Arama

Issız Ada ve 3 Şey

Güncelleme: 20 Mart 2016 Gösterim: 58.879 Cevap: 544
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Oyunumuz başlığından da anlaşılacağı üzere, ıssız bir adaya düştünüz ve yanınızda olmasını istediğiniz o 3 şey hakkında..
Ama önce hikayesini bilmekte fayda var diyor ve anlatıyorum. Oldukça ilginç, ama asıl ilginç yani bunun gerçek olması.
Sponsorlu Bağlantılar
İşte öykümüz..
“Issız ada-Üç şey” Sorusu nereden gelir?
Yıl 1835, Charles ıssız bir adaya düşer. Yanına da üç şey alır. Gariptir ki Charles‘ın bu eylemi, herhangi bir yerde sorulabilen ve yanıtı merakla beklenen bir soru kalıbına dönüşmüştür:
Issız bir adaya düşecek olsan, yanına alacağın üç şey ne olurdu?
Peki, Charles kimdir?
Düştüğü ıssız ada neresidir?
Yanına aldığı üç şey nedir?
Charles 1809 yılında İngiltere’de doğmuştur. Annesinin soyu çömlek endüstrisinin krallığı yani “toprak”tan, babasının soyuysa doktor ve şairlerden yani “beden ve ruhsal dünya”dan gelir. Sonuç olarak elimizde şöyle bir genetik hazine vardır: “Toprak, Beden ve Ruh”. Bunlar zaman içinde birbirlerinin içine geçecek, karışacaktır.
Charles-Issız Ada-Üç Şey
Charles lise yıllarında çok vasattır, yani o zamanın “eğitim-öğretim:ölçme-değerlendirme” sisteminde yeri yoktur. Baba mesleği olduğundan o da doktor olabileceğini düşünür ve tıp öğrenimi için üniversiteye gider. Ama iki sene boyunca kendisini tıp alanına yoğunlaştıramamış ve burada da çok başarısız olmuştur. Babası oğlunu yanına çağırır ve okulu bırakması için onu ikna etmeye çalışır. Bu çabası sonuç verir, Charles tıp fakültesinden ayrılır ve tüm zamanların seçkin eğitim kurumlarından Cambridge Üniversitesi’nde teoloji öğrenimine başlar. Babası onun içindeki renkli düşünceleri fark eder ve ailesinin ismini daha yüksek bir statüye taşıması için din eğitimi için destekler. Charles bu şekilde dedesi Sir Erasmus gibi ses getirecek çalışmalar yapabilecek ve soyadlarını evrene kazıyacaktır.
Charles din eğitimine devam ederken, içindeki farklı renkleri sergilemeyi sürdürür. Ve işte o an genetiği bir kez daha tekerrür eder, içinde kendisini “Toprak”a çeken bir şeyler vardır. Çeşitli böcekleri topraktan toplamaya başlar, koleksiyon haline getirir. Bu koleksiyonu bilim dünyasının beğenisini toplar. Gün geçtikçe özüne yani “Toprak”a bağlanmaya başlar. Jeoloji ve botanik derslerine girer. Bir maddeci topluluğa üye olur ve tartışmalara katılır. Bu topluluğun desteğiyle bir yolculuğa çıkar. Ve işte bu yolculuğunda, o şimdinin meşhur “ıssız adası”na yolu düşer. Aslında ıssız bir ada değil, ıssız bir takımadadır, Galapagos Adaları. Güney Amerika kıtasının 1000km batısında yer alan Ekvator’a bağlı bu takımada; 14 büyük, 8 küçük ve 40 minik ada topluluğundan oluşur. Issızdır gerçekten, Charles‘ın aradığı yer burasıdır; insanlardan uzak, kaplumbağalar, kuşlarla dolu börtü-böcekle biçilmiş bir kaftandır sanki. Charles yol boyunca topladığı fosiller ve çevresindeki doğal ortamla birlikte düşünmeye başlar. Uzun uzun düşünmelidir. Çünkü geriye döndüğünde, ailesinin soyadı ve dedesinin çalışmaları artık bir sonuç için onu bekliyor olacaktır.
20 yıl boyunca kapalı kapılar arkasında kalacaktır bu gezisinin sonuçları. Çeşitli guruplarla olan ilişkilerini sürdürecek ve düşündüklerini yavaş yavaş paylaşacaktır. Düşünceleri tek yöndedir. O kalıcı bir fikrin savunucusu olmalıdır, bunun için ortam çok önceden hazırlanmıştır. Yani değer verilen, gözlerde büyüyen, akıllara kazınmaya çalışılan her fikirde olduğu gibi Charles‘ın bu çalışması da çeşitli gurup etkinlikleriyle alt yapılanacak, üst yapısıysa çıkar politikaları için kullanılacaktır. Charles din adamıdır, yani ”Ruh”u iyi bilir. Bu 20 yıl boyunca insanları inceleyecek ve onların “Ruh”a olan bakışlarını da gözlemleyip, bu takım çalışmasını artık bir kitapla sonlandıracaktır. Evet, ilk kez, ıssız bir adadan yanına “3 şey” alan kişi “On The Origin of Species by Means of Natural Selection or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life (Türlerin Kökeni) kitabının yazarı Charles Darwin‘dir.
Charles Darwin‘in bu “üç şey”i hiçbir zaman açıklanmamıştır. Ama evrenin zihninde sağlam bir soru olarak kalmıştır.
Erhan Erdoğan
Şimdi oyunumuza geçiyoruz:
Issız bir adaya düştünüz ve yanınıza alacağınız o 3 şey ne olurdu?
Hadi yaratıcılığınızı konuşturun Msn Happy

the encrypted - avatarı
the encrypted
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #2
the encrypted - avatarı
Ziyaretçi
sevgilim, köpeğim ve rakıMsn Grin
Sponsorlu Bağlantılar
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
19 Nisan 2007       Mesaj #3
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
at-avrat-silah...
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...
damla1995 - avatarı
damla1995
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #4
damla1995 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
BuGS_BuNNY adlı kullanıcıdan alıntı

at-avrat-silah...

Msn Grin Msn Grin hehehe

kibrit,telefon,yeemek
*TeoDora* - avatarı
*TeoDora*
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #5
*TeoDora* - avatarı
Ziyaretçi
Bir bayan ıssız adaya düşerse muhakkak yanına bi erkek almalıdırMsn Grin yoksaa korkarımki goriller eşlik edecektirMsn Grin

1-Güçlü kuvvetli atletik bi erkekMsn Happy
2-tv ve dvd
3-tabiikide konserve yiyecekler
MelancholiscH - avatarı
MelancholiscH
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #6
MelancholiscH - avatarı
Ziyaretçi
gemı
kaptan ve
tayfalarMsn Grin
SharaM - avatarı
SharaM
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #7
SharaM - avatarı
Ziyaretçi
gözde buse ben
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #8
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Sevgilimi - Cep Telefonumu - Bilgisayarimi
Asi-BeL - avatarı
Asi-BeL
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #9
Asi-BeL - avatarı
Ziyaretçi
Funda, Onur ve Bizi Hayatta tutacak kadar yiyecek..
SharaM - avatarı
SharaM
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #10
SharaM - avatarı
Ziyaretçi
laptop(interneti olcak), Sony erricson k750i cep telefonu ve de yemek+tv

Benzer Konular

30 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Genel Mesajlar
 ada su
24 Haziran 2009 / fairy_tale Üyeler Hakkında
15 Aralık 2015 / Safi X-Sözlük