Arama

Diyamanyetiklik (Diyamanyetizm)

Güncelleme: 22 Haziran 2011 Gösterim: 4.477 Cevap: 1
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
22 Haziran 2011       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Diyamanyetik
Sponsorlu Bağlantılar

Diyamanyetiklik, manyetik ters yönelmesi olarak ifade edilebilir. Manyetik alan yayılım frekansına göre moleküler çapta ters yönlenme eğilimi gösterirler. Bir mıknatısa yaklaştırıldığında kuzey kutbu gören maddenin yakın tarafı kuzey kutbu olarak yönelecektir İtkisel bir yapı oluşmasına sebep olan bu maddeler yeni bir fenomendir. Su, bu yapıya sahip maddelerden biridir.

Tarihi

1778 de S. J. Bergman, Bizmut ve Antimon ile yaptığı deneylerde manyetik alanları ittiğini görmüştür. Terim olarak ilk isimlendirme Michael Faraday tarafından Eylül 1845 de yapılmıştır. Bütün maddelerin, manyetik alanla karşılaştığında belirli bir diamanyetik etkiye sahip olduğunu keşfetmiştir.

Bazı malzemelerin diamanyetik özellikleri

Manyetik etkiyle karşılaşan bütün malzemelerin belirli bir diamanyetik tepkisi mevcuttur.

Suyun diyamanyetik etkisi kullanılarak denizaltılarda mekanik olmayan itme motorları yapılmış ve sessiz, hızlı olması sağlanmıştır.


Bazı malzemelerin Diyamanyetiklikleri

Bizmut: -16.6
Karbon (Elmas):
-2.1
Karbon (Grafit)
: -1.6
Bakır:
-1.0
Kurşun
: -1.8
Civa:
-2.9
Gümüş
: -2.6 Su -0.91

Pirolitik karbon anti yerçekimi
Ad:  471px-Diamagnetic_graphite_levitation.jpg
Gösterim: 517
Boyut:  52.5 KB

Pirolitik karbon manyetik uçuş
Ad:  Diamagnetimus_pyrolytischer_graphit.gif
Gösterim: 642
Boyut:  447.8 KB


Vikipedi


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
22 Haziran 2011       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Diyamanyetizm
Sponsorlu Bağlantılar

Manyetik geçirgenliği boşluğundakinden daha az olan maddelerin, içinde bulundukları manyetik alanın ters yönünde mıknatıslanmaları.

Buna, çekirdek çevresindeki elektronların hareketi neden olur. Orbital elektronları, tıpkı bir iletken telden geçen elektrik akımı gibi, manyetik bir alana yol açarlar. Dışsal bir manyetik alanla karşılaşan elektronlar, Lenz Yasası uyarınca, yörüngelerini ve hızlarını değiştirerek, uygulanan alana karşı koyacak bir manyetik alan yaratırlar. Diyamanyetik maddeler, içine konuldukları manyetik alanın akı çizgilerini seyrekleştirir ve düzgün olmayan bir alan içinde de, alanın zayıf bölgesine gitmeye çalışırlar. Düzgün bir manyetik alana konulan diyamanyetik çubuk, uzun eksenini, akı çizgilerine dik düşürmeye çalışır.

MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi