Arama

Koala Resimleri

Güncelleme: 21 Kasım 2015 Gösterim: 57.078 Cevap: 39
MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #1
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
Koala (Phascolarctos cinereus)

Sponsorlu Bağlantılar

Phascolarctidae familyasından Avustralya 'da yaşayan bir memeli türü.
Koalaların, vücut tasarımları bulundukları çevrede ihtiyaçları olan kusursuz detaylara sahiptir. Örneğin kol ve pençeleri geniş gövdeli okaliptüslere kolaylıkla tırmanmalarını sağlar, ön ayaklarındaki ilk iki parmakları ise diğer üç taneden ayrıktır. Kendi elimizi düşünürsek, iki tane baş parmaklarının olduğu söylenebilir. Arka ayaklardaki baş parmaklar da diğerlerinden ayrıktır ve diğer dört parmak gibi keskin pençelere sahip değildir. Diğer parmaklardan farklı olan bu baş parmaklar daha küçük dallara tutunmayı sağlar.
Pençeleri ağaçların yumuşak ve düzgün gövdelerine çengel gibi saplanabilen koalaların, dört ayağı da, tıpkı bizim bir sopayı kavramamız gibi ağaç dallarını rahatlıkla kavrayabilir ve dallara sarılarak koalanın tırmanmasını sağlar. Ancak koalaların sahip oldukları özellikler bunlarla sınırlı değildir. Koalaların diğer özellikleri ise şöyledir:
Okaliptüs yaprakları yüksek miktarda lif ve çok az da protein içerir. Bu yapraklarda güçlü kokulu yağlar, fenolik bileşimler ve birçok memeli için yenilemez hatta zehirli olan siyanür niteliğinde maddeler de bulunur. Başka hayvanlar için zararlı olan bu maddeler koalanın vücudunda zehir etkisini kaybeder. Çünkü koala, çok özel bir anatomisi ve fizyolojisi olan bir sindirim sistemine sahiptir. Bu özelliği ile "Minyatür Bir Biyokimyasal Fabrika" benzetmesi yapılabilir.
Tıpkı diğer otçul memeliler gibi koala da okaliptüslerin ana maddesi olan selülozu sindiremez. Ancak bu işlemi, onun için selülozu sindirebilen ve koalanın körbağırsağında yaşayan mikro organizmalar yaparlar.
Koalanın kör bağırsağı, kalın bağırsağınaaçılır ve çok büyüktür. Öyle ki körbağırsak, bağırsağın toplam uzunluğunun yaklaşık %20'sini oluşturur. Uzunluğu 1.8 ile 2.5 metre arasındadır.
Körbağırsak koalanın sindirim sisteminin en ilginç parçasıdır. Yaprakların sindirim sisteminden geçişi burada geciktirilir. Bu gecikme sayesinde körbağırsaklardaki mikro organizmalar faaliyete geçerek selülozu koalanın faydalanacağı hale getirirler. Bu haliyle koalanın kör bağırsağı biyokimyasal bir fabrikaya benzetilebilir. Selüloz bu fabrikada işlenirken, yağlar ve zehirli niteliğe sahip kimyasallar (fenol bileşikleri) başka bir fabrikada yani karaciğerde süzülmeye uğrayarak etkisiz hale gelirler.
Bilindiği gibi koalanın tek besin kaynağı okaliptüs yapraklarıdır. Bu ise hayvanın karbonhidrat gereksinimini tümüyle mikro organizmaların selülozu sindirmesiyle karşılaması demektir. Bu durum, mikro organizmalar olmadan koalaların yaşamasının mümkün olamayacağını açıkça göstermektedir.
Ayrıca koalalar uykucu olmalarıyla karikatürlere filmlere ve dizilere konuk olan canlılar arasındadır.

wallpaper koala baby

Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:
  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Daviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.

Son düzenleyen Safi; 21 Kasım 2015 00:55 Sebep: Güncellendi.
YagmurTanesi - avatarı
YagmurTanesi
Ziyaretçi
16 Şubat 2007       Mesaj #2
YagmurTanesi - avatarı
Ziyaretçi
800px Koala Kangaroo Island

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Blue Blood; 16 Şubat 2007 19:56
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Şubat 2007       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Olimpiyatın gerçek sahibi

Avustralya'da yapılacak olan 2000 yılı Olimpiyatları'nın gerçek ev sahibi olarak koalalar gösteriliyor. Bilim adamlarının ‘‘bir doğa mucizesi’’ olarak nitelidiği koalalar, aynı zamanda bir çevre savaşının da mutlu hayvanları. Kürklerinin çok değerli olması nedeniyle aşırı avlanma sonucu, koalanın soyu, kısa süre öncesine kadar tükenmek üzereydi. Ama Avustralya hükümetinin ve halkının bilinçli çalışmaları sayesinde bugün sayıları hızla çoğalıyor. Koalaların yaşam alanları yok olmasın diye olimpiyatlar için yapılacak havaalanından bile vazgeçildi.


TÜBİTAK'ın yayımladığı ‘‘Olağandışı Yaşamlar’’ adlı kitapta koalaların yaşamı ve fizyolojisi üzerine ilginç ve şaşırtıcı bilgiler yer alıyor. Bir koala gören kişilerin ortak tepkisi, bu hayvanı canlı oyuncak bir ayıymış gibi düşünmek oluyor ve hemen evlerinde besleyip besleyemeyeceklerini soruyorlar. Ne yazık ki koala evde beslenmiyor ve asla bir ayı değil. O bir keseli hayvan. Hem de çok ilginç fizyolojik özellikleri olan bir hayvan.

Bilimsel adı ‘‘phascolarctos cinereus’’ olan koalalar, yalnızca okaliptüs ağaçlarında ve yalnızca bu ağacın yapraklarını yiyerek yaşıyor. İşin ilginç yanı, bu ağaç türünün yaprakları, başka hayvanlar için zehirleyici nitelikte.

Koala, asla yuva yapmıyor ve okaliptüs ağaçlarının tepesinde, gece gündüz tembel tembel dolaşarak ve bol bol uyuyarak yaşamını geçiriyor. Bilim adamları, soğuğa ve sıcağa karşı son derece korunaklı kürkü sayesinde, başka bir barınak ya da yuvaya ihtiyacı olmadığı görüşündeler.


Son düzenleyen Safi; 17 Kasım 2015 23:22 Sebep: Resim eklendi
the encrypted - avatarı
the encrypted
Ziyaretçi
4 Mart 2007       Mesaj #4
the encrypted - avatarı
Ziyaretçi
wallpaper koala baby
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
10 Mart 2007       Mesaj #5
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
BN14845 02Koala with Baby Phascolarctos Cinereus New South Wales Australia Posters
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
18 Mart 2007       Mesaj #6
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
26501D82G7779 RJ001 med
P.u.S.u - avatarı
P.u.S.u
Ziyaretçi
9 Nisan 2007       Mesaj #7
P.u.S.u - avatarı
Ziyaretçi
Koala
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
15 Nisan 2007       Mesaj #8
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
koala
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...
P.u.S.u - avatarı
P.u.S.u
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #9
P.u.S.u - avatarı
Ziyaretçi
kaola
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
9 Mayıs 2007       Mesaj #10
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
image200212p36

Benzer Konular

19 Haziran 2015 / Aynacan Fantezi Dünyası
13 Ağustos 2016 / ener Genel Galeri
24 Haziran 2016 / buz perisi Genel Galeri
20 Kasım 2012 / ThinkerBeLL Zooloji
11 Ağustos 2015 / Jumong Ünlülerin Fotoğrafları