Arama

Dünyanın En Pahalıları

Güncelleme: 25 Ağustos 2008 Gösterim: 13.001 Cevap: 7
galatasaraylı18 - avatarı
galatasaraylı18
Ziyaretçi
25 Şubat 2008       Mesaj #1
galatasaraylı18 - avatarı
Ziyaretçi
Dünyanın en pahalıları

Sponsorlu Bağlantılar


arsivimageaspx?picid59168

Dünyanın en pahalı kahvesinin ya da sigarasının kaç lira olduğunu biliyor musunuz? Dünyanın en değerli kadını Jennifer Lopez, dünyanın en pahalı stadyumu ise Fransa'da.


İşte dünyanın en pahalıları:

En pahalı kadın

Jennifer Lopez

Ünlü pop şarkıcısının kıvrak dansları sırasında cesurca sergilediği vücudu New Yorklu bir sigorta şirketi

tarafından 1 milyar euro'ya sigortalandı.




En pahalı sigara

Treasurer

İngiliz malı olan sigaranın bir kutusu ortalama 24 euro (38 milyon lira). Her yerde de bulunmuyor.



En pahalı şirket

General Electric

Amerikan şirketinin borsa değeri 313.18 milyar dolar.



En pahalı patates

La Bonnotte

Fransa'da yetişen ‘‘La Bonnotte'' cinsi patatesin kilosu yaklaşık 500 euro'ya (800 milyon lira) satılıyor.



En pahalı kitap

Leonardo de Vinci'nin kitabı

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates, Leonardo de Vinci'nin ‘‘Su, Dünya ve Gök Cisimleri Üzerine Araştırmalar'' isimli içinde 36 çizim bulunan ve aynaya tutularak okunabilen kitabına 24 milyon euro ödedi.



En pahalı marka

Coca-Cola

Coca-Cola'nın marka değeri 68.9 milyar dolar. Bu, şirketin toplam değerinin yüzde 60'ına tekabül ediyor.



En pahalı kahve

Kopi Luwak

Sumatra Adası'nda yetiştirilen bu kahvenin 125 gramı 75 dolara (120 milyon lira) satılıyor.



En pahalı otel

Burj el Arab

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'deki otelin en ucuz odasının geceliği 770 Euro (1.2 milyar lira), Kraliyet suiti ise 7700 euro (12 milyar lira).



En pahalı stadyum

Stade de France

Paris yakınlarındaki stadyumda Fransız takımı 1998 yılında Dünya Kupası'nı kazandı. Stadyumun inşası ise 460 milyon euro'ya malolmuştu.



En pahalı sutyen

12.5 milyon dolar

Ünlü top model Heidi kulum, New York'ta bir defilede değerli taşlarla süslü en pahalı sutyenin tanıtımını yapmıştı.



En pahalı kostüm

Astronot giysisi

9 milyon dolar (15 trilyon lira) değerinde ve dünyanın en pahalı giysisi.
EDEBALİ - avatarı
EDEBALİ
Ziyaretçi
26 Şubat 2008       Mesaj #2
EDEBALİ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

En pahalı otel

Sponsorlu Bağlantılar
Burj el Arab

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'deki otelin en ucuz odasının geceliği 770 Euro (1.2 milyar lira), Kraliyet suiti ise 7700 euro (12 milyar lira).


bilgi için teşekkürler arkadaşım ama daha ay önce falan bir gazetede okudum dünyanın en pahalı oteli cenevrede ve geceligi tam 69.500 ytl.

SultaN_ - avatarı
SultaN_
Ziyaretçi
11 Nisan 2008       Mesaj #3
SultaN_ - avatarı
Ziyaretçi
ilgincmiss...
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2008       Mesaj #4
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Dünyanın En Pahalı Seri Üretim Arabası
Bugatti Veyron 1.700.000 $

The Bugatti Veyron 16.4 dünyanın en pahalı ve en güçlü yol arabası olma özelliğine sahip. 400 km/s hızın üzerine çıkabiliyor.

2005 yılında Volkswagen AG tarafından efsanevi Bugatti markası altında üretimine başlandı.

Araba 1939 yılında Bugatti adına yarışarak Le Mans yarışlarını kazanan Pierre Veyron anısına adlandırılmış. Veyron arabasının W16 motoru var.

***
Lamborghini Reventon

Dünyaca ünlü spor otomobil markası Lamborghini tarafından üretilen süper spor otomobil modeli Reverton vergiler hariç 1.4 milyon dolarlık bir fiyata sahip olan bu özel otomobilin son üyesine zengin otomobilseverler ve koleksiyoncular büyük ilgi gösterecek. 2 milyon dolara ulaşacak bir fiyatla satışa sunulması beklenen Lamborghini Reverton’un sıra dışı tasarımında jet uçaklarından esinlenildi. 6.5 litre hacmindeki 12 silindirli motoruyla 650 beygirlik bir güce sahip olan bu süper otomobil 0’dan 100 kilometre hıza sadece 3.4 saniyede ulaşıyor. Lamborghini Reverton’un maksimum hızı ise saatte 340 kilometre.
Edd-iTöR - avatarı
Edd-iTöR
Ziyaretçi
7 Temmuz 2008       Mesaj #5
Edd-iTöR - avatarı
Ziyaretçi
biz bunları almamız için kendimizi harap etmemiz lzm
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
18 Ağustos 2008       Mesaj #6
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Gıdayı altın ve pırlantayla süslediler milyon dolarları çatal-bıçakla yediler

Dünya gıda fiyatlarının yüksekliğinden yakınırken, bazı ultra lüks restoranlar yiyecek ve içecekleri altın ve pırlanta gibi değerli taşlarla süsleyerek zengin müşterilerine milyon dolarlık faturalar çıkartıyor. Pazarlayanlar bu ultra lüks gıdalar için Orta Doğu'yu hedeflese de, on binlerce dolarlık yiyeceklere en büyük talep Amerikalılar'dan geliyor.

Pizzaya altın rendeleyenler, oda büyüklüğünde çikolata yapanlar, şişeyi süsleyip milyon dolarlara satanlar, alıcı bulmak konusunda fazla zorlanmıyor. Dünyada rekor kırmış yiyecek ve içeceklere yer verilen uzmanlaşmış bazı internet sitelerinin araştırmalarına göre bu konuda rekor 2 milyon dolarlık konyağa ait. Yiyecekler arasında en şaşırtanı ise 5 bin dolarlık hamburger.

Tatlıda rekor 25 bin dolar

DAMAK tadı söz konusu olunca tatlı içinde binlerce doları harcamayı göze alanlar çıkabiliyor:

25 bin dolara satılan "Frrozen Haute Chocolate" bu rekoru elinde bulunduruyor.

Sri Lanka'da Wine3 Restoranında satılan 'The Fortress Aquamarine' 14 bin 500 dolarlık fiyatı ile ikinci oluyor.

Atlantic City'de satışa sunulan 'Saint Louis Brownie' bin dolarlık fiyatıyla göze çarpıyor.

'Altın süslü dondurma', Serendipity 3'te 950 dolarlık fiyatı ile listede yer alıyor. Yenilebilen altın yapraklarıyla sunulan Serendipity 3 dünyanın en pahalı dondurması olma özelliği taşıyor. Sultanların çok özel günlerde hazırlattığı söylenen bu kekin çevresindeki 24 ayar altın yaprakların hazırlanması 72 saati alıyor.

568 bin dolarlık viski aldı, kimliğini açıklamadı

BUGÜNE kadar en pahalıya alıcı bulan İskoç Viskisi 'Kildermorie' 2002 yılında satıldı. New York Christie'sdan alınan bu viski 1986 yılında şişelenmiş, ardından 2002'de yeniden şişelenmişti. New York'ta sergi sırasında satılan bu viskiye biçilen değer ise satış fiyatının altındaydı. Açık artırmada bu viskiden 20 bin dolar ile 30 bin dolar arasında para kazanılması hedefleniyordu.

2 milyon dolarlık konyak yaptı Dubai'de satacak

YÜZYIL boyunca mahsende varillerde saklandıktan sonra 5 yıl boyunca hava ile dinlendirilen konyak bugüne kadar satılan en pahalılar arasına girdi. 24 karat altın ve platinyum kullanılan bir şişe içinde pazarlanan konyağın ambalajı için 6 bin 500 adet pırlanta kullanıldı. Jose Davalos tasarımı bu konyak şimdi şişesi milyon dolar bedel ile pazarlanacak. Konyağı pazarlayacak olan Tequila Ley, satış için en çok Dubaili zenginlere güveniyor.

Pizzaya altın rendeleyip 4 bin 200 dolara sattılar

DOMENICO Crolla'nın 'Pizza Royale 007' adlı pizzası 4 bin 200 dolarlık fiyatı ile en pahalı rekorunu elinde bulunduruyor. İçerisinde konyakta marine edilmiş istakoz, şampanya ile ıslatılmış havyar, kurutulmuş domates sosu, İskoç somonu bulunan bu pizza 24 karat altın baharatı ile servis ediliyor. 2006 yılında EBay'de açık artırma ile pazarlanan pizzaya sahip olan kişi ise bir avukat. Maurizio Morelli adlı bu avukat hem yaptığı bağışlarla, hem de yiyeceklere olan düşkünlüğü ile tanınıyor.

400 bin dolarlık kadehte 15 karat pırlanta var

"İYİ şampanya ancak iyi kadehte değerlidir" diye düşünen ve adının açıklanmasını istemeyen bir iş adamı el yapımı iki kadehe 400 bin dolar ödeyerek en pahalı kadeh rekorunu kırdı. Tasarımcı John Calleija imzalı bu kadehler pembe ve beyaz bin 700 adet pırlanta ile süslü. 8 kiloluk kristal bloklarının el ile kesilmesi yoluyla üretilen bu kadehlerin her birinde toplam büyüklüğü 15 karat olan pırlantalar kullanılmış.

15 bin dolarlık çikolatayla aşk itirafı

NEW York'un ünlü çikolata mağazası MarieBelle'nin çikolata dolabı dünyada bugüne kadar satılmış en pahalı kutu çikolata olma özelliği taşıyor. Dünyanın en ünlü çikolatacıları arasında yer alan ve 2000 yılından bu yana faaliyette olan MarieBelle sadece 4 parça çikolatanın olduğu küçük bir kutuyu 12 dolardan pazarlıyor. 500 adet parça, 3 kilo kalıp, 8 adet bar ve sıcak çikolata içeren ve neredeyse bir oda büyüklüğündeki kutunun fiyatı ise 15 bin doları buluyor. Kutu çin malı bir çaydanlık ve çikolata üzerine yazılmış bir kitap da içeriyor.

5 bin dolarlık hamburgeri yiyene sertifika veriyor

FAST Food denince ilk akla gelen yiyecek olan hamburger ucuz bir ürün olarak bilinse de bazı sofralarda 5 bin dolarlık bedellerle yenilen ultra lüks bir tyiyeceğe dönüşebiliyor. Şef Hubert Keller'in FleurBurger 5000 adlı ürünü dünyanın en pahalı hamburgeri olarak tarihe geçti. Keller'in Sadefe kobe eti ve kaz ciğeri kullanarak hazırladığı bu özel burger siyah mantarla süsleniyor. Hamburgerin sosunda da siyah mantar kullanılıyor. 5 bin dolarlık bu hamburgeri yiyenler de harcadıkları parayı belgeleyen bir sertifikaya sahip oluyor.

ABD eski Başkanı 1987 Chateau Lafite'yi 160 bin dolara sattı

BUGÜNE kadar bir şişe şaraptan en fazla para kazanan isim eski Amerikan Başkanı Thomas Jefferson oldu. Bir şişe 1787 Chateau Lafite'yi 1985 yılında satan Jefferson bu şaraptan 160 bin dolar kazandı. Şişe üzerinde eski başkanın adını "Th.J" harfleriyle taşıyordu. Fransa Pauillac'da üretilen Chateau Lafite'yi Jefferson ilk kez Fransa ziyaretinde denemişti. Ancak tüm yaşamı boyunca iyi bir Bordeux müşterisi olmayı sürdürdü. Dünyada alıcı bulan en pahalı ikinci şarap ise 90 bin dolara satılmıştı. Jefferson'ın ardından gerçekleşen bu satış başkanın rekorunu kırmayı başaramadı.

Çayı pırlantayla süsledi 15 bin 250 dolara sattı

DÜNYADA bir bardak çayı en pahalıya satan yer Hong Kong'daki Ritz Carlton Oteli. Bu çayın tadına bakmak isteyenler de 8 bin 888 doları gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Otel çayı içenlere yanında yiyeceği kurabiyeleri de ikram ediyor. Bugüne kadar en pahalıya satılan poşet çay ise 15 bin 250 dolar değerinde. Boodles mücevharatın 75'inci yılını kutlamak üzere yaptığı bu ürün üzerinde 280 adet pırlanta bulunuyor. Poşet çydan kazanılan gelirin İngiltere'deki bir hayır kurumuna bağışlandığı söyleniyor.

6 bin 100 dolarlık siyah Japon karpuzu

TÜRKİYE'de olmasa da özellikle karpuzun zor bulunan emtialar arasında olduğu ülkelerde fiyat inanılmaz boyutlara ulaşabiliyor. Japonya'da satılan 10 kiloluk karpuz da bugüne kadar en pahalıya satılma rekorunu elinde bulunduruyor. Japonya'nın kuzeyindeki adalarda yetişen bu Densuke karpuzları 'siyah karpuz' olarak anılıyor. Geçtiğimiz yıl sadece 65 adet üretilen bu karpuzlar diğerlerine oranla daha sert ve çok daha tatlı oluyor. Japonya'da satılan 6 bin 100 dolar ödenen 10 kiloluk karpuz rekoru yıllardır kırılamıyor.
punknrock - avatarı
punknrock
Ziyaretçi
24 Ağustos 2008       Mesaj #7
punknrock - avatarı
Ziyaretçi
Msn Wink bence de katılıyorum.en cok da leonardo da vinci in kitabını merak ettim.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
25 Ağustos 2008       Mesaj #8
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Lüks tüketim kriz dinlemiyor, köpek tasması bile milyon dolara satılıyor

Krizin getirdiği ortamda ilk tasarruf önlemi olarak harcamalar kısılırken ultra zenginler köpeklerinin tasmasından bile ödün vermiyor.

Bazı lüks kedi-köpek tasmaları dünyada 1.8 milyon dolardan alıcı bulurken, pırlanta taşlarla süslü en pahalı kravat 220 bin dolarlık fiyatıyla vitrinleri süslüyor. Bazı zenginler pırlantadan üretilmiş bikini için 30 milyon doları gözden çıkartırken, Victoria's Secret'ın 15 milyon dolarlık çok özel iç çamaşırı takımları eve korumalı araçlarla teslim ediliyor.

PAHALILIK yarışında birinci gelen ürünler yıllandıkça daha çok değer kazanıyor. 30 yıl önce 15 bin dolar olan Judy Garland'ın sihirli ayakkabıları bugün 3 milyon dolardan alıcı buluyor. Bill Cosby gibi bazı ünlüler de sevdiklerinin anılarını yaşatmak için eskiden 'çirkin' diye ün salan kazaklarını bile bugün binlerce doları bulan fiyatlardan satışa sunarak fiyat rekoru kırabiliyor.

Anne V'nin tanıttığı 15 milyon dolarlık kolye

2008 yılı Hong Kong mücevher fuarında sergilenen 290 kıratlık Ponahalo kolye sadece fuara damga vurmakla kalmadı. 15 milyon dolarlık fiyatıyla en pahalı kolye olma sıfatını da kazandı. De Beers pırlantalarının kullanıldığı bu kolye daha sonra ünlü top modeller Anne V. ve Irina Shayk üzerinde fotoğraflandırılarak Sports Illustrated dergisinde de tanıtıldı.

15 milyon dolarlık çamaşırı korumayla teslim ediyor

EN pahalı iç çamaşırı takımı 15 milyon dolarlık fiyatı ile Victoria's Secret'ın Red Hot Fantasy takımı oldu. Üzerinde bin 300 adet pırlanta ve yakut gibi değerli taşların bulunduğu bu takım Guinness Rekorlar Kitabı'nda da yerini aldı. Bu ürünü tanıtan ünlü model Gisele Bundchen oldu. Tanıtımın ardından çok kişinin talep ettiği takımdan satın alan kişi sayısı ise birde kaldı. Satın alındığı takdirde ürünü korumalı bir araçla eve teslim eden Victoria's Secret'ın 'Very Sexy ' model sütyeni 11 milyon dolardan, Star of Victoria Fantasy model sutyeni 10 milyon dolardan Heavenly Star'ı da 12.5 milyon dolardan satışa sundu.

25 milyon dolarlık saatteki pırlantalar yelkovanı gizliyor

CEP telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte satış hacminde düşüş yaşanmış olsa da saat hale önemli bir statü sembolü. Chopard da bu prestij amacına uygun olarak dünyanın en pahalı saatini ürete firma. 25 milyon dolarlık bu saatin üzerinde 3 adet kalp şeklinde 15 karatlık pembe pırlanta bulunuyor. Saat ayrıca 12 karat mavi pırlanta ve 11 karat da beyaz pırlanta içeriyor. Saatin içinde de 163 kırat beyaz ve 48 karat sarı pırlanta bulunuyor. Pırlantalar saatin üzerinde öyle büyük bir alanı kaplıyor ki, o pırıltı arasında yelkovan ve akrepi görmek bile çaba gerektiriyor.

Dolce&Gabbana'nın altın kenarlı gözlüğü ile bir gardırop dolar

İYİ bir tasarımcı tarafından tasarlanan gözlükler bir anda gardırobun en pahalı aksesuvarı haline gelebiliyor. Dolce and Gabanna'nın DG2027B model gözlüğü de 383 bin 609 dolarlık fiyatı ile dünyanın en pahalısı özelliğini koruyor. Gözlük ilk bakışta iyi tasarımcıların ortaya koyduklarına oranla büyük bir farkla göze çarpmıyor. Ancak, bir gardırobu doldurmaya yetecek kadar büyük bir bedel ile satılan bu gözlük farkını altın kenarları ile ortaya koyuyor. Amerikalı oyuncu ve şarkıcı Jennifer Love Hewitt bu gözlüğü kullanan ünlüler arasında yer alıyor.

271 pırlantayla süslü kravat

KRAVATLAR artık zenginliğin de önemli bir göstergesi haline geldi. The Satya Paul Design Studio da bu statüyü dünyanın en pahalı kravatını yaratarak destekledi. Kravat daha sonra Bollywood'un ünlü aktörü Salman Khan'ın boynunda görüldü. Saf ipek kullanılarak üretilen bu kravatın yapımında 150 gram altın kullanıldı. Ayrıca toplamı 77 kırat büyüklüğe denk gelen 271 adet pırlanta ve sawarowski ile süslendi. Kravatın fiyatı ise 220 bin dolardı.

Judy Garland'ın 3 milyon dolarlık sihirli ayakkabısı

JUDY Garland tarafından Oz Büyücüsü filminde giyilen bu pullu ve sihirli ayakkabılar Ronald Winston tarafından tasarlanmış. 1350 kıratlık 4 bin 600 adet yakutun kullanıldığı bu ayakkabılar 50 kırat da pırlanta içeriyor. Garland Dorothy rolünü canlandırırken kendisini kötülüklerden koruyan bu ayakkabılardan film çekimleri boyunca toplam 4 adet kullandı. 1970 yılında MGM bir açık artırma ile bu ayakkabıların bir çiftini 15 bin dolara The American History Museum'a sattı. Bir başka orijinal çift de Tennessee'li Roberta Bauman adlı bir kadın tarafından 1939 yılında düzenlenen 'En iyi filmleri seçin' yarışmasında kazanıldı. 1988 yılına kadar ayakkabılara sahip olan Bauman, ayakkabıları 165 bin dolar ve komisyon üzerinden Christie's'e sattı. Christie's satışı 2000 yılında 666 bin dolardan gerçekleştirdi. Garland'ın orijinal ayakkabılarından bir çift de 3 milyon dolarlık fiyatla açık artırmaya çıkartıldı.

Kedi ve köpeğe 1.8 milyon dolarlık pırlanta tasma

KEDİ ve köpeklerinin daha iyisini hak ettiğini düşünen ultra zenginler ev hayvanlarını pırlantaya boğuyor. I Love Dogs Diamonds'ın Amour Amour model tasması da bir ev hayvanına alınabilecek en pahalı hediye olarak göze çarpıyor. Leona Helmsley'in ölmesi ile 12 milyon dolarlık servetin üzerine konan köpeği Trouble da bu pırlantaların en büyük müdavimleri arasında yer alıyordu. 1.8 milyon dolar değerindeki bu tasma toplamda 52 karat pırlanta içeriyor. Platinyum üstünde tam 7 ve 18 kıratlık tek parça taşlar barındıran tasma yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. I Love Dogs, bütçesi daha kısıtlı olanlar için değeri 280 bin dolar ile 480 bin dolar arasında değişen farklı ürün seçenekleri de sunuyor.

Bill Cosby kazağına hayal katıp oğlu için 5 bin dolara satıyor

BILL Cosby'nin yama işi kazakları bugünün en değerli kazakları arasına girdi. Cosby Ailesi dizisinde canlandırdığı Doktor Huxtable karekteri ile zihinlere kazanan Cosby, 3 kazağını satarak kurduğu fona gelir sağlamayı hedefliyor. Bill Cosby'nin kızı Erinn Cosby tarafından başlatılan açık artırmada kazaklar 5 bin dolarlık bedelleriyle göz dolduruyor. Cosby ailesinin bu konudaki yardımseverliği ise özel ve kötü bir anıya dayanıyor. Bill Cosby'nin çocukluğunda disleksi geçiren oğlu Ennis üniversitede okuduğu yıllada bir cinayete kurban gitmişti. Ennis'in çocukluktan kalma hayali özel çocuklara eğitim veren bir öğretmen olabilmekti.

30 kıratlık tek parça pırlantalı bikini 30 milyon dolara satılık

SUSAN Rosen ve Steinmetz Diamonds tarafından tasarlanan ve ünlü top model Molly Sims'in sergilediği 150 karatlık bikini 15 ve 30 kıratlık tek parça pırlantalar içeriyor. Bikinin altında da üstünde de platinyum pırlantanın dışında hiç bir malzeme bulunmuyor. 30 milyon dolarlık bu bikininin gerçekten amacına uygun olarak kullanılıp kullanılamayacağı konusu ise soru işaretleri taşıyor. Bikininin alıcı bulup bulmadığı ise açıklanmadı.

Benzer Konular

16 Ocak 2009 / Misafir Coğrafya
2 Eylül 2016 / KisukE UraharA Uzay Bilimleri
4 Ağustos 2009 / ThinkerBeLL Genel Mesajlar
13 Aralık 2007 / KisukE UraharA Taslak Konular
19 Ekim 2011 / DreT45 Genel Mesajlar