçevesinde gerçekleştirir.
TED Gaziantep Koleji'ndeki eğitim ve öğretim sisteminde, Cumhuriyet'in temel ilkelerine ve Atatürk Devrimlerine bağlılık esastır.
TED Gaziantep Koleji'ndeki Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, demokratik, laik ve bilimsel bir eğitim anlayışı esastır.
TED Gaziantep Koleji , insan hak ve özgürlüklerine saygılı, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış bireyler yetiştirmeyi hedefler.
TED Gaziantep Koleji , bilimsel düşünme gücüne sahip, teknolojiyi kullanmayı yaşam biçimi haline getiren bireyler yetiştirmeyi hedefler.
TED Gaziantep Koleji , öğrencilerin sosyal zekalarını geliştirebilecekleri uygun ortamı oluşturmayı hedefler.
TED Gaziantep Koleji , bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi kullanan bireyler yetiştirmeyi hedefler.
TED Gaziantep Koleji , yönetici, öğretmen ve veli dayanışmasıyla öğrencinin eğitimi ve öğretiminde sürekli gelişmeyi sağlayan bir eğitim ortamı yaratmayı amaçlar.
TED Gaziantep Koleji , araştıran, sorgulayan, akılcı, yaratıcı ve yeniliklere açık bir eğitim ve öğretim kadrosuna sahip olmak için yöneticilerin ve öğretmenlerin sürekli gelişimlerini sağlamayı hedefler.
TED Gaziantep Koleji , ana dilini sözlü ve yazılı olarak iyi kullanan, geliştiren ve koruyan bireyler yetiştirmeyi hedefler.
TED Gaziantep Koleji , ağırlıklı olarak İngilizce eğitimi ve bunun yanı sıra İspanyolca eğitimi ile öğrencilerin en az iki yabancı dili etkin bir biçimde kullanmasını hedefler. Bu sayede, evrensel gelişmeleri izleyebilmeleri ve uluslar arası düzeyde başarılı olabilmeleri için gerekli alt yapıyı oluşturmayı hedefler.
TED Gaziantep Koleji , eğitim ve öğretimde çoklu zeka kuramını temel alır ve bu doğrultuda farklı yöntem ve teknikler kullanmayı hedefler.
TED Gaziantep Koleji , bilginin kalıcılığını sağlamak için yaşayarak ve yaparak öğretme anlayışını temel alır ve bu doğrultuda bir eğitim ve öğretim ortamı oluşturmayı hedefler.
TED Gaziantep Koleji , ülke eğitimine yön verecek eğitim programı oluşturmayı ilke edinen Türk Eğitim Derneği'nin bu programı uygulayan okullarından biri olmayı hedefler.
TED Gaziantep Koleji , köklü bir kurum olan TED'in misyonunu Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısıyla bütünleştirmeyi ve bu anlamda Gaziantep'teki diğer okullara model olmayı hedefler.

MİSYONUMUZ
T.C Anayasası ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda çağdaş, laik, demokratik, bilimsel düşünmenin temellerinin atıldığı bir ortam yaratarak en iyi eğitim ve öğretim yöntem ve tekniklerini uygulayarak gelişmiş ve çağdaş ülkelerin standartlarına uygun bir okul ortamı oluşturup; özgüveni yüksek, değişime ayak uyduran, bu davranışlarını hayata geçirebilen, özgür, barışçıl, çevre ve doğa dostu, ahlâki alışkanlıklarla takım ruhunu benimsemiş bireyler yetiştirmektir. Bunun sonucunda da yetiştirilen bireylerin hem bir üst öğretim kurumuna hem de iş, meslek ve toplum hayatına hazırlanmasını sağlamayı ve düşünce yapısı gelişmiş aydın bireyler yetiştirmeyi ilke edinir.
Son düzenleyen Safi; 7 Şubat 2017 23:56
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
19 Eylül 2008       Mesaj #4
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

Gap Görme Engelliler İlköğretim Okulu


OKULUN TARIHÇESI
1950 yillari ve öncesinde Güneydogu Anadolu Bölgesinde yaygin olarak görülen Trahom ve Çiçek hastaliginin egitim ve ögretim çagina gelmis olan, bir çok çocugu sakat birakmasi her geçen gün göremeyen sakat insan sayisinin artisina neden olmustur. Bu durum bölgede bir körler okulunun açilmasini gerekli kilmistir. Gaziantep'in bölgede; merkezi bir il olusu okulun burada açilmasini gerçeklestirmistir. Açilisinda Mithat ENÇ hoca büyük gayret göstermistir.

Gaziantep körler okulu ilkokul olarak 1954-1955 ögretim yilinda açilmistir. Okulun ilk açildigi bina istasyon caddesi üzerinde mülkiyeti Gaziantepli tekstil sanayici ve eski milletvekili Cemil ALEVLI'ye ait, simdiki Veliç ishaninin bulundugu yerdeki üç katli kargir binadir. Bu bina kiralanarak Gaziantep Körler Okulu açilmistir. Türkiye'de açilan körler okullarinin ikincisidir.
Kiralik bina zamanla ihtiyaca cevap vermeyince yeni bina yapilmasi için tesebbüs edilmis simdiki binanin yeri arsa olarak seçildikten sonra insaatina baslanmistir. Okulun arsasi 10000 metre kare olup, 2000 metre karesine bina yapilmis, 8000 metre kareside bahçe olarak birakilmistir.

Halen egitim-ögretim sürdürülen bu bina 25/05/1965 tarihinde hizmete girmistir. 1968-1969 yilina kadar ilkokul olarak devam eden bu binaya 1968-1969 ögretim yilinda ortaokulda açilmistir. Okulun bahçesinde bulunan atölyeler binasi da 1977 yilinda okulun hizmetine sunulmustur.
Gaziantep'in bölgede; merkezi bir il olusu okulun burada açilmasini gerçeklestirmistir. Açilisinda Mithat ENÇ hoca büyük gayret göstermistir.
KARSIYAKA HÜRRIYET MAH. OKULLAR ARASI SOK. NO:1 SEHITKAMIL - GAZIANTEP
TEL:0 342 - 323 01 24 & 323 01 35
Son düzenleyen Safi; 7 Şubat 2017 23:59

Benzer Konular

15 Temmuz 2009 / Misafir Türkiye Coğrafyası
11 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular
17 Ekim 2013 / GÜLGECELER Sağlıklı Yaşam
24 Kasım 2015 / Misafir Taslak Konular