Arama

2010 KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Soru ve Cevapları

Güncelleme: 1 Kasım 2010 Gösterim: 4.204 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Kasım 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
2010 KPSS Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları - 2010 ÖSYM

Sponsorlu Bağlantılar
2010 KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı soruları ve cevapları açıklandı.

2010 yılının KPSS ve dolayısıyla ÖSYM açısından pek de iyi geçtiği söylenemez. Temmuz ayında gerçekleştirilen ilk sınav sonrası, yüzlerce birincinin çıkması üzerine sınavda kopya iddiaları gündeme geldi ve araştırmalar sonucunda Eğitim Bilimleri sınavının tekrarına karar verildi.

31 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilen 2. sınavın da soru ve cevapları açıklandı. 120 sorudan oluşan sınavda adaylara toplam, 150 dakikalık süre verildi. Geçen sınavda yaşananlardan ötürü, bu sınavda yaşanan yoğun güvenlik önlemleri ise dikkat çekti. Adayların kalem, silgi, açacak, su ve şeker gibi ihtiyaçları ÖSYM tarafından karşılandı.

2010 KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı sonrası ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklama ise şu şekilde oldu;

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavının iptal edilen kısmı olan KPSS-Eğitim Bilimleri sınavı 31 Ekim 2010 Pazar günü 81 il ve Lefkoşa’da 290 binden fazla adayın katılımı ile tekrarlanmıştır.
ÖSYM tarafından 5 Ekim 2010 tarihinde ve sonrasında kamuoyuna duyurulan sınav güvenlik tedbirleri bu sınavda da başarı ile uygulanmıştır.

Ülkemizde sosyal barış ve adalet duygusunu zedeleme boyutunda olan bir sahtecilik nedeniyle çoğunluğu teşkil eden dürüst adaylarımızın yaşadıkları sıkıntılardan büyük üzüntü duyuyor, hesaplanamaz manevi maliyeti yanında, toplam maddi maliyeti yaklaşık 8 Milyon TL’yi geçen bu sınavın tekrarlanmasına sebep olanları şiddetle kınıyoruz.
Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen alınan güvenlik tedbirlerini tam olarak uygulayan ÖSYM personeline, sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olan sınav görevlilerine, emniyet güçlerimize ve güvenlik tedbirlerine titizlikle riayet ederek sınava giren adaylara teşekkür ediyoruz.

Sınavda sorulan sorular ve cevap anahtarı linkinde verilmiştir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

24 Eylül 2012 / _Yağmur_ Eğitim Bilimleri
12 Temmuz 2012 / _Yağmur_ Eğitim Bilimleri