Arama

Antalya - Alanya - Ümit Altay And.Otelcilik ve Turizm Mes.L.

Güncelleme: 19 Eylül 2008 Gösterim: 8.273 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
19 Eylül 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
TARİHÇE

Sponsorlu Bağlantılar

Okulumuz, hayırsever Sayın Nihat ALTAY'ın elim bir trafik kazasında hayatını yitiren oğlu Ümit ALTAY adına ilçemiz Konaklı kasabasında bulunan 5000 M2 arsa üzerine inşa edilmiş ve 1989-1990 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılmıştır. Okulumuz 12 derslik olarak projelendirilmiş olup, binanın otelcilik ve turizm eğitimine imkan sağlayacak düzenlemeler ve tadilatlar yapılarak uygulama atölyeleri oluşturulmuştur. İhtiyaca binaen 1991 yılında okul bahçesinde yapılmak üzere 200 yataklı öğrenci pansiyonu yapımı inşaat ihalesi yapılmış ancak okulun uygulama oteli birimi ihtiyacı nedeniyle inşaat uygulama oteli olarak yeniden projelendirilmiştir. Uygulama otelinin yapımı 1999 yılında bitirilmiş ve 01.04.2002 yılında tefrişi tamamlanarak hizmete açılmıştır.

Okulumuz ilk mezunlarını 1992-1993 eğitim-öğretim yılında vermiş olup, bugüne kadar vermiş olduğu toplam mezun öğrenci sayısı 466'dır.okulumuzda yıllar itibariyle çok başarılı eğitim-öğretim ve sosyal etkinlik çalışmaları yapılmış olup, bu başarılı çalışmalar devam etmektedir
VİZYONUMUZ
İstiyoruz ki... Öğrencilerimiz;meslek hayatı,üniversite hayatı ve sosyal hayatında okulumuzdan mezun olmanın gururunu yaşasın.
Sektörde;belgesiz,vasıfsız eleman ve iş yeri kalmasın.
Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin.
Veliler,eğitimin bir parçası olduklarını bilsinler.
MİSYONUMUZ
Biz; Üretim ve hizmet sektörüne, alanında iyi yetişmiş, insan ilişkilerine duyarlı,iki yabancı dil bilen,üstün nitelikli ara eleman yetiştirmek; öğrencilerimizi hem mesleğe hemde üniversiteye hazırlamak ve sektörün mezunlarımıza olan talebini artırmak için varız.
BÖLÜMLERHizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan turizm sektörünün; Yiyecek İçecek Hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Eğlence Hizmetleri alanlarında sektörde görev alacak veya kendi başına iş yapabilecek, yabancı dil bilir nitelikli elemanları yetiştiren, ilköğretim üzerine 4 yıl eğitim veren okullardandır.Ümit Altay Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde, Türk Millî Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak; öğrencilere ortaöğretim seviyesinde asgari ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplumun sorunlarını tanıtmak, çözüm yolları aramak ve yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak bilincini ve gücünü kazandırma amacına yönelik, meslekî ve teknik alanlarda mesleki formasyon kazandıran, öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda hayata, iş alanlarına ve yükseköğretime hazırlayan programlar uygulanmaktadır.Uygulanan programlar ile öğrencilere, alanı ve mesleği ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, yeniliğe ve değişime uyum sağlayabilen, çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için girişimlerde bulunabilen, yaratıcı, gelişime ve eleştiriye açık ve meslekî yeterliklere sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmiştir.
OKULUMUZDA UYGULANAN ALAN VE DALLAR
ALANLAR DALLAR
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ Mutfak, Servis,Bar,Pastacılık,
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ÖnBüro,Kat Hizmetleri, EĞLENCE HİZMETLERİ Animatörlük, Çocuk Animatörlüğü Okulumuzda 9. sınıf tüm genel, meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında olduğu gibi ortaktır. 9. sınıfın sonunda öğrenci ilgi duyduğu alanı belirler ve 10. sınıfta bu alanda eğitim-öğretime başlar. Alanda yer alan tüm dallara yönelik ortak yeterlikleri kazandıran dersler ağırlıklı olarak 10. ve 11. sınıfta verilmektedir. 12. sınıfta diplomaya götüren meslekî yeterlikleri içeren dersler yer almaktadır. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde öğrenim gören öğrenciler, sektörün özelliği doğrultusunda; her yıl turizm bakımından hareketsiz olan Ekim-Mart ayları arasındaki altı aylık sürede okulda eğitim görürlerken; turizm mevsimi ile birlikte, Nisan-Eylül ayları arasındaki ikinci altı aylık dönemde turizm işletmelerinde uygulamalı eğitim görmektedirler.
KÜLTÜRÜMÜZ
Sosyal dayanışma kolu olarak; hastalanan, ameliyat olan, evlenen, çocuk sahibi olan ve okuldan ayrılan personel ve gerekli görülen öğrenciler için hediye fonu oluşturulur.
Velilerle; öğrencileri, öğretmenleri ve yöre halkını kaynaştırmak,öğrencilerin yeteneklerini sergiliyebilmek amacıyla, her yıl 1. ve2. dönem yıl sonu gösterileri, kültürel bir faaliyet ve sosyal etkinlik olarak gerçekleştirilir. Şiir ve müzik geceleri düzenlenerek, edebiyatımıza damgasını vurmuş değerli şahsiyetleri tanımaları ve türk şiirini, türk müziğini ve müziğin evrenselliğini kavramaları sağlanır. Duvar panoları düzenlenerek çeşitli konularda, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılır. Öğrencilerin ilgi alanları kapsamında, konular tespit edilerek, münazaralar düzenlenir, düşüncelerini ifade etmelerine imkan tanınır. Bilgi yarışmaları düzenlenir, öğrencilerin bilgilerini ve deneyimlerini ölçmeleri ve hedef belirleme konusundaki kararları netleştirmeye çalışılır. Belirli günler ve haftalar kapsamında anma ve kutlama günleri düzenlenir, velilerde davet edilere bu anlar paylaşılır. Bu etkinliklerde dramatize çalışmalarıyla öğrenciler ön plana çıkarılır. Yıl sonunda mezun öğrenciler için “mezuniyet balosu” düzenlenir. Okulumuzda;her yıl mart ayı içerisinde öğretmen, öğrenci ve veli dayanışması için “Okul Çayı”düzenlenir. Öğrencilerimizin; kültürlerini geliştirmeleri için, her yıl Nisan ayının 2. haftası il dışına “Okul Gezisi”düzenlenir. Hazırlık sınıflarına yönelik; her yıl Haziran ayının 1.haftasında, Beşkonak yöresine “Piknik ve Rafting Gezisi” tertiplenir. Spor aktiviteleri olarak her yıl sınıflar arası Voleybol, Masa Tenisi ve Futbol turnuvaları düzenlenir.
İLKELERİMİZ
İnanıyoruz ki...
Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir. Biz hepimiz; öğrencilerimizin, gelişen ve değişen teknolejiye uygun yetişmelerini sağlamak ve başarılarını artırmak için,karşılıklı olarak sorumluluk alır ve büyük bir özveri ile çalışırız. Değişimin mükemmele ulaşmak için gerekli olduğu inancı ile ve geçmişimiz ile bağlantı kurarak kendimizi sürekli yenileriz. Okulumuzda herkes, insan ilişkilerine duyarlı, birbirine saygılı, gelişmeye açık ve sorumluluklarınınbilincindedir.


Tel: 0 (242) 565 25 00-5652501 Faks: 0 (242) 565 20 98 E-Posta:215596@meb.gov.tr - umitaltay@hotmail.com


Benzer Konular

24 Ağustos 2012 / nurbanu Soru-Cevap
8 Ekim 2016 / the encrypted Türkiye Coğrafyası