Arama

İlköğretim Haftası

Güncelleme: 1 Nisan 2010 Gösterim: 4.460 Cevap: 0
sinan77 - avatarı
sinan77
Ziyaretçi
28 Mart 2010       Mesaj #1
sinan77 - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  ilkogretim-haftasi.jpg
Gösterim: 583
Boyut:  120.4 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda İlköğretim Haftası olarak kutlanır. Genel olarak bu hafta, Milli Eğitim Bakanı'nın radyo, televizyon konuşması ile açılır.

İlköğretim Haftası'nın amacı okulun önemini ve okumanın gerekliliğini anlatmak, topluma yaymaktır. Velileriyle birlikte okulun kapısından ilk adımını atan çocuklara sevgi ile yaklaşmakla başlayan eğitim, o çocuklara okulu sevdirmek, okumayı özendirmek ve ailesine ve ülkemize faydalı bir birey olma bilincini vermeyi amaç edinerek devam eder.

İlköğretim Haftası'nda, okullarda törenler düzenlenir. Törenlerde konuşan okul müdürü ve öğretmenler; eğitimin ve öğretimin değerini, yararlarını açıklarlar. Okuma - yazma bilmenin önemi üzerinde dururlar. Gerçekten, birey olarak başarılı olmak için en başta okumayı ve yazmayı öğrenmek zorunda olduğumuz ve okuma yazma bilmeyen bir kişinin bilgili olmasının mümkün olamayacağı vurgulanır.

İlköğretim Haftası'nda, Atatürk'ün öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için bilginin önemi üzerinde durulur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır. İlköğretim Haftası; bu gerçeklerin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma - yazma öğrenmenin kişiye, topluma sağladığı yararların anlatıldığı bir haftadır.

İlköğretim Anayasamıza göre parasız ve zorunludur. Anne, baba ve çevremizden öğrenmediğimiz birçok bilgi ve güzel davranışları da okulda öğreniriz. Okula devam edenler, okul sıralarında okuma ve yazmayı öğrenirler. Daha önce sadece ilkokulu kapsayan ilköğretim uygulaması son yıllarda yapılan çalışmalar ile ortaokulu da bünyesine almıştır. Böylece yasal olarak ilköğretim 8 yıla çıkmıştır.

Okul yöneticileri ve öğretmenler tüm çabalarıyla okulu, öğrencilerin ikinci yuvası yapma özlemiyle çırpınırlar. Okul yöneticileri, Okul Aile Birliği ile sıkı işbirliğiyle bulunarak öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarına yardımcı olurlar. Okul Aile Birliği ve okul çevresindeki sivil toplum kuruluşlarınnın da katkıları sağlanarak. "İlköğretim Haftası" kutlanmalı ve halkın etkinliklere katılması amaç edinilmelidir. Çağdaş bilgi ve teknikle donatılan öğrenciler akılcı, bilimsel, laik, demokratik, Atatürk milliyetçisi, modern, saygı ve sevgi temelinde disiplinli bir ilköğretim amaç ve görev edinilmelidir.


Eğitimle ilgili birkaç özlü söz:
  • Eğitim, çocuğa bilmediğini öğretmek değildir. Çocuğa yaşamasını öğretmektir. (W.Livingston)
  • Bir yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek. On yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik. Yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan eğit. (Kuan-Tzu)
  • Bilimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. (Hacı Bektaş Veli)
  • Eğitimsiz insan, ruhsuz bedene benzer. Milletimizi gerçek saadete ulaştıracak irfan ordusudur. Bilgisiz insan, meyvesiz ağaca benzer. En önemli ve verimli vazifelerimiz Milli Eğitim işleridir. Milli Eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Milli eğitim programımızın temel taşı cahilliğin yok edilmesidir.

Son düzenleyen Daisy-BT; 1 Nisan 2010 00:27

Benzer Konular

5 Mayıs 2008 / KENCISii Taslak Konular
1 Mart 2012 / dayanılmaz Soru-Cevap