Arama

Gauss Yasası

Güncelleme: 9 Kasım 2016 Gösterim: 9.887 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
26 Şubat 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!

Gauss Yasası


Ad:  Gaus yasası-2.png
Gösterim: 760
Boyut:  15.7 KB
Elektromanyetizma
Sponsorlu Bağlantılar
Gauss yasası, başlıca fizik (doğabilim) ve matematiksel çözümleme alanlarında kullanılır. Elektrik bağlamında, bu yasa kapalı bir yüzeyin dışına akan elektriksel akı ile, yüzey içerisinde kalan elektriksel yük arasındaki bağıntıyı tanımlar. Elektrik ile sınırlı kalmayıp ters kare kök yasasının etkin olduğu her duruma uygulanabilir. Örneğin, yerçekimsel güçler söz konusu oldu mu, benzer biçimde yüzey içerindeki kütle ile dışa akan yerçekimsel akı arasındaki bağıntıyı tanımlar. Elektromıknatıslık kuramının tabanını oluşturan dört denklemden biridir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 9 Kasım 2016 12:43
Gerçekçi ol imkansızı iste...
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
9 Kasım 2016       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

Gauss Yasası

Ad:  Gauss Yasası.jpg
Gösterim: 800
Boyut:  41.8 KB

Elektrik akışını ve magnetik akıyı tanımlayan fizik yasalarının ortak adı. Elektrik akışına ilişkin Gauss yasası, kapalı bir yüzeyden geçen elektrik akışının bu yüzeyin çevrelediği hacimdeki toplam net elektrik yüküyle orantılı olduğunu ifade eder. Bu yasa tekil elektrik yüklerinin varlığını ve aynı işaretli yüklerin birbirini iteceğini, farklı işaretli yüklerin ise birbirini çekeceğini gösterir.
Sponsorlu Bağlantılar

Magnetik akıya ilişkin Gauss yasası, kapalı bir yüzeyden geçen magnetik akının sıfır olduğunu ifade eder. Bu yasa tekil magnetik kutupların (monopol) var olamayacağı anlamına gelir.

Bu iki yasanın matematiksel ifadesi, değişen bir elektrik alanının magnetik etkisine ilişkin Ampere yasası ve değişen bir magnetik alanın elektriksel etkisine ilişkin Fara- day indükleme yasası, birleşik elektromag- netizma kuramının temeli olan ve Maxwell denklemleri ( * ) olarak bilinen denklem takımını oluşturur.

MsXLabs.org & Ana Britannica

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

1 Ağustos 2012 / Efulim Kimya
11 Ağustos 2012 / asla_asla_deme Kimya
18 Mayıs 2012 / ThinkerBeLL Fizik
21 Şubat 2010 / _KleopatrA_ Matematik